EL CID zoekt mediatoppers voor de MediaCie

Deel dit bericht

De MediaCie van de EL CID is verantwoordelijk voor alle nieuwsberichten, foto’s, video’s en sociale media posts. Gedurende een heel jaar gaan jij en je commissie aan de slag om de EL CID visueel en tekstueel vorm te geven. Van het ontwikkelen van een huisstijl en content creëren voor op de sociale media kanalen tot het werven van een mediacrew die jullie gedurende de EL CID ondersteunt. Dus wil jij jezelf verder ontwikkelen op dit gebied en content creëren voor 4000 aankomend studenten? Solliciteer dan nu!

Wat ga je doen als commissie

– Je bent medeverantwoordelijk voor het opzetten van een huisstijl.
– Het bedenken en uitvoeren van een sociale media strategie.
– Het werven van een mediacrew die je tijdens de EL CID ondersteund.

Verschillende functies

Naast de bovengenoemde algemene taken, zijn er nog diverse functies die vervuld worden binnen de MediaCie. Wanneer je solliciteert voor de MediaCie, zul je naast de algemene taken, je bezig gaan houden met een van de onderstaande functies.

– Hoofdredacteur:Als hoofdredacteur ben jij hoofdverantwoordelijk en het eerste aanspreekpunt voor alles wat er binnen de MediaCie gebeurt en wat de MediaCie naar buiten brengt. Overzicht houden, het overzien van deadlines en het bewaren van consistentie in de PR-richtlijnen en -strategie, zijn dan ook  jouw belangrijkste taken. In overleg met je eindredacteuren stel jij de deadlines op en zorg je ervoor dat deze worden nageleefd.

– Eindredacteur Film:Als eindredacteur Film ga je aan de slag met filmen en editen van diverse video’s. In aanloop naar de EL CID, ben je bezig met het maken van wervingsvideo’s en tijdens de EL CID krijg jij de kans om met échte filmcamera’s op pad te gaan om mooie sfeerbeelden te schieten en invulling te geven aan een EL CID-journaal.

– Eindredacteur Foto: Je bent verantwoordelijk voor alles binnen de MediaCie met betrekking tot foto’s en fotografen. Tijdens de EL CID stuur jij je team van fotografen aan en ga je samen met hen op pad om de mooiste plaatjes te schieten!

– Eindredacteur Tekst: Als eindredacteur tekst ben je verantwoordelijk voor alle teksten die verschijnen op de app en de website. Tijdens de EL CID ga jij met je notieblok op pad om deelnemers te interviewen, artiesten te ondervragen en de laatste nieuwtjes van de week in woorden te vatten.

– Eindredacteur Social Media: Als eindredacteur Social Media ben je verantwoordelijk voor de sociale mediastrategie, het waarborgen van de kwaliteit en continuïteit van de huisstijl en het overzicht houden over de content, PR-richtlijnen en Trello. Je bedenkt de leukste story’s en posts voor op onze tijdlijn!

Wat vragen we van jou?
– Ervaring met filmen en editen (Eindredacteur Film).
– Ervaring met fotograferen (Eindredacteur Foto).
– Affiniteit met teksten schrijven (Eindredacteur Tekst).
– Het is een pré als je ervaring hebt met de Adobe programma’s (Lightroom, Premiere Pro en eventueel Illustrator) en een gevoel voor designen hebt (Niet verplicht, wel handig!).
– Fulltime beschikbaar tijdens tweede helft van augustus waarin de EL CID plaatsvindt.

Wat bieden wij?
– De mogelijkheid om met professionele camera’s te werken.
– Een bereik voor jouw content van 4000 deelnemers.
– Een kijkje achter de schermen bij het op één na grootste evenement in Leiden.
– Een nieuwe gezellige EL CID-familie waarmee je gedurende het hele jaar leuke activiteiten onderneemt!

Dus gaat jouw media hartje al sneller kloppen als je dit leest? Wacht niet te lang en solliciteer voor de MediaCie! Stuur je cv op en licht kort toe waarom jij deel uit wilt maken van de MediaCie. Geef daarnaast aan in welke functies jij geïnteresseerd bent en stuur twee voorbeelden van eerder gemaakt werk mee (dit kan een video, een foto, sociale media post of een artikel/blog zijn). Je kunt solliciteren tot maandag 23 november 17:00 uur door een mail te sturen naar Wilke Geurds (Commissaris Deelnemers en Promotie) deelnemers@elcid.leidenuniv.nl onder vermelding van ‘sollicitatie MediaCie 2021’. 

Meer nieuws