Watersport en springkussens in het Huigpark!

Vandaag was de watersportmarkt! Hier konden deelnemers alle watersporten bekijken die Leiden te bieden heeft. Ook was er een springkussenfestival!

Deel dit bericht

Door: Marthe Baalbergen en Charlotte Venema

Foto: Matthijs Zondervan

Het is een zonovergoten dag in het Huigpark. Langs de rand van de singel staan allerlei kraampjes waar de watersportverenigingen hun merchandise hebben uitgestald en allemaal klaar staan om al je vragen te beantwoorden.

Foto: Matthijs Zondervan

Kijken bij kraampjes en springen in de ballenbak

Op het grasveld is het een drukte van jewelste: Mentorgroepjes zitten gezellig bij elkaar en springen op de grote springkussens, of je ziet ze een duik nemen in de ruime ballenbak vol rode en blauwe balletjes, die ook regelmatig door de lucht vliegen. Ook staat er een lange rij voor de kraampjes van de uitdeling van de kroegentocht T-shirts. Iedereen heeft er zin in, zo blijkt ook uit ons interview. Wanneer het EL CID lied ‘Up to You’ begint te spelen, gaan meteen alle handjes in de lucht.

Verder krijgt elke vereniging de tijd om hun sport te showen! Zo stappen Njord en Asopos de Vliet in hun roeiboten, hijst de Blauwe Schuit hun zeilen, en staat Plankenkoorts stevig op hun bord. De zwemvereniging Aquamania, kanovereniging Levitas en Leidse Studenten Duikvereniging zijn ook van de partij. Wie weet staat er nog wat spannends op hun programma!

Foto: Matthijs Zondervan

Oefening baart kunst

Ook kun je bij Njord en Asopos het roeien uitproberen. Sybren (21, Njord): “Het is vooral het kraampje, en ook de ergometer om een beetje te kijken of je het roeien leuk vind. In een roeiboot is het een stuk moeilijker om in een keer makkelijk over het water te gaan. Het is vooral handig om langs Njord te gaan want daar heb je ervaren roeiers die een stukje met je mee peddelen.”

Naast het kraampje van Asopos zijn er twee deelnemers druk bezig in een duel voor de hoogste score bij twee roeimachines. Willemijn (22, praeses Asopos): “Hier kun je het roeien uitproberen. Een Ergometer heet dat. Je kunt een klein wedstrijdje onderling komen doen.”

Foto: Matthijs Zondervan

Kroegentocht en museumtocht

Ook stonden er op de markt lange rijen voor de kroegentocht en museumtochtshirts! Tijdens deze avonden krijgen deelnemers en mentoren andere kleuren shirts die vaak door de deelnemers gepimpt worden door op de shirts te tekenen of er in te knippen. Ook mentor Floris (23, chemie) staat in de rij: “We zijn hier voor de markt, maar komen eerst een shirt halen”. Zo’n shirt is een ontzettend leuke herinnering aan de avond.

Stap je liever in een boot? Of toch op een plank? Het maakt niks uit, Leiden heeft op elk vlak iets te bieden. En ben je toch geen waterrat? Dan kon je je uitleven in de ballenbak. Kortom: het was een spetterende dag!

Meer nieuws