Leren over Leiden in de Grote Studentenspelshow

Alles wat je moet weten over (studeren in) Leiden en nog veel meer vragen werden vanavond beantwoord in de Grote Studentenspelshow!

Deel dit bericht

Door: Jelin Schut

Afbeelding: Jelle Mes

Hoeveel studenten zijn lid bij een studentenvereniging? Wat is de gemiddelde huur voor een kamer in Leiden? En wanneer is de Universiteit Leiden opgericht? Die en nog veel meer vragen werden vanavond beantwoord in de Grote Studentenspelshow!

Mentorgroepjes gingen de strijd met elkaar aan, met het oog op een fantastische prijs. Dinesh en Stephanie – ook wel Din en Stef – presenteerden de liveshow. Studenten Max en Veerle speelden de quiz mee vanuit de studio. Dinesh en Stephanie legden het vuur aan de schenen van de kandidaten. Vragen swingden van haring en wittebrood naar studentenverenigingen en van huurprijzen naar foto’s van Leidse musea en kerken. Deelnemers moesten werkelijk waar óveral verstand van hebben.

Gelukkig was er ook nog een panel aanwezig in de studio, dat alles kon uitleggen. Het panel bestond uit vier (oud)studenten met speciale kennis: Luuk van Pelt (PKvV), Björn Muijtstege (StOP), Marillon Brevet (oud EL CID-bestuur) en Roosmarijn van de Velde (Leiden European City of Science). Vanuit hun functie lichtten ze antwoorden toe, maar ze vertelden ook vanuit hun eigen ervaring als Leidse student.

Uiteindelijk ging mentorgroepje 6 er met de winst vandoor: zij hadden maar liefst 19 van de 20 punten gescoord. In de studio won Max met 10 punten van Veerle, met 8 punten. Daarbij moeten we natuurlijk wel vermelden dat waar de mentorgroepjes konden overleggen, zij alles op eigen kracht moesten doen. Maar winnen of verliezen, of welk aantal punten dan ook: de studentenspelshow was weer zeer geslaagd en iedereen is vast een stuk wijzer geworden deze avond!

Presentatoren Dinesh en Stephanie met studenten Max en Veerle | Foto: Jelle Mes

Meer nieuws