Vind de christelijke vereniging die bij je past

Deel dit bericht

Naast de culturele en (water)sportverenigingen zijn er natuurlijk ook religieuze verenigingen in Leiden. Maar liefst vier religieuze studentenverenigingen zijn tijdens deze EL CID te vinden. Zo vind je altijd wel een vereniging die bij je past! 

De grootste christelijke vereniging in Leiden is te vinden aan de Oude Singel, namelijk NSL. Deze vereniging heeft een eigen sociëteit en verschilt eigenlijk niet veel met de vijf grote MASCQ verenigingen op het christelijke karakter na. Zo hebben ze disputen, gezelschappen en commissies waar je jezelf kan ontwikkelen. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook kringen waarin je samen praat over het geloof. 

Wil je toch een iets kleinere christelijke vereniging? Ga dan eens kijken bij Panoplia. Deze vereniging heeft net als NSL bijbelkringen en organiseert borrels en andere activiteiten zoals maaltijden en studiekringen. Bij Ichtus bieden ze ook Bijbelkringen en borrels aan. Er hangt een ongedwongen sfeer en iedereen is welkom. Op woensdag is de vaste verenigingsavond. 

Wist je dat Fransicus Gomarus de oudste christelijke vereniging van Leiden is? Ook bij deze vereniging kan je meedoen met commissies. Je kan leren debatteren en mee op weekendjes weg. 

Je kan tijdens de EL CID makkelijk even bij de verenigingen binnen wippen en vragen stellen of gezellig kletsen met leden. Daarnaast kan je veel verenigingen bij de VVO-markt vinden.

Meer nieuws