Interview: Groepje één-negen-vijf: Ben niet je wijf!

Terwijl buiten de zon schijnt, zitten er duizenden EL CID-deelnemers en mentoren binnen voor de start van de allereerste virtuele dag. Hoe gaat nou zo’n online kennismaking?

Deel dit bericht

Geschreven door: Maaike Veenstra

Terwijl buiten de zon schijnt, zitten er duizenden EL CID-deelnemers en mentoren binnen voor de start van de allereerste virtuele dag. Hoe gaat nou zo’n online kennismaking?

“Nou dat gaat eigenlijk best wel goed”, vertelt MT’er Joëlle Janse (21, Psychologie). In haar groepje zitten zo’n vier verschillende studies en in totaal zijn het zeventien aankomend studenten. Sommigen zijn al meer bekend met het studentenleven dan anderen. Zo vertelt deelnemer Lotte dat ze zich al heeft aangemeld bij Augustinus: “Het lijkt me gewoon een hele leuk vereniging!”

De kennismaking via de Jitsi is eigenlijk helemaal niet zo anders dan je zou denken. Het gaat hartstikke goed en door middel van de Crazy88 spelletjes zit de sfeer er goed in! De slogan voor dit groepje staat ook al als een huis: Groepje één-negen-vijf: Ben niet je wijf! En er zijn al fanatiek wc-rollen in de chat gedeeld.

Het meeste zin heeft Joëlle om straks met haar groepje de stad in te gaan op de fysieke dag en samen de stad te gaan ontdekken. Het allerleukst is natuurlijk langs de verenigingen en iedereen Leiden te laten zien.

Of Joëlle nog tips heeft voor een geslaagd studentenleven? “Jazeker! Begin in je studententijd eens met iets nieuws! Al ga je kanoën, schilderen of dansen, dit is dé tijd om te ontdekken wat je leuk vindt. Zelf heb ik me in mijn eerste jaar aangemeld voor eerstejaarstoneel. Heel spannend natuurlijk, maar ik heb daar ontzettend veel geleerd!”

Meer nieuws