Update 7 augustus

Op donderdag 6 augustus heeft het kabinet maatregelen aangekondigd omtrent de introductie- en kennismakingsweken voor studenten. Introductieweken mogen onder voorwaarden doorgang vinden. Voor de EL CID betekent dit het volgende:

Het fysieke programma van de EL CID gaat door. In de zorgvuldige voorbereiding op het EL CID-programma in de afgelopen maanden is rekening gehouden met alle maatregelen. De fysieke dag heeft geen avondprogramma. Daarnaast zijn de onderdelen dusdanig opgezet dat de 1,5 meter afstand en andere voorzorgsmaatregelen altijd gehandhaafd worden. Het programma van de EL CID voldoet daardoor reeds aan de door het kabinet gestelde beperkingen. Alle deelnemers en mentoren zijn voor één van de tien fysieke dagen uitgenodigd om deel te nemen aan het fysieke EL CID-programma in Leiden. Deze indeling blijft leidend en er kan niet geruild worden.

De fysieke kennismakingstijd van studentenverenigingen kan geen doorgang vinden. De studentenverenigingen houden de eigen (aspirant-)leden op de hoogte. Op de website (https://studentenstadleiden.nl/ van de verenigingen staat alle informatie over de verenigingen en de wijze waarop je je kunt aanmelden.

De EL CID vraagt aan iedereen zich aan de coronamaatregelen te houden, geen activiteiten te organiseren of te bezoeken buiten het officiële programma van de introductietijd en sociale contacten te beperken, om zo het risico op verspreiding van het virus te beperken. Voor de deelnemers en mentoren is de norm: 1,5 meter afstand houden én zoek andere groepjes niet op. Daarnaast benadrukken wij dat het ieders eigen verantwoordelijkheid is je te blijven houden aan de corona-regels! Daarom verzoeken wij je om aan het einde van het fysieke programma, terug te keren naar huis en niet in Leiden te blijven hangen.

Update 29 juli 2020

Het is bijna zover: de EL CID 2020! Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 augustus staat er een fantastisch onlineprogramma voor jou en jouw groepje klaar. Van de Grote Studenten Spelshow tot introducties van de Leidse studentenverenigingen en van sportworkshops tot een online introductie op jouw studie, er is van alles te beleven op het online platform! Wil jij weten hoe het digitale programma er precies uit ziet? Bekijk het hier

Van zondag 9 tot en met woensdag 19 augustus krijg jij de kans om fysiek kennis te maken met jouw toekomstige studentenstad en studiegenoten. Samen met jouw groepje en mentoren word jij één dag uitgenodigd in Leiden. Hierover zullen wij jou spoedig informeren. In de week van 3 augustus ontvang jij van ons de precieze dag waarop jij door ons wordt uitgenodigd in Leiden en krijg jij te horen in welk groepje wij jou hebben ingedeeld. Ben jij benieuwd naar het programma van de fysieke dag, bekijk het hier

Vanwege de overweldigende deelnemersaantallen én gezien de zorgvuldige maatregelen omtrent het coronavirus zijn wij genoodzaakt geweest de inschrijving voor het fysieke programma van de EL CID op woensdagavond 29 juli te sluiten! Wil jij wel graag online kennismaken met stad, studie en studentenleven? Dan kan jij je nog wel inschrijven voor het digitale programma van de EL CID. Als jij je hebt ingeschreven voor het digitale programma van de EL CID, krijg jij alleen toegang tot het digitale platform met allerlei online evenementen, activiteiten en informatie. Vanwege de beperkte capaciteit van mentoren, zal jij helaas niet ingedeeld worden in een groepje met studiegenoten en word jij niet gekoppeld aan mentoren. Schrijf je via deze link in voor het digitale programma van de EL CID!

Update 5 juni 2020

De afgelopen weken is de EL CID-commissie druk bezig geweest met het realiseren van een alternatief plan voor de EL CID. Het allerbelangrijkste is dat de EL CID 2020 doorgaat! Natuurlijk wel met een aantal belangrijke aanpassingen, die wij hieronder graag met jullie delen.

De EL CID vindt dit jaar, in tegenstelling tot eerdere berichten, plaats van woensdag 5 augustus t/m woensdag 19 augustus. In deze periode bieden wij zowel een virtueel programma, als een fysiek programma aan. De EL CID zal komend jaar dus bestaan uit twee onderdelen. Dit plan wordt vormgegeven in nauwe samenwerking met de gemeente Leiden, de onderwijsinstellingen Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden, de PKvV en de verenigingen.

De EL CID zal deels bestaan uit een virtuele introductie, dit onderdeel zal plaatsvinden via een groot digitaal platform. Hierop zal van woensdag 5 t/m vrijdag 7 augustus een virtueel programma worden georganiseerd. Gedurende deze drie dagen zullen de deelnemers met hun groepje kennismaken met de stad, het studentenleven en de studie door middel van online evenementen en activiteiten die wij op dit platform bieden.

Daarnaast organiseren we een kleinschalige, fysieke introductie geheel volgens de maatregelen vanuit het RIVM en de overheid. Van zondag 9 t/m woensdag 19 augustus zullen er tien fysieke dagen in Leiden plaatsvinden, waarvoor elke deelnemer één dag samen met zijn/haar groepje zal worden uitgenodigd. Deelname aan deze fysieke dag is uiteraard niet verplicht!

Gedurende de EL CID worden deelnemers ingedeeld in een groepje van ongeveer 15 medestudenten met dezelfde studie. Deze groepjes worden gekoppeld aan twee ouderejaarsstudenten, de mentoren. Deze zullen hen zowel gedurende het virtuele als het fysieke programma begeleiden.

De inschrijvingen voor de EL CID 2020 gaan open op maandag 15 juni! Rond deze datum ontvangen alle aankomend studenten aan Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden een mail van ons met meer informatie over de aanmelding. Houd je mailbox dus goed in de gaten!

Alle enthousiaste mentoren en mentortrainers die zich hebben aangemeld, hebben vandaag een mail ontvangen met meer informatie over hoe de EL CID 2020 er voor hen uit gaat zien.

Meer informatie over het uiteindelijke (virtuele en fysieke) programma van de EL CID 2020 zal volgen op onze socials, in de EL CID-app en op www.elcidweek.nl!

Wij hopen jullie allemaal online én in Leiden te mogen verwelkokmen tijdens deze unieke EL CID! Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje bij de 'Veelgestelde Vragen' op onze website.

Het plan dat hierboven uitgelegd wordt, is het plan waarvan wij op dit moment verwachten het uit te kunnen voeren. Wij staan in nauw contact met de gemeente en de onderwijsinstellingen en houden natuurlijk ook het RIVM en de overheid in de gaten. Mocht er toch iets veranderen, dan hoor je dit direct!

Corona updates