Mooiste plekjes in Leiden

Dat Leiden de mooiste studentenstad van Nederland is dat is ons allemaal natuurlijk wel bekend. Maar zijn nou de allermooiste plekjes van de stad?

Deel dit bericht

Afbeelding door: Wilke Geurds 

Welkom op de vijfde fysieke dag van de EL CID! Vandaag is het onder andere de beurt aan studenten Geneeskunde, Rechtsgeleerdheid, Klinische Technologie en Pedagogiek.

Dat Leiden de mooiste studentenstad van Nederland is dat is ons allemaal natuurlijk wel bekend. Maar zijn nou de allermooiste plekjes van de stad?

De Burcht

Deze golden oldie mag in de lijst natuurlijk niet ontbreken. Sterker nog dit historische plekje staat op nummer 1! Het imposante bouwwerk staat middenin Leiden en is meer dan 1000 jaar oud. Van oorsprong had het gebouw een militaire functie, maar inmiddels is het een hele bekende toeristische trekpleister in Leiden. Na het beklimmen van de 100.000 trappen heb je een prima uitzicht over heel Leiden.

Leidse hofjes

In de Leidse binnenstad bevinden zich tientallen hofjes. Dit zijn hele schattige binnenplaatsen middenin de stad. Zo word je even afgesloten van de soms rumoerige binnenstad. Eigenlijk kan tussen de hofjes niet echt een selectie worden gemaakt. Ze zijn allemaal even leuk!

Hortus Botanicus

Als student van de Universiteit Leiden heb je gratis toegang tot de Hortus Botanicus. Dit is dus de ideale plek voor studenten zonder tuin die toch even rustig willen chillen in het gras. De tuinen zijn prachtig onderhouden en staan vol exotische planten met aparte latijnse namen.

Pieterskerk

De straatjes rond de Pieterskerk zijn misschien wel de meest idyllische straatjes van Leiden. Je waant je even in een middeleeuws stadje, totdat je weer een typisch Leids hertje voorbij zit wandelen inclusief clipje in het haar en een flared broek.

Morspoort

De Morspoort is een van de twee resterende stadspoorten van Leiden. De naam van de Morspoort is afgeleid van het gebied rondom de poort, namelijk moeras. De koepel van de poort heeft nog een tijdje als gevangenis gediend. Overigens is de tweede stadspoort de Zijlpoort die is precies aan de andere kant van Leiden, maar even indrukwekkend!

Hooglandse Kerkgracht

De Hooglandse kerkgracht is een drooggelegde gracht in de binnenstad van Leiden. Als je langs deze straat loopt zie je allemaal monumentale panden. Aan het eind kom je uit bij de Hooglandse Kerk en bij het Leiden American Pilgrim Museum. Deze zijn zeker een bezoek waard als je je wil onderdompelen in Leidse geschiedenis.

Meer nieuws