Update 15 mei 2020

Een aantal weken geleden maakte de overheid bekend dat evenementen tot en met 1 september geen doorgang mogen vinden in verband met het coronavirus. Als gevolg daarvan zal de EL CID-week op een alternatieve wijze plaatsvinden dan oorspronkelijk gepland. Lees hieronder meer over de invulling van de EL CID in 2020!

Om alle aankomend studenten aan de Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een warm welkom in Leiden te bieden, is de EL CID-commissie de afgelopen tijd druk bezig geweest met het uitwerken van alternatieve vormen van de EL CID-week. Het uitgangspunt is dat wij ons voorbereiden op een virtuele introductie, met waar mogelijk fysieke onderdelen conform de geldende maatregelen vanuit het RIVM en de overheid.

Deelnemers zullen dit jaar worden ingedeeld in een groepje met enkel studiegenoten. We hopen hen hiermee meer begeleiding te kunnen bieden gedurende de beginfase van hun studietijd. Deze groepjes zullen gedurende de EL CID worden begeleid door twee ouderejaarsstuddenten, de mentoren. Deze mentoren stomen de deelnemers klaar voor hun studententijd in Leiden. Ze ondersteunen de deelnemers bij de start van hun studie en het leren kennen van studiegenoten en maken de deelnemers (virtueel) wegwijs in hun nieuwe studentenstad.

De precieze invulling van de EL CID 2020 is nog niet helemaal duidelijk, de EL CID-commissie hoopt hier zo snel mogelijk meer duidelijkheid over te kunnen verschaffen. Wat vast staat is dat wij alles op alles zetten om een introductietijd neer te organiseren die aankomend studenten optimaal voorbereidt op hun studententijd in Leiden.

Update 1 mei 2020

Aangezien de EL CID-week in 2020 helaas niet kan doorgaan in de vorm zoals we hem kennen, is de EL CID-commissie de afgelopen tijd druk bezig geweest met het zoeken naar alternatieve vormen van een introductie. Dit begint steeds meer vorm te krijgen en de EL CID-commissie zal de komende weken hard doorwerken om alle aankomende studenten alsnog op een toffe manier kennis te laten maken met de stad, de studie en het studentenleven in Leiden.

Omdat er geen evenementen georganiseerd mogen worden, is er tijdens de komende EL CID-week helaas geen crew nodig. Wij vinden dit ontzettend jammer en hopen dan ook dat de trouwe EL CID crew community volgend jaar tijdens de EL CID-week weer kan stralen zoals het hoort! Alle enthousiaste crewers die zich al hebben aangemeld voor de EL CID-week 2020 hebben een mail ontvangen.

Het bovenstaande geldt niet voor mentoren. Ondanks dat de EL CID-week niet in gebruikelijke vorm kan doorgaan, zijn mentoren nog steeds hard nodig! De EL CID-commissie vindt het belangrijk dat aankomend studenten - ongeacht welke vorm de EL CID-week heeft - goed begeleid zullen worden bij de start van hun studententijd. Om die reden kunnen wij de hulp van alle enthousiaste mentoren onwijs goed gebruiken

Update 22 april 2020

Dinsdagavond 21 april heeft de overheid bekendgemaakt dat alle evenementen tot en met 1 september afgelast zullen worden in verband met het corona-virus. Helaas betekent dit dat de EL CID-week in haar huidige vorm niet door kan gaan. De EL CID-commissie vindt het belangrijk om alle aankomend studenten toch een goede start van hun studententijd in Leiden te kunnen geven. Om die reden zetten wij alles op alles om alsnog een geslaagde introductie neer te zetten conform de geldende maatregelen vanuit de overheid! Wij zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met het uitwerken van alternatieve vormen voor de EL CID-week en zullen hier de komende periode mee doorgaan.
Binnenkort zullen wij contact opnemen met alle betrokkenen om iedereen zo snel mogelijkheid meer duidelijkheid te geven. Dit geldt natuurlijk ook voor alle enthousiaste vrijwilligers die zich hebben ingeschreven als mentor of crew. We willen jullie vragen om tot die tijd even af te wachten.
We hebben de inschrijving voor aankomend studenten om deel te nemen aan de EL CID-week voorlopig uitgesteld naar 1 juni 2020. Aankomend studenten die aan Hogeschool Leiden of Universiteit Leiden gaan studeren, zullen hier tijdig meer informatie over ontvangen.
Volg onze social media of neem een kijkje op onze website om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen!

Corona updates