Kom langs bij het Huigpark

Om de studentenkilo’s er weer af te sporten of om simpelweg een beetje fit te blijven is sporten natuurlijk essentieel. Als student van de Hogeschool en Universiteit kan je bij het USC voor een prikkie allerlei sporten beoefenen. Je kan je aanmelden voor een teamsport of juist een individuele sport zoals yoga, zwemmen of zelfs jumping fitness.

Deel dit bericht

Geschreven door: Maaike Veenstra

Afbeelding door: Remco den Arend

Om de studentenkilo’s er weer af te sporten of om simpelweg een beetje fit te blijven is sporten natuurlijk essentieel. Als student van de Hogeschool en Universiteit kan je bij het USC voor een prikkie allerlei sporten beoefenen. Je kan je aanmelden voor een teamsport of juist een individuele sport zoals yoga, zwemmen of zelfs jumping fitness.

De sportverenigingen van teamsporten zoals hockey, lacrosse, voetbal, rugby en volleybal bieden naast wekelijkse trainingen ook veel extra gezelligheid aan. De teams gaan vaak samen borrelen of ondernemen andere activiteiten. De verenigingen organiseren bijvoorbeeld ook gala’s, date diners en teamweekenden.

Voor de echte waterratten onder ons zijn de watersportverenigingen een uitkomst! Bij Plankenkoorts, LSD of de Blauwe Schuit leer je surfen, duiken of zeilen als de beste! Kanoën of waterpolo leer je bij Levitas of Aquamania! Je hebt deze verenigingen vast gespot tijdens de watersportmarkt in het Huigpark waar je ze in het water kan zien shinen! De watersportverenigingen voeren daar vaak demonstraties uit in het water. Dat is met deze temperaturen natuurlijk niet verkeerd.

Een klassieke studentensport die niet vergeten mag worden is natuurlijk roeien. In Leiden zijn er maar liefst twee studentenroeiverenigingen. Je kan ze vinden in het Huigpark!

Je studententijd is dé tijd van je leven om nieuwe dingen te leren, dus wees niet bang dat je zonder ervaring niet lid kan worden. Bij alle watersporten kan je lid worden zonder ervaring en er is altijd wel een vereniging die bij je past.

Heb je interesse? Neem een kijkje in de app bij ‘Sport in Leiden’. Hier vind je een overzicht van alle sportverenigingen in Leiden. Of kom even langs in het Huigpark!

Meer nieuws