Van studieverenigingen tot politie en brandweer: volle bak op de infomarkt!

Vandaag was het tijd voor de infomarkt! Op de Nieuwe Rijn konden deelnemers langs kraampjes van verenigingen en organisaties

Deel dit bericht

Door: Roos Capel en Julia Meijer

Foto: Jelle Mes

Normaal gesproken kan je groente en fruit halen op de markt aan de Nieuwe Rijn, maar vandaag is dat informatie! Deelnemers konden op de infomarkt deze maandagmiddag bij tientallen kraampjes van alles te weten komen over de stad en het studentenleven. De zon breekt eventjes door en honderden vlaggetjes en folders zorgen voor een goede en gezellige sfeer. 

Foto: Jelle Mes

Kletsen met studentenverenigingen

Bij de kraampjes staan enthousiaste studenten die in gesprek gaan met de voorbijgangers. Je kan ze van alles vragen, zodat je je keuzes voor de aankomende jaren goed kan maken. Als het even spannend is om zomaar een vraag te stellen, is dat vaak geen probleem: ouderejaars lopen graag naar de deelnemers toe om het gesprek aan te gaan. Wil je hier meer over lezen? Check dan de rubriek ‘behind the MASCQ’ in de app! 

Foto: Jelle Mes

Als vanouds

Niet alleen studentenverenigingen hebben hun kraampjes opgezet, maar ook verschillende organisaties zijn er om folders uit te delen en vragen te beantwoorden. Wijkagent Dennis Perdok staat bijvoorbeeld te stralen op mokken, die hij zelf uitdeelt (en er is een nieuwe mok met een foto gemaakt door onze eigen eindredacteur foto Stijn Kuiper!). “Het is ontzettend leuk om iedereen weer terug te zien in de stad, na al die coronajaren,” vertelt hij ons. Naast deze politiekraam staat ook brandweer Teun Sollie, die ook van alles uitdeelt (die plaktatoeages moet je gewoon hebben). Geen zorgen, ook Teun komt binnenkort met zo’n chille mok. 

Foto: Simone Rossel

Er stond van alles wat: van de huurdersvereniging tot aan seksuele voorlichting, en van politieke partijen tot studieverenigingen – alles was aanwezig. Ontzettend veel indrukken, maar ook heel handig om je een beetje op weg te helpen in Leiden. Er zit altijd meer tussen dan je denkt! 

Meer nieuws