Schaduw zoeken op de mentordag!

Hoe overleef je de mentordag tijdens een hittegolf? Lees verder!

Deel dit bericht

Waterpistolen, kinderzwembadjes en zomerkleding: het was warm maar gezellig op de Mentordag. Op de sportvelden van Velocitas kregen de kersverse mentoren deze dag uitleg over de aankomende EL CID, en hoe ze de perfecte mentoren kunnen zijn voor hun deelnemers.

Foto: Jelle Mes

De ideale mentor

Mentor worden kan niet zomaar. Het mentorschap vereist wel een dagje opleiding, zodat je je deelnemersgroepje tijdens de week goed op weg kunt helpen. Zo krijgen de mentoren bijvoorbeeld trainingen over consent, over inclusie en het drankbeleid. Wat doe je bijvoorbeeld als een van je deelnemers zich niet op zijn gemak voelt? of als je een chronisch ziek persoon in je groepje hebt? Door middel van rollenspellen en casussen kunnen de mentoren veel van elkaar leren.

Energizers!

Als een groepje een beetje in begon te kakken of een beetje in hun after-lunch dipje bleef hangen, was het tijd voor de ‘energizers’. Deze gekke spelletjes zijn er om de gezellige sfeer weer terug te toveren, en om elkaar een beetje beter te leren kennen. Een favoriet van de dag was ‘de menselijke knoop’ (lekker zeg, met die zweethandjes). ‘Wie ben ik’ en ‘het zweepjesspel’ mochten ook zeker niet ontbreken.

Foto: Jelle Mes

Een tentenkamp

Als we aan het TMT, de ‘Trainer MentorTrainer-commissie’, vragen hoe de voorbereidingen van deze dag gingen, is de reactie enthousiast. Die hitte zagen ze zeker al aankomen, dus het sportveld was al gevuld met partytenten en doeken. “Een soort geïmproviseerd tentenkamp!”, klinkt het lacherig. Ondanks de hitte, klagen ze niet: “Het wordt een fantastische week vol positieve energie. Het is echt mooi om te zien hoe iedereen zich inzet”, zegt Camiel van de TMT (die ook presentator is!).

De goede sfeer van deze dag werd aangevuld met limonade, een watergevecht, een gezellige borrel én natuurlijk het mentorfeest! De mentoren zijn nu ook meer dan voorbereid om de deelnemers een leuke EL CID te bezorgen!

Meer nieuws