Ontdek de culturele verenigingen

Naast de traditionele gezelligheidsverenigingen is er in Leiden ook ruimte voor culturele verenigingen. Er zijn maar liefst vier culturele verenigingen bij de PKvV aangesloten. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een vereniging voor in Leiden.

Deel dit bericht

Geschreven door: Maaike Veenstra 

Afbeelding door: Simone Both

Naast de traditionele gezelligheidsverenigingen is er in Leiden ook ruimte voor culturele verenigingen. Er zijn maar liefst vier culturele verenigingen bij de PKvV aangesloten. Je kan het zo gek niet bedenken of er is een vereniging voor in Leiden.

De culturele verenigingen draaien allemaal om de gemeenschappelijke interesses van studenten. Zo kan je debatteren bij Leiden Debating Union tijdens de debatavonden. Na afloop kan je vaak nog even na borrelen in ‘t Keizertje. Je kan spelletjes spelen bij Het Duivelsei. Ze organiseren 1 à 2 keer per week spelletjesavonden waar de leden kunnen kiezen uit meer dan 400 spellen.

Heb je heel veel interesses? Ga dan eens langs bij de Dinsdag Avond Club. Iedere dinsdagavond ga je met jouw subclub bijvoorbeeld muziek maken, dansen, discussiëren, sporten en nog veel meer! Om de zoveel tijd kan je wisselen van sub. Op die manier kan je dus meerdere dingen proberen!

Wil jij je kennis ook naast je studie verbreden? Bij Prometheus weten ze wel raad! Hier kan je eigenlijk altijd wel een boeiende lezing volgen over héél veel verschillende onderwerpen! Daarnaast kan je je interesses verder uitbreiden in een van de vele gilden die Prometheus rijk is. Van cabaret tot chocola en van Disney tot Ikea, bij Prometheus is er een gilde voor!

Klinkt dit je als muziek in de oren en denk jij helemaal je plekje te vinden bij een van deze verenigingen, ga dan eens langs bij de VVO-markt! Hier staan de leden klaar om al jouw prangende vragen te beantwoorden.

Meer nieuws