Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Deel dit bericht

Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID. Of je nou een echte teksttijger, een flitsende fotograaf, een vlugge videoeditor of een superheld op het gebied van social media bent, we kunnen hebben je nodig! Gedurende het jaar zal je aan de slag gaan met verschillende projecten voor de EL CID en in de derde week van augustus zal je samen met een door jou geworven mediacrew alle berichtgeving vanuit de EL CID verzorgen. Denk hierbij aan fotoalbums, sfeerfilmpjes, nieuwsberichten en social media posts.

Wat wij jou kunnen bieden:

  • Een jaar lang samenwerken met andere media-toppers;
  • Een kijkje in de keuken bij een van de grootste evenementen van Leiden;
  • Verschillende projecten waar alle disciplines aan bod komen;
  • De mogelijkheid om trainingen te volgen op jouw vakgebied;
  • Een budget om met professionele apparatuur te kunnen werken;
  • Een gezellige EL CID familie waarmee je gedurende het jaar mee kan doen aan activiteiten!

Wat vragen wij van jou:

  • Wekelijkse beschikbaarheid om te vergaderen en aan projecten te werken;
  • Volledige beschikbaarheid in de tweede en derde week van augustus;
  • Enthousiasme voor je vakgebied;
  • Ervaring met Adobe programma’s is een pre.

Het solliciteren zal functie specifiek zijn, maar welke functies hebben we eigenlijk?

De hoofdredacteur – De Hoofdredacteur zal het hoofd van de Mediacie worden, ook wel de voorzitter genoemd. In deze rol zal je veel contact hebben met de EL CID-commissie en ben je eindverantwoordelijke voor alles wat er binnen de MediaCie gebeurt. Je zult samen met de begeleider vanuit de EL CID-commissie een jaarplanning en begroting maken voor de MediaCie en ook de vergaderingen leiden. Klinkt deze organiserende rol jou als muziek in de oren? Solliciteer dan op hoofdredacteur!

Eindredacteur Film – Als eindredacteur film ga je aan de haal met film alle filmprojecten gedurende het jaar. Van het filmen van de themabekendmakingsvideo tot het maken van instructievideo’s voor nieuwe studenten over het studentenleven, alle filmprojecten komen bij jou te liggen. Verder zal je gaan over de werving van de filmcrew en zal je tijdens de EL CID week de rubrieken bepalen.

Eindredacteur Foto – De eindredacteur foto gaat aan de haal met foto’s gedurende het jaar. Van commissiefoto’s tot leuke kiekjes bij de evenementen die de EL CID hopelijk gedurende het jaar weer zal organiseren. Tijdens de EL CID week zal je de planning maken voor de fotocrew en hen aansturen!

Eindredacteur Tekst – Als eindredacteur tekst ga je over alles wat met tekst te maken heeft, van scripts tot bijschriften van social media posts en van nieuwsberichten tot ondertiteling. Tijdens de EL CID zal je verantwoordelijk zijn voor de tekstcrew en zullen je overal je teksten terug kunnen vinden! Dus word jij helemaal blij van het checken van zinnen? Word je woest van incongruentie en pleonasmes? Solliciteer dan op de functie van Eindredacteur Tekst!

Eindredacteur Social Media – Ben jij een held op Social Media? Ben jij op de hoogte van alle trends die op dit moment spelen op het internet? Dan zoeken wij jou als Eindredacteur Social Media! Als Eindredacteur Social Media zal je vooral bezig zijn met het onderhouden van de Instagram pagina van de EL CID. Voornamelijk zal je taak bestaan uit het bedenken, inplannen en maken van posts en stories. Daarnaast is er natuurlijk ruimte om nieuwe social media projecten op te starten en krijg je de kans om onze pagina op TikTok verder uit te breiden!

Hoe solliciteer ik dan?

Stuur een mailtje naar Jimmy Diekman (Penningmeester en Promotie) Penningmeester@elcid.leidenuniv.nl met als onderwerp ‘Sollicitatie MediaCie 2022’. In dit mailtje lees ik graag wat over jou en je motivatie om deel te nemen aan de MediaCie. De deadline voor het versturen van een sollicitatiemail is 7 oktober 17:00. Dus wees op tijd! Het is mogelijk om voor verschillende functies te solliciteren en zelfs bij verschillende commissies binnen de EL CID! Het is echter niet mogelijk om bij twee commissies aangenomen te worden. Verder dien je per functie het volgende mee te sturen:

Hoofdredacteur: -CV

Eindredacteur Film: -2 tot 5 video’s waar je aan hebt meegewerkt met beschrijving van je rol in het maken van deze video’s. -CV

Eindredacteur Foto: -4 tot 10 foto’s waar je trots op bent. -CV

Eindredacteur tekst: -1 of 2 stukken tekst die je hebt geschreven. -CV

Eindredacteur Social Media: -2 tot 5 posts waar je aan hebt meegewerkt. -1 of 2 instagram/TikTok pagina’s waar je aan hebt bijgedragen. -CV

Meer nieuws