Het is Showtime!

Vandaag is het zover... De 53e editie van de EL CID! Lees verder over de feestelijke opening.

Deel dit bericht

Door: Julia Meijer en Charlotte Venema

Foto: Jelle Mes

Aan de vele fietsen rondom de Lammermarkt is het al te zien: de EL CID is begonnen! Op het plein ontmoeten de deelnemers vanmorgen hun mentoren en hun groepje. Er wordt druk gekletst en gedanst op hét EL CID nummer.

Foto: Jelle Mes

Versierde nummerbordjes

Boven de menigte zijn ballonnen, paraplu’s voor het onvoorspelbare weer en nummerbordjes te zien. Bij groepje 106 valt de versiering hiervan meteen op. “Wij hebben gekozen voor panterprint,” vertelt Bibi (22, psychologie), mentor van 106. “We hebben zelfs bijpassende kleding!” Ook bij groepje 29 zit de sfeer er goed in. “Ik verwacht dat het heel gezellig gaat worden!”, zegt één van de deelnemers. “Ik laat het allemaal over me heen komen. Ik heb er veel zin in!” Allemaal hebben ze een OV-Fiets te pakken gekregen. “Daar hadden we geluk mee, want ze waren bijna op!” 

Foto: Jelle Mes

De NXT in narrenpakjes

Over het plein dartelen enkele vreemde figuren in gekleurde pakjes. Dit blijken aankomend bestuursleden te zijn, vertelt Lianne ons (23, MSc Occupational Health Psychology). “Ik heb een prachtig narrenpak aan! Dat is vanwege de traditie dat de NXT (het aankomend bestuur van de EL CID) verkleed naar de opening komt om de deelnemers een beetje te hypen. Dus dat is wat wij hier aan het doen zijn!” Enthousiast laat ze de belletjes aan haar pak rinkelen. “Ik ben inmiddels aan mijn outfit gewend, maar als ik langs de deelnemers huppel kijken ze wel op,” lacht ze. 

Foto: Jelle Mes

Hardwerkende crewers

Aan de rand van de Lammermarkt vinden we een gezellig groepje rood witte kraampjes met daaronder hardwerkende crewers, waaronder Anna (22, MSc intelligence en national security) en Renee (23, MSc clinical psychology). Zij vertellen ons wat ze aan het doen zijn.

Renee: “Als crew zijn we bezig geweest met het plein klaar te stomen. Dus de ballonnen waar de deelnemers hun mentoren bij kunnen vinden hebben we klaargezet. Ook hebben we de fietsenstallingen gemaakt en nu zijn we bagage in aan het nemen, zodat die op de goede plek terecht komt voor de deelnemers. Zij slapen in de zalen van het universitair sportcentrum (USC) en de schaatshal.” De twee schieten in de lach: “dat is echt een tongbreker, ‘slapen ze in de schaatshal’!”. Als we vragen of ze blij zijn met een échte fysieke EL CID voor het eerst in jaren, reageren ze allebei: “Ja! Superleuk!”

De opening van de EL CID is dus meer dan geslaagd. Dat belooft een geweldige week te worden! 

Meer nieuws