Coronamaatregelen EL CID 2020

Deel dit bericht

Welke voorzorgsmaatregelen neemt de EL CID tijdens de  introductietijd?

 • De deelnemers worden verdeeld over tien fysieke dagen (van zondag 9 tot en met woensdag 19 augustus). Op die manier zorgen we ervoor dat de drukte in de stad te overzien is en er op een prettige manier anderhalve meter afstand gehouden kan worden van andere personen.
 • De groepjes zijn verdeeld over vijf shifts, waardoor de groepjes op verschillende tijden deelnemen aan de programmaonderdelen. Ook start het programma van de shifts op verschillende tijdstippen en verlaten de deelnemers de stad op verschillende tijdstippen, om zodoende de druk op het openbaar vervoer te verminderen.
 • De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties en zoveel mogelijk in de buitenlucht, met genoeg ruimte voor het aantal deelnemers die daar worden ontvangen.
 • Mentoren zijn geïnstrueerd om het deelnemersgroepje ook met het oog op hygiënische en veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk te begeleiden en zullen scherp letten op het volgen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.
 • In alle universitaire gebouwen zijn speciale looproutes ingericht en staan er desinfectiepunten bij de ingangen. Ook op de andere locaties waarvan tijdens de fysieke dag gebruik gemaakt wordt, zijn looproutes en een centraal desinfectiepunt aanwezig.
 • De groepjes zijn niet groter dan 25 deelnemers. De mentoren en deelnemers moeten gedurende de gehele fysieke dag 1,5 meter afstand aanhouden binnen het groepje, maar natuurlijk ook ten opzichte van anderen.
 • De lunch en het diner zijn verdeeld over verschillende parken in Leiden om drukte te voorkomen. Jouw mentor weet in welk park jouw groepje gaat lunchen en dineren.
 •  Gezien de persconferentie van afgelopen donderdag, zal de gehele EL CID vrij van alcohol zijn.

Wat verwachten we van jou tijdens de introductietijd?

 • Je mag alleen deelnemen aan de programmaonderdelen van de fysieke dagen wanneer je je houdt aan de landelijke voorschriften en aan onze regels met betrekking tot het coronavirus. Klik op de link en lees goed door wat betrekking heeft op jou! https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen)
 • Heb je verkoudheidsklachten, moet je hoesten, ben je benauwd, heb je verhoging of koorts, of plotseling verlies van reuk en/of smaakvermogen? Blijf dan alsjeblieft thuis! Meld je wel af bij je mentor.
 • Heb je bij de start van de fysieke dag geen klachten, maar ervaar je gedurende de dag een van bovenstaande symptomen? Meld dit dan direct bij je mentor. Hij/zij zal je in dat geval adviseren naar huis te gaan.
 • Houd er rekening mee dat als je op vakantie bent geweest in een land dat twee weken voor aanvang van jouw fysieke dag oranje of rood was gekleurd of gedurende jouw verblijf oranje of rood is gekleurd, je bij thuiskomst twee weken in thuisquarantaine moet. Je kan in dat geval helaas niet deelnemen aan de fysieke dag.
 • Blijf tijdens de gehele fysieke dag op 1,5 meter afstand van je groepsgenoten, mentoren en anderen.
 • Zie je de mogelijkheid om je handen te desinfecteren? Maak hier dan ook alsjeblieft gebruik van. Neem ook zelf een flesje desinfecteermiddel mee!
 • Tot slot verwachten we dat jij aan het einde van het EL CID-programma, na een fantastische dag in de Leidse binnenstad, terug naar huis gaat.

Meer nieuws