De inschrijvingen voor de EL CID zijn geopend!

Ga jij volgend jaar in Leiden studeren? Schrijf je dan nu in voor de EL CID! Twijfel je nog? Hieronder vind je vijf redenen waarom het superleuk is om de EL CID te lopen.

Deel dit bericht

Door: Jelin Schut

Afbeelding: Remco den Arend

Ga jij volgend jaar in Leiden studeren? Schrijf je dan nu in voor de EL CID! De EL CID is de introductieweek voor aankomende studenten in Leiden. In deze week leer je je studie, stad en studentenleven kennen. Daarnaast leer je heel veel nieuwe mensen kennen, waarmee je samen een onvergetelijke start van jouw studententijd maakt! Nog niet overtuigd? Hieronder vind je vijf redenen waarom het superleuk is om de EL CID te lopen.

1. Je maakt nieuwe vrienden voor de rest van je studietijd én daarna!
Het kan megaspannend zijn om in je eentje naar een nieuwe stad te komen. Sta je dan, met je goede gedrag en je paklijst. Maar zodra je in Leiden aankomt, word je meteen opgenomen in je EL CID-groepje. Dit zijn ongeveer 15 mede-eerstejaars die waarschijnlijk nét zo gespannen zijn als jij. Tijdens de EL CID volgen jullie samen het programma en ontdekken jullie de stad. Je groepje bestaat (deels) uit toekomstige studiegenoten, dus die zie je terug in de collegebanken. Dat is fijn, want zo zit je de eerste dag op je studie niet in je eentje. Veel EL CID-groepjes komen ook nog na de introductieweek samen, bijvoorbeeld tijdens het jaarlijkse Winter EL CID Feest! Vrienden voor de rest van je studietijd dus!

2. Samen met een groepje studiegenoten ontdek je jouw toekomstige studentenstad!
Je nieuwe studentenstad heeft ontzettend veel te bieden. In de EL CID krijg je alle tijd om al die mogelijkheden te ontdekken. Doordat alle activiteiten door de hele stad verspreid zitten, leer je Leiden snel genoeg kennen. Na de EL CID weet jij de leukste parkjes, fijnste terrasjes en natuurlijk het gebouw van je studie zeker te vinden!

Ook is de EL CID de enige week waarin je bij álle Leidse studentenverenigingen binnen mag kijken. De verenigingen halen alles uit de kast om te laten zien wat ze jou kunnen bieden. Je kunt een rondleiding krijgen, je kunt kletsen met ouderejaars en je kunt sfeer komen proeven tijdens een feestje of andere activiteit. Goed om te weten: bij veel studentenverenigingen is de EL CID-week het enige moment waarop je lid kunt worden.

3. Enthousiaste mentoren geven je onmisbare tips voor jouw studentenleven!
Tijdens de EL CID wordt jouw groepje begeleid door twee ouderejaars studenten. Dit zijn je mentoren. Je mentoren zijn als het ware ervaringsdeskundigen in het Leidse studentenleven, waardoor ze je alles kunnen vertellen. Mentoren weten hoe het is om te studeren, hoe het is om op kamers te wonen en nog veel meer. Daarnaast weten je mentoren de weg in de stad en navigeren ze je vlekkeloos naar elke EL CID-activiteit. Ook weten ze alle faculteiten en verenigingen te vinden, zodat je overal een kijkje kunt nemen. Stel dus al je prangende vragen aan je mentoren, want zij geven je onmisbare tips voor jouw studentenleven!

4. Je maakt alvast op een leuke manier kennis met je studie!
Een onderdeel van de EL CID is het faculteitenblok. In dit dagdeel ga je naar het gebouw van je studie: je faculteit. Dit is de plek waar je de komende jaren colleges, werkgroepen en practica gaat volgen. In dit blok word je welkom geheten op je faculteit, krijg je soms een rondleiding en leer je nog meer studiegenoten kennen. Daarnaast is je studievereniging vaak ook aanwezig tijdens het faculteitenblok. Zij vertellen je wat de studievereniging allemaal organiseert en waarom het leuk is om lid te worden van de studievereniging.

5. Je krijgt toegang tot een online platform vol informatie over de Leidse cultuur, sport, studentenverenigingen, studietips en nog veel meer!
Welke studentenvereniging zijn er? Platform! Studentikoze taal leren? Platform! Weten waar je kunt sporten? Platform! Ook dit jaar heeft de EL CID een online platform met alles wat je wilt weten over het Leidse studentenleven. Als je je inschrijft voor de EL CID krijg je ook toegang tot dit online platform. Hier vind je alles wat je wilt weten. Handig voor tijdens de EL CID, maar ook fijn voor daarna, omdat je dan al heel veel weet!  

Meer nieuws