Update EL CID 2020

Deel dit bericht

De afgelopen weken is de EL CID-commissie druk bezig geweest met het realiseren van een alternatief plan voor de EL CID. Het allerbelangrijkste is dat de EL CID 2020 doorgaat! Natuurlijk wel met een aantal belangrijke aanpassingen, die wij hieronder graag met jullie delen.

De EL CID vindt dit jaar, in tegenstelling tot eerdere berichten, plaats van woensdag 5 augustus t/m woensdag 19 augustus. In deze periode bieden wij zowel een virtueel programma, als een fysiek programma aan. De EL CID zal komend jaar dus bestaan uit twee onderdelen. Dit plan wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met de gemeente Leiden, de onderwijsinstellingen Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, de PKvV en de verenigingen.

De EL CID zal deels bestaan uit een virtuele introductie, dit onderdeel zal plaatsvinden via een groot digitaal platform. Hierop zal van woensdag 5 t/m vrijdag 7 augustus een virtueel programma worden georganiseerd. Gedurende deze drie dagen zullen de deelnemers met hun groepje kennismaken met de stad, het studentenleven en de studie door middel van online evenementen en activiteiten die wij op dit platform bieden.

Daarnaast organiseren we een kleinschalige, fysieke introductie geheel volgens de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid. Van zondag 9 t/m woensdag 19 augustus zullen er tien fysieke dagen in Leiden plaatsvinden, waarvoor elke deelnemer één dag samen met zijn/haar groepje zal worden uitgenodigd. Deelname aan deze fysieke dag is uiteraard niet verplicht!

Gedurende de EL CID worden deelnemers ingedeeld in een groepje van ongeveer 15 medestudenten met dezelfde studie. Deze groepjes worden gekoppeld aan twee ouderejaarsstudenten, de mentoren. Deze zullen hen zowel gedurende het virtuele als het fysieke programma begeleiden.

De inschrijvingen voor de EL CID 2020 gaan open op maandag 15 juni! Rond deze datum ontvangen alle aankomend studenten aan Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een mail van ons met meer informatie over de aanmelding. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Alle enthousiaste mentoren en mentortrainers die zich hebben aangemeld, hebben vandaag een mail ontvangen met meer informatie over hoe de EL CID 2020 er voor hen uit gaat zien.

Meer informatie over het uiteindelijke (virtuele en fysieke) programma van de EL CID 2020 zal volgen op onze socials, in de EL CID-app en op www.elcidweek.nl!

Wij hopen jullie allemaal online én in Leiden te mogen verwelkomen tijdens deze unieke EL CID! Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje bij de ‘Veelgestelde Vragen’ op onze website.

Het plan dat hierboven uitgelegd wordt, is het plan waarvan wij op dit moment verwachten het uit te kunnen voeren. Wij staan in nauw contact met de gemeente en de onderwijsinstellingen en houden natuurlijk ook het RIVM en de overheid in de gaten. Mocht er toch iets veranderen, dan hoor je dit direct!

Meer nieuws