Interview van met Sabien van de Creacie

De Creacie is verantwoordelijk voor de werving van de verschillende vrijwilligers die tijdens de week helpen, ook wel ‘crew’ genoemd. Met uitzondering van de mentoren en de MT’ers natuurlijk, want dat doet de TMT. De Creacie organiseert daarnaast activiteiten gedurende het hele jaar door en we beginnen meestal in februari met het winter EL CID feest.

Deel dit bericht

Geschreven door: Maaike Veenstra 

Hoi! Wat leuk dat ik je vandaag mag interviewen! Kan je jezelf even voorstellen?

“Tuurlijk, ik ben Sabien en ik ben 23 jaar. Ik ben nu bezig met een master Orthopedagogiek en dit jaar vervul ik de functie promotie bij de Creacie.”

Dat klinkt leuk! Wat doet de Creacie allemaal?

“De Creacie is verantwoordelijk voor de werving van de verschillende vrijwilligers die tijdens de week helpen, ook wel ‘crew’ genoemd. Met uitzondering van de mentoren en de MT’ers natuurlijk, want dat doet de TMT. De Creacie organiseert daarnaast activiteiten gedurende het hele jaar door en we beginnen meestal in februari met het winter EL CID feest. Daarnaast organiseren we de Crewdag voor de EL CID. De Crewdag vindt plaats voor de EL CID en op die dag trainen we alle vrijwilligers.

En jij bent verantwoordelijk voor de promotie dus? Wat houdt dat eigenlijk in?

“Dat is eigenlijk heel breed. Ik houd onder andere de sociale media bij, zoals instagram of facebook. Dat doe ik wel vaak in samenwerking of in overleg met de Cie (red: EL CID commissie) of de TMT.”

Dit jaar is het natuurlijk een hele bijzondere EL CID. Door corona is er heel veel veranderd, maar toch zien we overal de rode polo’s van crewers rondlopen. Welke soorten crew zijn er dit jaar onmisbaar?

“We hebben dit jaar eigenlijk alle soorten crew die er normaal ook zijn. Het enige verschil is dat het er dit jaar véél minder zijn. Dit jaar zijn er namelijk maar 35 crewers en die noemen we dan ‘supercrew’. Ze draaien namelijk bijna 3x zoveel shifts als normaal. Vorig jaar hadden crewers bijvoorbeeld drie shifts. Dit jaar heeft 1 supercrewer ongeveer 11 shifts!

Wow! Dan heet de crew dit jaar niet voor niet supercrew! En hoe zit het met de Crazy88? Dat is ook een idee van de Creacie toch?

“Dat klopt! Die opdrachten heeft de Creacie ook allemaal bedacht. We zijn ontzettend blij dat het zo aanslaat, want dat weet je van tevoren natuurlijk nooit.”

Wat is je favoriete Crazy88 opdracht?

“Dat is waarschijnlijk de opdracht waarbij deelnemers een bliksemschicht moeten na doen. Dat is een vrij onmogelijke opdracht en het is heel grappig om te zien wat deelnemers er van maken. Een andere leuke opdracht is ‘de bruine fruitschaal’ fotograferen. Heel veel deelnemers weten niet wat dat is en worden dan heel creatief.”

Ben je zelf ooit crewer geweest?

“Nee, ik ben zelf nooit crewer geweest! Dat is eigenlijk wel grappig, want ik ben wel 2x mentor en 2x MT’er geweest. Ik wist van Nienke (van de EL CID commissie) dat de Creacie ook een hele gezellige en leuke commissie is en toen heb ik gesolliciteerd.”

Wat leuk! Dan heb ik eigenlijk nog maar 1 vraag. Het blijft toch de EL CID dus heb je nog een tip voor aankomend eerstejaars?

“Dat vind ik wel een lastige vraag! Ik zou ze denk ik toch willen meegeven ergens lid te worden. Je komt hier in een nieuwe stad en dan is het natuurlijk super leuk om iets nieuws te doen en zo mensen te leren kennen. Ik heb er in ieder geval heel veel aan gehad!”

Meer nieuws