Een geslaagde crewdag!

Gisteren was het tijd voor de crewdag! Lees verder voor een interview met crewers Lara en Rian.

Deel dit bericht

Door: Charlotte Venema en Marthe Baalbergen

Foto: Matthijs Zondervan

Gisteren was het tijd voor de enige echte crewdag, die zich afspeelde op Velocitas, in het zonnige Leiderdorp. Onder leiding van de CreAcie kreeg de crew alle fijne kneepjes van het crew-zijn aangeleerd, zodat ze samen met alle andere vrijwilligers en het EL CID-bestuur een fantastische week kunnen gaan neerzetten!

De crew aan het werk tijdens de EHBO-cursus | Foto: Jelle Mes

Van dansen tot tappen

Tijdens de crewdag kreeg de crew allerlei trainingen. Zo hebben ze bijvoorbeeld geleerd hoe ze het perfecte biertje moeten tappen, hoe het betalingssysteem werkt, hebben ze een EHBO-cursus gehad, en ook niet onbelangrijk: het EL CID-dansje! Elk jaar is er weer een nieuw dansje dat tijdens de EL CID door alle deelnemers en vrijwilligers wordt gedaan. Het is daarom wel zo handig om je grasmaaier-move even te perfectioneren.

Crewers Lara en Rian | Foto: Feline Bogert

Crewtoppers over het EL CID-gevoel

Ook was er tijdens de crewdag genoeg ruimte om elkaar te leren kennen. Aan een picknicktafel, even uit de zon spreken we Lara en Rian, die zich dit jaar hebben aangemeld als crew. Vier jaar geleden liepen zij zelf de EL CID, en zijn na twee jaar weer teruggekomen als vrijwilligers om het ‘EL CID-gevoel’ weer mee te maken. “Twee jaar geleden was ik mentor, en nu heb ik me aangemeld als crew. Je maakt het dan weer van een ander oogpunt mee, maar wel weer heel intensief, dus dat vind ik wel heel leuk”, zegt Rian. Lara is al eerder crew geweest: “Er is heel veel gezelligheid. Het is zo leuk om dat met z’n allen te doen. De shifts zijn ook niet te intensief, dus je kan daarna nog met elkaar wat leuks doen, en ook echt het EL CID-gevoel meepakken”.

De EL CID meemaken als ouderejaars

Het is wel anders om de EL CID als crew mee te maken: “Als je de EL CID loopt, is alles overweldigend. Je kent nog geen mensen, nog geen verenigingen… en nu wel. Je kent nu meer mensen en je kent de stad. Het is weer opnieuw het enthousiasme, maar je bent iets minder onwetend.” Voor Lara en Rian is het nu hun missie om het enthousiasme en het ‘EL CID-gevoel’ over te brengen op de deelnemers, zoals ze dat zelf ook hebben ervaren. Zelf vonden ze tijdens hun eigen het Leids Eerstejaars Festival (LEF) het leukst. Maak het zelf mee en wie weet zien we jou op een van de toffe evenementen, want volgende week is het… Showtime!

Meer nieuws