Jouw mentoren zijn klaar voor de EL CID!

In twee dagen zijn de mentoren klaargestoomd voor het mentorschap! Ze leerden alle fijne kneepjes en natuurlijk... het EL CID dansje!

Deel dit bericht

Door: Roos Capel

Afbeelding: Jelle Mes

Maandag en dinsdag waren de mentordagen: dé dagen waarin alle mentoren klaargestoomd worden voor de EL CID. De TMT en de MentorTrainers bereidden de mentoren voor op alle mogelijke scenario’s die ze tijdens de EL CID week kunnen tegenkomen. Wat doe je bijvoorbeeld als een deel van de groep naar de ene vereniging wil en een ander deel naar de andere? En hoe zorg je dat de coronaregels worden nageleefd binnen je groepje?

Mentordag 1: Dansjes in de Hooglandse Kerk

Door het slechte weer was de eerste mentordag verplaatst van een buitenlocatie naar de Hooglandse Kerk. Zo konden de mentoren toch genieten van de mentordag en kon de MediaCrew een kijkje nemen zonder zorgen over natgeregende apparatuur. Op deze unieke locatie was het EL CID dansje nog magischer dan ooit met de galmende muziek en de kerkelijke pracht en praal.

De groepsfoto van de eerste mentordag | Foto: Sofia de Graaf

Na het oefenen van het EL CID dansje spraken we met Ruben (19) en Ruben (20). Bij de een zat het dansje er al goed in, bij de ander wilde het nog niet zo lukken. Voor Ruben en Ruben, die security studies en informatica studeren, is dit de eerste keer dat ze EL CID mentor zijn. Wél hebben ze de EL CID gelopen als deelnemers. Ruben (19) deed dat vorig jaar, toen de introductieweek grotendeels online was. ‘Ik wilde eigenlijk zelf nog een echte EL CID meemaken, dus ik dacht: mentor zijn is ook wel heel erg leuk.’ Ruben (20) heeft wel een fysieke EL CID meegemaakt. ‘Mijn EL CID was heel leuk. Ik vond het heel fijn hoe mijn mentoren met mij omgingen. Ze waren heel neutraal bij het kiezen van een studentenvereniging.’ Een mentor kan een goede, onpartijdige gids zijn die je wegwijs maakt in het studentenleven.

Het MentorTrainer groepje van Ruben en Ruben | Foto: Jelle Mes

Mentordag 2: Flaneren op Velocitas

Dinsdag was het alweer tijd voor de tweede mentordag. In tegenstelling tot de dag ervoor mochten de aanstaand mentoren vandaag genieten van het felle zonnetje op Velocitas in Leiderdorp. Op het grasveld werden alle mentoren voorbereid op de aankomende EL CID week. Hoe ervaren de mentoren en MentorTrainers deze mentordag?

Tijdens de lunchpauze spraken we met Mijke (19) en Emma (19), die ‘vvv’tjes’ (vriendinnen van vroeger) van elkaar zijn. Vorig jaar liepen ze mee als deelnemers. Ze vonden het jammer dat er toen vooral veel online was, maar ondanks dat zeggen ze een hele leuke tijd gehad te hebben. ‘Je leert veel mensen kennen, en dat willen we weer dit jaar, en ook voor anderen.’ Zelf zitten ze niet bij een vereniging, maar zijn dit wel van plan. De EL CID week is de perfecte gelegenheid om te ontdekken welke opties er allemaal zijn. Volgens Mijke en Emma is het vooral belangrijk om lekker te socializen en mensen te leren kennen. Op die manier vind je snel je plekje in Leiden.

Mentoren Mijke en Emma hebben er zin in! | Foto: Jelle Mes

We spraken ook nog met twee MentorTrainers, Sherona (24) en Denise (21). ‘We trainen de mentoren met alle liefde, zodat ze hun groepje kunnen meenemen naar een onvergetelijke EL CID.’ Deze dames gaan het druk krijgen, want ze zijn niet alleen MentorTrainer op beide dagen, maar zijn ook mentor in zowel de eerste als tweede shift! Ze worden dus mentormama’s van twee groepjes. Dat kunnen ze zeker aan, want Sherona en Denise hebben al de nodige mentorervaring (resp. 3 en 5 jaar!). Een hoogtepunt voor Sherona was de fysieke dag van de vorige editie: ‘We liepen als een soort trein door de stad heen op anderhalve meter, met een muziekje aan om het leuk te maken.’ Voor Denise was het LEF van 2019 het hoogtepunt. Dit jaar wordt dit vervangen door het gloednieuwe ‘Leiden Lounge’, waar de deelnemers kunnen genieten van allerlei vette live optredens!

MentorTrainers Sherona en Denise zijn helemaal ready! | Foto: Jelle Mes

Meer nieuws