Wijzer worden met de Grote Studentenspelshow

Deel dit bericht

Geschreven door: Maaike Veenstra

Afbeelding door: Jelle Mes

Weet jij wat hutspot, geuzen en bevrijding met elkaar gemeen hebben? Na het zien van de studentenspelshow ben je helemaal op de hoogte! Presentator Rik van de Westelaken gaf ons een kijkje in het Leidse studentenleven. “Geniet ervan! Je wordt er alleen maar wijzer door!”

Twee teams van elk drie studenten beantwoorden allemaal vragen over het studentenleven. Hoeveel studentenverenigingen zijn er allemaal in Leiden? Waar staat de afkorting EL CID voor? Samen met twee teams van doorgewinterde Leidse studenten kwamen we erachter.

Onderlinge rivaliteit onder de teams was duidelijk merkbaar. Zo zagen we de twee rivaliserende bestuursgenoten Hein en Arian regelmatig met elkaar discussiëren wanneer een van de twee een fout antwoord gaf. Antropologiestudente Wilke, daarentegen, was soms zo enthousiast dat ze het niet kon laten op de bordjes van medeteamgenoten te spieken.

Of Björn wel eens een kwarrel had gehad? “Ach, ze hebben allemaal wel kwaliteiten.” “Een diplomatiek antwoord”, aldus Rik. Bij de vraag over de lengte van de Leidse singels kwam misschien wel het meest merkwaardige antwoord van psychologiestudent Reinout. Hij had als een van de weinigen dit antwoord goed. “Heb je ze ooit allemaal moeten zwemmen?”, vraagt Rik. Reinout verklaart dat zijn swapfiets in de Singel was gegooid en als karige Leidse student kan je dat geld natuurlijk niet zomaar laten liggen. Leuk weetje; de fiets hield het zelfs na deze frisse duik nog een tijdje vol! Dit avontuur was zeker niet voor niks dus.

Presentator Rik is ooit ook zelf een Leidse student geweest. Als tip gaf hij ons mee om zelf ook lid te worden en zo het meeste uit de studententijd te halen. Je studententijd beleef je immers maar één keer. Maar een schoon verenigingspand (aka sociëteit) zit er niet in, beaamt hij. Die horen gewoon een beetje goor te zijn.

Meer nieuws