Dansjes in de Dixo Driehoek

Op drie verschillende plekken in Leiden wagen verschillende deelnemers een dansje op de dansvloer tijdens de Dixo Driehoek.

Deel dit bericht

Door: Jelin Schut

Afbeelding: Myrthe Lubbers

Disclaimer: Bij dit evenement hoefde geen anderhalve meter afstand worden gehouden aangezien het buiten met minder dan 750 geteste mensen was.

Na een hele ochtend stilzitten tijdens het studieblok, is het niet ondenkbaar dat je zin krijgt om je voetjes van de vloer te gooien. Laat de EL CID daar nou de perfecte oplossing voor hebben: de Dixo-Driehoek! Wat bij de oudjes nog een disco was, wordt bij studenten een dixo genoemd (nog een woord om toe te voegen aan je stuko-vocabulaire!). Op drie verschillende plekken in Leiden wagen verschillende deelnemers een dansje op de dansvloer.

Leidse Hout
Bij de Leidse Hout kunnen deelnemers kiezen uit twee soorten dixo’s: gaan ze los op Just Dance of kiezen ze zelf wat ze luisteren bij de silent dixo? De regen zorgt ervoor dat alle deelnemers zich in een rode poncho gehesen hebben. Dat maakt het aanzicht van de dansende deelnemers in een grasveld nog amusanter.
Maar regen of niet: Geert de Rijk (18, fysiotherapie) gaat uit zijn bol bij de silent dixo. ‘Het is erg leuk dat je kunt switchen tussen kanalen!’ Hij vindt dat de dj’s het goed doen, ‘maar ik hoop dat er nog wat lekkere meezingers komen, van ABBA bijvoorbeeld.’
Jena van Ravenzwaaij (18, psychologie) vermaakt zich aan de andere kant van het veld bij Just Dance. ‘Ondanks de regen is het supergezellig!’ Haar favoriete dansje tot nu toe is BangBang van Jessie J, en of het goed ging? ‘Wij vinden van wel!’

Jena en haar Just Dance maatjes | Foto: Myrthe Lubbers

Beestenmarkt
Op de Beestenmarkt kunnen deelnemers karaoke zingen tijdens de Dixo Driehoek. Hitjes als ‘Alle kleuren van de regenboog’ en ‘Het duurt te lang’ galmen door de speakers. ‘Ik keek heel erg uit naar de Dixo Driehoek,’ Madelief Bastiaanssen (23, muziektherapie), ‘We staan hier in de stromende regen, maar dat bederft de pret niet.’ Hette Gielliet (16, beeldende therapie) vult aan: ‘Ik vind het ook wel sfeervol. De regen was wel jammer, maar het zorgt voor een bijzondere sfeer.’ Daarna danst ze vrolijk weer verder.

Meer nieuws