Het thema is bekend!

Vrijdag is het thema van de EL CID 2021 bekendgemaakt! Een interview met voorzitter Youp en commissaris deelnemers Wilke over het nieuwe thema!

Deel dit bericht

Door: Jelin Schut

Vrijdag is het thema van de EL CID 2021 bekendgemaakt! De toppers van het EL CID-bestuur hebben de afgelopen maanden keihard (vanuit huis) gewerkt en ze staan te springen om hun thema eindelijk aan de wereld te laten zien! Supertrots presenteren ze het thema van de EL CID 2021:

TUNE IN!

Vrijdag stond een fysieke bekendmaking gepland, maar door de nieuwe maatregelen kon die helaas niet doorgaan. Gelukkig is er altijd nog het internet! Via een livestream werd de themabekendmakingsvideo (voor het eerst volledig gemaakt door de toppers van MediaCie!) en een interview met de EL CID-commissie uitgezonden. Hoog tijd voor een interview met Youp (Voorzitter) en Wilke (Commissaris Deelnemers en Promotie én maakster van het logo)!

Hoe zijn jullie op het thema Tune In gekomen?
Youp: “We hebben er best lang over gedaan! Eerst veel brainstormsessies, met oneindig veel post-its plakken en ideeën spuien. Die ideeën hebben we geclusterd, zodat we konden beslissen in welke richting we wilden gaan. Er bleven drie opties over: De Rode Loper, Tune In en Hoogvliegers. Daar stemden we over en het was unaniem besloten!”

Wat betekent Tune In voor jullie?
Wilke: “Tune In is onder andere de koppeling met de digitale wereld. Stel er is weer een digitaal deel bij de EL CID, dan kun je intunen in het Leidse studentenleven! Doe je koptelefoon op en kijk met ons mee wat Leiden te bieden heeft, want er kan zoveel en het is mooi om iets uit je studententijd te halen!”

Youp: “Ik ben vooral uitgegaan van het positieve van de tijd waarin we nu leven. Er zijn weinig voordelen, maar het is wel fijn dat je snel van meeting naar meeting kan. En op één avond kun je bij wijze van spreken in vier verschillende steden borrelen. Je kunt dus intunen waar je wil! Dat zal ook zo zijn in de EL CID!”

Hoe is het logo tot stand gekomen?
Wilke: “Sinds ik wist dat ik bestuur mocht doen, verheugde ik me al op het ontwerpen van het logo. Maar het was best lastig hoor! Je hebt een woord, maar hoe kom je van dat woord tot een visueel beeld? In mei of juni had ik moodboards gemaakt, en steeds als het thema iets dichterbij kwam, werd het moodboard ook iets gerichter. Uiteindelijk kwam ik op deze geometrische vormen en een plug: helemaal klaar om in te tunen.”

Maar toen moesten de kleuren nog… Wilke: “Het logo is nu blauw en oranje: twee kleuren die lekker tegen elkaar afsteken, maar het was nogal een klus… Ik heb acht opties gemaakt en we hebben er echt wel een hele dag over gediscussieerd! Dat liep soms héél verhit op, tot het punt waarop… Nou ja, mensen écht niet blij zouden zijn met die of die optie.”

Youp: “Je mag best zeggen dat ik oranje heel lelijk vind, maar ik heb me neergelegd bij oranje op de achtergrond. Oranje op de voorgrond zou ik écht niet trekken…”

Hoe is het om de EL CID vanuit huis voor te bereiden?
Wilke: “Het is lastig, maar het heeft ook z’n voordelen. Zo kun je makkelijk online meetings houden en lekker uitgebreid lunchen thuis, heel relaxed! Maar de gezelligheid met het bestuur mis je wel. We hebben elke ochtend om 9.30 een dagstart, waarmee we wel contact houden.”

Youp: “We zitten allemaal op een kleine studentenkamer en je merkt dat je tegen frustraties oploopt: van huisgenoten en buren tot de muren die dag in dag uit op je afkomen. We voorkomen dat door lekker veel te wandelen en één op één samen te eten, maar het is gewoon even doorbijten. En ik mis de goede koffie, goede internetverbinding en goede stoelen van Plexus, dat ook.”

Waar zien jullie het meest naar uit?
Youp: “Het opbouwen van steeds meer puzzelstukjes van de EL CID! Er komen steeds meer stukjes bij, je gaat wat stukjes verplaatsen en op een gegeven moment ligt er een puzzel. Ik heb heel veel zin om de puzzel af te maken! En ik heb echt wel zin in mensen: dat de maatregelen versoepeld worden en we ook fysiek langs kunnen gaan bij partners en verenigingen.”

Wilke: “Ik kijk het meest uit naar het moment waarop alle deelnemers door Leiden lopen. Ik denk dat de opening wel echt een kippenvelmoment wordt: dan spreek je de deelnemers toe en dan is het écht begonnen. Eigenlijk kijk ik gewoon uit naar het EL CID gevoel!”

Ben je benieuwd naar de themabekendmakingsvideo? Bekijk hem snel!

Meer nieuws