In de spotlight: Mentor & MediaCrew

Vorige week zijn de inschrijvingen voor de vrijwilligers geopend. Vandaag in de spotlights: twee mentoren en een MediaCrewer. Zij vertellen hoe het was om vrijwilliger te zijn voor de EL CID!

Deel dit bericht

Door: Jelin Schut

Tijdens de spetterende silent dixo van vorige week zijn de inschrijvingen voor de vrijwilligers geopend! De inschrijvingen voor de mentoren en de MediaCrew sluiten als eerst, dus tijd voor een spotlight! En weet je nu al zeker dat je mentor of crewlid wil worden? Meld je dan meteen hier aan!

Isa (foto) en Charley waren mentor in de EL CID van 2020. Waar zijn zij mentor geworden en wat vonden ze het allerleukste aan mentor zijn?

Hoe vond je het om mentor te zijn in de EL CID?
Isa: “Het was erg leuk om nieuwe studenten wegwijs te maken in het mooie studentenleven in Leiden, ondanks de coronamaatregelen. Ik vond het vooral leuk om te zien dat mijn groepje steeds een betere band kreeg!”

Charley: “Ondanks alle coronamaatregelen was het heel leuk dat we nog veel verschillende dingen van de stad konden laten zien aan de kersverse studenten. Van een uitgebreide lunch in de Hortus tot een boottochtje door heel Leiden en rondleidingen door diverse verenigingen.”

Waarom ben je vorig jaar mentor geworden?
Isa: “Ik wilde graag nieuwe studenten leren kennen en ze helpen in deze moeilijke tijd. En de EL CID is gewoon superleuk!”

Charley: “Mijn medementor en ik wilden al heel lang mentor worden. Het leek ons heel leuk om onze ervaringen en kennis over Leiden het studeren in Leiden te delen. Ook leek het ons erg leuk om alle verengingen te bekijken met onze mentorkindjes.”

Wat vond je het allerleukste van de EL CID van vorig jaar?
Isa: “Het leukste vond ik het EL CID dansje doen, bij de fysieke dag! Er deed ook iemand van de politie mee, dus dat was echt lachen zo op afstand.”

Charley: “Ik vond het online platform heel leuk! Dat was erg goed ontwikkeld en je kon er van alles op terugvinden. Naast heel veel informatie stonden er ook veel leuke filmpjes op het platform.”

©Remco den Arend

Jimmy was MediaCrewer in 2019 én 2020. Met zijn filmcamera en een mega dosis enthousiasme heeft hij al twee keer de EL CID vastgelegd! Dit jaar zit hij in de MediaCie: de commissie die de MediaCrew zal begeleiden.

Hoe vond je het om vorig jaar MediaCrew te doen?
“In coronatijd was het net even anders dan voorheen om MediaCrew te doen. Maar ondanks dat was het als vanouds: hard werken en nog harder genieten in ons supergezellige team!”

Wat is het tofste dat je bij de MediaCrew hebt gedaan?
“Het tofste is toch wel het Leids Eerstejaars Festival (LEF) 2019. Daar mocht ik namelijk het podium op om te filmen! Normaal ben ik meer van achter de schermen, maar op het moment dat je een gigantisch publiek voor je hebt, gaat de adrenaline toch wel gieren!”

Waar heb je ervoor gekozen om MediaCrew te doen?
“Ik heb voor de MediaCrew gekozen omdat ik op de middelbare school jarenlang heb meegeholpen in de videocommissie. In mijn studententijd zocht ik iets soortgelijks, en dat vond ik terug in de MediaCrew!”

Meer nieuws