EL CID 2020: Belangrijk nieuws!

Deel dit bericht

Een aantal weken geleden maakte de overheid bekend dat evenementen tot en met 1 september geen doorgang mogen vinden in verband met het coronavirus. Als gevolg daarvan zal de EL CID-week op een alternatieve wijze plaatsvinden dan oorspronkelijk gepland. Lees hieronder meer over de invulling van de EL CID in 2020!

Om alle aankomend studenten aan de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een warm welkom in Leiden te bieden, is de EL CID-commissie de afgelopen tijd druk bezig geweest met het uitwerken van alternatieve vormen van de EL CID-week. Het uitgangspunt is dat wij ons voorbereiden op een virtuele introductie, met waar mogelijk fysieke onderdelen conform de geldende maatregelen vanuit het RIVM en de overheid.

Deelnemers zullen dit jaar worden ingedeeld in een groepje met enkel studiegenoten. We hopen hen hiermee meer begeleiding te kunnen bieden gedurende de beginfase van hun studietijd. Deze groepjes zullen gedurende de EL CID worden begeleid door twee ouderejaarsstuddenten, de mentoren. Deze mentoren stomen de deelnemers klaar voor hun studententijd in Leiden. Ze ondersteunen de deelnemers bij de start van hun studie en het leren kennen van studiegenoten en maken de deelnemers (virtueel) wegwijs in hun nieuwe studentenstad.

De precieze invulling van de EL CID 2020 is nog niet helemaal duidelijk, de EL CID-commissie hoopt hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te kunnen verschaffen. Wat vast staat is dat wij alles op alles zetten om een introductietijd neer te organiseren die aankomend studenten optimaal voorbereid op hun studententijd in Leiden.

Meer nieuws