De crewers zijn klaar voor de EL CID!

Zondag leerden de crewers alle fijne kneepjes van het crew-zijn. Van tappen tot dansen: een geslaagde crewdag!

Deel dit bericht

Door: Jelin Schut en Roos Capel

Afbeelding: Naor Scheinowitz

Afgelopen zondag kleurde het sportveld van Velocitas rood, want de crewers werden ingewerkt! Deze toppers zorgen ervoor dat de EL CID op rolletjes verloopt. Van evenementen opbouwen tot biertjes tappen en van busjes rijden tot maaltijden uitdelen: er is overal wel een crewer voor! Zondag leerden ze alle fijne kneepjes van het crew-zijn… én natuurlijk het EL CID dansje!

Lisa en Fabien vermaakten zich goed: ‘We leren tappen en fusten aansluiten en we weten nu wat we moeten doen in geval van nood.’ In hun rode crewpolo’s genoten ze van het zonnetje dat zich even liet zien. De crewdag was namelijk ook de dag waarop er regelmatig onder tenten geschuild werd voor een sporadische bui. ‘Hopelijk wordt het in de EL CID wat beter weer!’ aldus Fabien. Deze crewers vinden tappen de leukste crewshift: ‘Dat wordt echt een feestje!’

Crewers Fabien en Lisa | Foto: Remco den Arend

Relaxend onder een boom genoot een groep crewers van hun welverdiende pauze. Een van die crewers was Max. Hoewel hij en zijn medecrewers nog in het rood gekleed waren, zullen ze tijdens de EL CID te herkennen zijn aan een donkerblauwe polo. Dat zijn de polo’s van de foodcrew. Max en zijn medefoodcrewers zullen er voor zorgen dat iedereen naast een gezonde dosis gezelligheid ook nog de dagelijkse portie vitamines binnenkrijgt.

Naast de (nu nog) rode polo’s stroomde er in de middag ook een aantal vrijwilligers in zwarte polo’s het sportveld op. Dit waren de MediaCrewers, die hun ’s ochtends geleerde skills meteen in de praktijk mochten brengen. Al filmend, schrijvend en fotograferend zullen zij de hele EL CID vastleggen.

Ook de MediaCrew werd zondag ingewerkt | Foto: Naor Scheinowitz

Voor foodcrewer Max is dit zijn eerste EL CID als vrijwilliger. Vorig jaar deed hij mee als deelnemer: ‘Toen was alles grotendeels online, omdat er nu meer mag is dit natuurlijk dé kans om de EL CID toch fysiek mee te maken.’ Gelijk heeft hij, want of je nu deelnemer of vrijwilliger bent: de EL CID blijft een bijzondere ervaring. En met al die goed voorbereide crewers kan de EL CID nu al niet meer stuk!

Meer nieuws