FAQ

Algemeen

EL CID staat voor Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. De EL CID is dé algemene introductie voor alle aankomende studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. Gedurende de hele EL CID maken de deelnemers kennis met hun studie, de stad en het Leidse studentenleven. De EL CID wordt georganiseerd door een team van zes studenten, dat zich een jaar lang fulltime bezig houdt met de organisatie. De EL CID heeft niets te maken met ontgroening, het is slechts een eerste kennismaking met de stad, de studie en het studentenleven.

De ruim 4000 deelnemers worden ingedeeld in groepjes met hun studiegenoten. De groepjes worden begeleid door ouderejaars studenten, zogenaamde mentoren. Deze mentoren krijgen voor de EL CID een training, zodat ze op en top zijn voorbereid om hun groepje met eerstejaars studenten op een veilige manier door ons introductieprogramma te loodsen.

In nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen (Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden) en de Gemeente Leiden, is de EL CID-commissie 2021 bezig een vorm te vinden voor de EL CID-week 2021 die past binnen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. 

Omdat nog niet bekend is welke coronamaatregelen er in augustus van toepassing zijn, is nog niet met zekerheid te zeggen welke vorm de EL CID van 2021 precies zal hebben. De EL CID-commissie streeft ernaar een hybride programma te organiseren, waarbij de EL CID deelnemers eerst online en daarna fysiek kennis maken met Leiden, hun nieuwe studie, hun studiegenoten en het Leidse studentenleven. 

Onder voorbehoud zullen de online dagen plaatsvinden op donderdag 12 en vrijdag 13 augustus. Mits de coronamaatregelen dat toestaan zullen de fysieke dagen worden georganiseerd tussen maandag 16 en zaterdag 21 augustus. Indien noodzakelijk kunnen zaterdag 14 en zondag 15 ook fysieke dagen georganiseerd worden. Het is nog onduidelijk hoeveel van deze fysieke dagen iedere deelnemer naar Leiden mag komen.

De veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers staat hierbij altijd voorop.

 

De EL CID wordt georganiseerd door een commissie van zes studenten. Deze commissie maakt deel uit van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. De universiteit en de hogeschool willen dat de aankomende studenten kennis kunnen maken met alle mogelijke facetten van het leven van een student. Het doel van de EL CID is om aan de eerstejaars alles te laten zien wat Leiden te bieden heeft. Ze nemen onder andere een kijkje in het gebouw waar ze gedurende het jaar colleges zullen volgen, in het centrum en op studentenverenigingen die zich richten op de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo zijn er verenigingen die zich richten op gezelligheid, sport, religie, muziek, cultuur of op verenigingen die internationaal georiënteerd zijn. Daarnaast toont het Universitair Sport Centrum (USC) welke sporten kunnen worden beoefend in Leiden en is er een mogelijkheid om musea te bezoeken.

 

Tijdens de EL CID kunnen studenten zich oriënteren op de mogelijkheden en ervoor kiezen om zich ergens bij aan te sluiten. We proberen alles wat de studentenstad Leiden te bieden heeft op een vrijblijvende en evenwichtige manier aan bod te laten komen.

Alle drie de programma’s zijn introductieweken voor studenten die nieuw zijn aan een instelling in Leiden. De weken helpen je om te stad te leren kennen, je studie en het studentenleven.

De EL CID wordt ieder jaar in de tweede week van augustus georganiseerd en richt zich op de Nederlandse studenten die hun bachelor starten in Leiden en Den Haag. Hier speelt de rol van studentenverenigingen een grotere rol dan bij de OWL. De EL CID is in het Nederlands, maar veel mensen kunnen ook Engels spreken.

De OWL wordt twee keer per jaar georganiseerd (in januari en in de derde week van augustus) en is bedoeld voor uitwisselingsstudenten en internationale masterstudenten die aan Universiteit Leiden gaan studeren. In tegenstelling tot de EL CID richt de OWL zich op het overbrengen van de Nederlandse cultuur en taal en op het helpen van praktische zaken die voor Nederlanders als bekend worden verondersteld.

De HOP-week is speciaal voor studenten in Den Haag. Eveneens kunnen studenten van de masteropleidingen die zijn gesitueerd in Den Haag deelnemen aan de introductieweek.

Doe je een Nederlandse master of ben je een internationale bachelor student? Kies dan een van beide programma’s, hoewel je je ook kunt opgeven voor beide introductieweken.

Klik hier om te kijken welke introductieweek het beste bij jou past! 

Nee, de EL CID is niet verplicht, maar wel sterk aan te raden. Als aankomend student mag je zelf beslissen of je het introductieprogramma wilt lopen. Meedoen aan de EL CID biedt je als student wel een aantal belangrijke voordelen voor de rest van jouw studie:

In het mentorgroepje waar de deelnemer in wordt geplaatst, leer je alvast een aantal studiegenoten kennen. Op die manier gaan de deelnemers aan de EL CID niet alleen hun eerste weken van studie in.

 

De stad Leiden kent nog maar weinig geheimen voor een deelnemer na een EL CID lang het centrum te hebben doorkruist. Tijdens het introductieprogramma openen alle, voor studenten relevante organisaties en verenigingen, hun deuren. Bij sommige verenigingen is het alleen mogelijk om tijdens de EL CID lid te worden. Op de verschillende, gezellige activiteiten die plaatsvinden in de EL CID leert een deelnemer veel medestudenten kennen.

 

De EL CID is niet alleen een fantastische ervaring, maar ook meteen een goede start van de studie. Tijdens het faculteitenblok maakt de deelnemer kennis met het gebouw waarin je de rest van het jaar college zal volgen en tijdens het studieblok kunnen de studenten zich alvast oriënteren op de mogelijkheden naast de studie.

 

De EL CID is een fantastische periode waarin van alles wordt georganiseerd, van een studieblok tot een festival tot een voorzittersdebat tot straattheater.

U kunt met al uw vragen terecht bij de EL CID-balie. De EL CID-balie wordt bemand door vier of vijf personen die een jarenlange ervaring hebben binnen de organisatie. Zij hebben een antwoord op al uw vragen. Tijdens de EL CID zijn zij gevestigd in Studentencentrum Plexus. Het telefoonnummer van de EL CID-balie is 071 – 527 8327.

Tijdens de EL CID wordt op verschillende manieren toezicht gehouden. Uw zoon of dochter wordt ingedeeld in een groepje dat wordt begeleid door een of twee ouderejaars studenten, zogenaamde mentoren. Deze mentoren zijn tijdens de EL CID verantwoordelijk voor de groep.

Natuurlijk mag niet zomaar iedereen een groepje begeleiden. Een student moet eerst solliciteren voor de functie van mentor. Tijdens een gesprek wordt beoordeeld of hij of zij over genoeg verantwoordelijkheidsgevoel beschikt. Daarna moet de toekomstige mentor een verplichte training volgen, waarin onder andere wordt uitgelegd hoe groepsvorming werkt, hoe omgegaan moet worden met alcohol en waar de mentor terecht kan met problemen die hij of zij niet zelf op kan lossen. Na deze dag vullende training is de mentor klaargestoomd en helemaal klaar om de eerstejaars te laten zien hoe leuk Leiden is!

 

Bij elk onderdeel is minimaal één locatiemanager aanwezig. Dit is telkens één van de zes studenten die de EL CID hebben georganiseerd. Zij staan via portofoons in contact met het coördinatieteam (CT), dat is gehuisvest in studentencentrum Plexus. Dit team bestaat uit vier of vijf personen die een jarenlange ervaring binnen de organisatie hebben. Zij hebben alle telefoonnummers en informatie paraat om bij elke situatie een helpende hand bieden.

Tot slot is er bij elk onderdeel EHBO aanwezig. Zij bieden hulp in het geval van medische problemen en staan de hele EL CID paraat. Ook staat gedurende de EL CID een huisarts stand-by om eventuele patiënten te ontvangen, te behandelen en / of door te verwijzen.

Als student van Universiteit Leiden ben je sowieso welkom om de EL CID te lopen, ook al zal je minder te maken hebben met de stad Leiden! Je zult alvast veel over je studie te weten komen, je kunt je alsnog in het Leidse studentenleven storten en je maakt alvast vrienden met je toekomstige studiegenoten.

 

Er is geen programma in Den Haag tijdens de EL CID. Het is mogelijk om zowel de EL CID te lopen als de HOP-week.

De EL CID is het algemene introductieprogramma voor studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. De EL CID wordt in opdracht van Universiteit Leiden georganiseerd door de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen, een commissie die uit zes studenten bestaat. Tijdens de EL CID maak je op een leuke en ongedwongen manier kennis met alle aspecten van de stad Leiden en je studie. Er wordt van alles georganiseerd; denk aan activiteiten als een studieblok, een stadsspel, een sportblok, een champagnebrunch en een festival. Je mag aan alle onderdelen meedoen, maar niets is verplicht. In deze periode leer je al meteen medestudenten kennen. Je zit namelijk in een groepje met studenten van je eigen studie en studenten van een andere studie. De EL CID is geen ontgroening.

 

Tijdens de EL CID kun je je inschrijven voor een van de vele studentenverenigingen. Voor de meeste studentengezelligheidsverenigingen is de EL CID de enige mogelijkheid om je in te schrijven. Bij veel studentenverenigingen (dus niet bij alle) is het succesvol doorlopen van de kennismakingstijd een voorwaarde om een lidmaatschap te verkrijgen. Tijdens deze periode leer je de vereniging en je jaargenoten goed kennen. De kennismakingstijd van studentenverenigingen start na de EL CID.

 

Omdat de verschillende introducties na elkaar plaatsvinden, is het mogelijk om overal aan deel te nemen. Zo mis je niets van al het moois dat de stad en Leiden jou te bieden hebben!

Nee hoor! Als deelnemer maak je deel uit van een groepje van ongeveer 10 à 15 nieuwe studenten. De helft hiervan gaat dezelfde studie volgen als jij. Zo leer je gelijk een aantal studiegenoten goed kennen! Dit groepje wordt de hele EL CID begeleid door 1 of 2 mentoren – ouderejaars studenten – die de stad Leiden als geen ander kennen. Bij hen kun je terecht met al je vragen. Mentoren worden voor de EL CID door coaches getraind ter voorbereiding op het mentorschap.

Jazeker! Hoewel je niet in Leiden woont (en dat misschien ook helemaal niet van plan bent), zul je toch een groot deel van je studietijd in deze stad doorbrengen. Daarom is het handig om Leiden te leren kennen. Je leert niet alleen de stad kennen, maar ook verschillende op studenten gerichte faciliteiten en instanties. Daarnaast leer je mensen kennen die je misschien aan een kamer kunnen helpen.

Ja, als je een allergie of ziekte hebt of wanneer je om een andere reden niet deel kan nemen aan alle EL CID-maaltijden, is het toch mogelijk om mee te doen aan de EL CID. 

Tijdens de EL CID zullen we met de volgende allergieën rekening houden: schelp- en schaaldieren, lactose, noten en vegetarisch. Staat jouw allergie hier niet bij? Dan krijg jij een deel van je inschrijfgeld terug. Dit dien je dan wel vóór de EL CID door te geven. Dit kan je aangeven bij je inschrijving of door een mailtje te sturen naar [email protected].

Na afloop van de EL CID zal je (mits je QR-codes niet gebruikt zijn!) een deel van je geld terug krijgen. Daarnaast is het mogelijk om je eten in de koelkast te bewaren op Studentencentrum Plexus, hier kan je eten ook opgewarmd worden.

Geen zorgen! Je krijgt uiterlijk een aantal weken na je aanmelding bericht van ISIC.

Registratie & betaling

Wanneer je aan de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden hebt ingeschreven dan ontvang je een uitnodiging op je e-mail. Uitnodiging niet ontvangen? Meld je dan aan!

Om je inschrijving compleet te maken, betaal je voor je deelname via internetbankieren. Je komt automatisch in het scherm waaruit je normaal internetbankiert. Met een paar klikken betaal je voor je deelname en maak je daarmee je inschrijving definitief. Let op: je bent pas bij ons geregistreerd wanneer je betaling succesvol is afgerond en je een bevestigingsmail hebt ontvangen.

Je krijgt een bevestiging van je inschrijving per mail opgestuurd. Bewaar deze e-mail goed! Een week voordat de EL CID start ontvang je als definitieve bevestiging het programma met je deelnemersnummer en groepsnummer. Als je geen mail hebt ontvangen, raden wij je aan even je spambox te controleren. Mocht je de mail niet hebben ontvangen, neem dan contact met ons op via [email protected] of 071 527 7993.

Je kunt je vanaf begin juni via de website inschrijven.

De inschrijvingen voor de EL CID zijn sinds begin juni open. De deadline om je in te schrijven is nog niet bekend. 

 

Als je een studie gaat doen waar een numerus fixus geldt, kun je je gewoon inschrijven voor de EL CID. Als je wordt uitgeloot en je niet in Leiden gaat studeren, kan je je inschrijfgeld terugkrijgen wanneer je vóór 1 augustus 2021 je afmelding via [email protected] hebt doorgegeven. Na deze datum is er geen restitutie meer mogelijk van je inschrijfgeld.

Je kunt ook wachten tot je weet of je bent ingeloot en daarna je  inschrijven voor de EL CID. We hebben geen maximum aantal deelnemers, dus het heeft geen haast je in te schrijven.

Ja, je bent van harte welkom! Voor masterstudenten creëren we zelfs speciale groepjes met alleen masterstudenten, zodat je met leeftijdsgenoten in één groep zit. Op deze manier kun jij ook als masterstudent Leiden leren kennen! 

Als je je eenmaal hebt aangemeld en je betaling is afgerond, kan je in principe je inschrijfgeld niet terugkrijgen. Je komt alleen in aanmerking voor restitutie van je inschrijfgeld als je niet bent toegelaten tot je studie of als je door persoonlijke omstandigheden verhinderd bent deel te nemen aan de EL CID. In deze gevallen kan je je afmelden via: [email protected] Je krijgt in die specifieke gevallen je volledige inschrijfgeld terug wanneer je vóór 1 augustus 2021 je afmelding via dit e-mailadres hebt doorgegeven. Na deze datum is er überhaupt geen restitutie meer mogelijk van je inschrijfgeld.

Let op: voor de betaling van de slaapzaal geldt dat je geen aanspraak kan maken op restitutie.

Inschrijven gaat het makkelijkst als je kunt betalen via iDEAL. Heb je geen mogelijkheid om te betalen via iDEAL en zijn er geen mensen in je omgeving die je kunnen helpen, of zijn er problemen met je betaling? Neem dan contact op met Commissaris Deelnemers Wilke Geurds via 071 527 7993 of [email protected].

Corona maatregelen

Shifts

De groepjes zijn verdeeld over shifts, waardoor de groepjes op verschillende tijden deelnemen aan de programmaonderdelen. Ook start het programma van de shifts op verschillende tijdstippen en verlaten de deelnemers de stad op verschillende tijdstippen, om zodoende de druk op het openbaar vervoer te verminderen.

 

Locaties

De activiteiten vinden plaats op verschillende locaties en zoveel mogelijk in de buitenlucht, met genoeg ruimte voor het aantal deelnemers die daar worden ontvangen.

 

Mentoren

Mentoren zijn geïnstrueerd om het deelnemersgroepje ook met het oog op hygiënische en veiligheidsmaatregelen zo goed mogelijk te begeleiden en zullen scherp letten op het volgen van de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

 

Looproutes

In alle universitaire gebouwen zijn speciale looproutes ingericht en staan er desinfectiepunten bij de ingangen. Ook op de andere locaties waarvan tijdens de fysieke dag gebruik gemaakt wordt, wordt gebruik gemaakt van looproutes en is een centraal desinfectiepunt aanwezig.

Coronavoorschriften

Je mag alleen deelnemen aan de programmaonderdelen van de fysieke dagen wanneer je je houdt aan de landelijke voorschriften en aan onze regels met betrekking tot het coronavirus. Klik op de link en lees goed door wat betrekking heeft op jou! https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen)

 

Symptomen voor de EL CID

Heb je verkoudheidsklachten, moet je hoesten, ben je benauwd, heb je verhoging of koorts, of plotseling verlies van reuk en/of smaakvermogen? Blijf dan alsjeblieft thuis! Meld je wel af bij je mentor.

 

Symptomen tijdens de EL CID

Heb je bij de start van de fysieke dag geen klachten, maar ervaar je gedurende de dag een van bovenstaande symptomen? Meld dit dan direct bij je mentor. Hij/zij zal je in dat geval adviseren naar huis te gaan.

 

Kleur reisadvies

Houd er rekening mee dat als je op vakantie bent geweest in een land dat twee weken voor aanvang van jouw fysieke dag oranje of rood was gekleurd of gedurende jouw verblijf oranje of rood is gekleurd, je bij thuiskomst twee weken in thuisquarantaine moet. Je kan in dat geval helaas niet deelnemen aan de fysieke dag.

 

1,5 meter

Blijf tijdens de gehele fysieke dag op 1,5 meter afstand van je groepsgenoten, mentoren en anderen.

 

Desinfecteren

Zie je de mogelijkheid om je handen te desinfecteren? Maak hier dan ook alsjeblieft gebruik van. Neem ook zelf een flesje desinfecteermiddel mee!

Alcohol- drugsbeleid

 • Het alcohol- en drugsbeleid van de EL CID geldt tijdens de gehele introductieweek.
 • Tijdens de EL CID wordt het bezit, gebruik, en/of onder invloed zijn van hard- en/of softdrugs niet getolereerd.
 • De EL CID-week verstrekt geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar.
 • Naast het eigenhandig nuttigen van alcohol onder de 18 jaar, is het tevens verboden alcohol door te spelen aan jongeren onder de 18 jaar oud of aan jongeren onder de 25 jaar die geen geldig legitimatiebewijs kunnen tonen;
 • Er wordt alleen alcohol geschonken binnen de geldende schenktijden. Vanaf 14.00 wordt er alcohol geschonken in de EL CID. Wanneer het programma eindigt, per dag verschillend, wordt er geen alcohol meer geschonken.
 • Er wordt geen alcohol geschonken aan in staat van dronkenschap verkerende personen of zij die een bedreiging vormen voor de openbare orde, veiligheid of zedelijkheid;
 • Er is een gevarieerd aanbod van alcoholvrije dranken;
 • Tijdens de EL CID en de medewerkerstrainingen vóór de EL CID wordt onder geen beding aangedrongen op het gebruik van alcohol;
 • Er worden geen spelletjes gespeeld waarbij het drinken van alcohol wordt aangemoedigd;
 • De EL CID-commissie heeft het recht om tijdens de EL CID personen te weren die zichtbaar te veel gedronken hebben of onder invloed zijn van andere verdovende middelen;
 • Bij overtreding van het alcohol- en drugsbeleid of onverantwoord alcoholgebruik hebben de EL CID-commissie, Crew en Mentoren de plicht om deelnemers en andere bezoekers van de EL CID op hun gedrag te wijzen;
 • Het is voor alle medewerkers van de EL CID en deelnemers verplicht te allen tijde een geldig ID-bewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs) bij zich te hebben;

 

Over vragen over de regels omtrent het alcoholgebruik tijdens de week kunt u mailen naar [email protected].

Tijdens de EL CID wordt elke dag pas na 14.00 uur alcohol geschonken. De deelnemers hebben de mogelijkheid om alcoholische dranken te kopen, maar er zijn altijd alcoholvrije alternatieven verkrijgbaar. Tijdens de gehele week wordt GEEN gratis alcohol verstrekt aan de deelnemers.

De EL CID stelt elk jaar een alcoholbeleid op met behulp van Brijder Verslavingszorg, een instantie die gespecialiseerd is in verslavingszorg. Het alcoholbeleid wordt door EL CID en de studentenverenigingen getekend. Wanneer het beleid in de week niet wordt nageleefd, volgen sancties.

Sinds 2011 maakt de EL CID gebruik van twee kleuren polsbandjes, eentje voor deelnemers onder de 18 jaar en eentje voor deelnemers boven de 18 jaar. Crew en verenigingen worden geïnstrueerd dat deelnemers onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken.

De mentoren worden tijdens hun training ingelicht over de gevaren van alcohol. Zij zijn degenen die hun groepje in de gaten houden en ingrijpen als dat nodig is. Mocht blijken dat een mentor zich heeft misdragen, dan volgen sancties en indien nodig kan de mentor uit functie worden gezet. In dat geval zorgt de EL CID ervoor dat een nieuwe mentor zich over de groep ontfermt.

Meedoen met een beperking

Wanneer je een functiebeperking hebt of om een andere reden niet kunt deelnemen aan alle EL CID-activiteiten, is het toch mogelijk om aan de EL CID mee te doen. We zorgen er altijd voor dat je in een groepje geplaatst wordt met een ervaren en bekwame mentor. Daarnaast hoef je niet aan alle EL CID-activiteiten mee te doen.

Laat wel tijdens de week aan je mentor weten wanneer je een evenement overslaat, zodat hij of zij weet waar je bent. Op het inschrijfformulier kun je onder ‘opmerkingen over inschrijvingen” aangeven wat je functiebeperking is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Neem eventueel contact op met Commissaris Deelnemers Wilke Geurds via telefoonnummer 071 527 7993 of via e-mail op [email protected].

English

Are you about to start your studies at Leiden University or the University of Applied Sciences Leiden? Then we invite you to take part in the biggest and best introduction week of the city: the EL CID. Each year about 4000 students participate in EL CID-week, so as a first-year student in Leiden you cannot afford to miss it! This year’s EL CID will take place around the 16th of August 2021. In this week you get to know the city, student life and your faculty.

The EL CID is not the only introduction week related to Leiden University. Most of the students participating in EL CID speak Dutch the programme will be in Dutch as well. The Orientation Week Leiden (OWL) is an introduction week that focusses on international students only. The Hague Orientation Programme (HOP) is organized for students starting their studies in the Hague. It is possible to combine the two or three introduction weeks.

Click here if you want to see which introduction week suits you the best.

Highly recommended, but not mandatory!

Why should I participate in the EL CID as an international student?

 • Get to know Leiden! 
 • Meet lots of new people. Two experienced Dutch students will guide you around the city and answer any questions you might have. 
 • Get acquainted with your faculty and your study programme. 
 • Explore Leiden’s night life!
 • The EL CID is the only introduction week in which you can become a member of a (Dutch) student fraternity.
 • Immerse in Dutch culture! What better way to experience real Leiden’s student life than participating in cultural activities, sightseeing and partying with the Dutch people.

You’re more than welcome! Sign up using the form.

If you have relevant changes that will affect your participation in the EL CID (namely change of e-mail address or course/faculty), please let us know as soon as possible by sending an email to: [email protected].

We strongly recommend that you participate the whole programme, since you will have the opportunity to arrange your administrative affairs during this week and learn to find your way around Leiden and the University buildings. Besides, we have made the programme fun and interesting! If you have to miss (a substantial) part of the programme, please let us know in advance through the registration form or by emailing to [email protected].

During the week we have the EL CID headquarters set up at Plexus Student Center. A Coordination Team will be available to help you by answering your emails, phone calls and in person.


The contact details will be in the information email you receive just before the start of the EL CID and it will be in the app you have to download at the beginning of the week. Your Guide can also help you to arrange things or bring you to the CT.

In case your payment fails or your credit card is not accepted, please try again.
If you are still not able to complete your payment, you can email us at [email protected].

We try our hardest to accommodate for allergies/dietary wishes during the week. If you have a serious food allergy or strict diet you can let us know by emailing to [email protected]. Please do so as soon as possible after your registration so we can take it into consideration while planning the EL CID.

At the moment, it is not yet clear whether we can offer a physical programme. Therefore, it is not yet clear whether you can stay overnight in Leiden.

At the moment, this is not yet known. On this page we will give you an update where you can find the registration point. Do you want to make sure that you don’t miss the registration? Send an email to [email protected] and he will make sure you are getting all the information!

You can only get a refund of your registration fee if you are not admitted to your studies, or if you are prevented from participating in the EL CID week due to personal circumstances. In these cases you can unsubscribe via: [email protected] In those specific cases you will receive a full refund if you sent us an email informing us of your cancellation before the 1 August 2021.

After this deadline a refund is no longer possible.

No, we are very sorry but the EL CID is organized only for registered and accepted students of the Leiden University or the University of Applied Sciences.

 • Your group number and the emergency phone number of the EL CID organization.
 • Money (cash/debitcard/creditcard)
 • ID-card or Passport.
 • Raincoat/umbrella/ warm clothes.
 • Medicine (if needed).
 • Mobile phone with the EL CID-app.

Also to keep with you:

 • Wristband (provided by us at the registration) – keep it on for the duration of the EL CID Week: You will need to show it at several parts of the programme!
 • Programme booklet (provided by us at registration) – contains lots of useful information about the EL CID.

If you are going to be late for the registration on Monday the 12th of August, let us know as soon as possible by e-mail to [email protected].

If you are late signing up you can still join! You can come to the registration desk at Plexus Student Centre (Kaiserstraat 25, Leiden) to register and pay in person. Our Coordination Team will help you on your way. 

At the moment, the costs are not yet known. The EL CID is self-sufficient which means we get very limited financial support from the University and have to find our own funding and use participants fees to organize the week. Lunches and dinners are included.

Registration for the EL CID 2021 will open beginning of May. You can apply online by using the form.

Coming up soon! You’ll receive your programme booklet soon after you registered when signed up for this. You can find group number as well as your personal programme in this booklet. The booklet&programme will also be mailed in advance.

After you have received your group number it is no longer possible to change groups.
You can let us know beforehand that you would like to be in the same group as someone you know by emailing to [email protected]. Also, in the EL CID you can join your friends whenever you want.

We are making extra sure that suitable meals are provided for vegetarians. Please do not forget to correctly fill in the registration form, letting us know that you are a vegetarian. This way we can take it into consideration when planning the EL CID.

Yes, you can still register for the EL CID. Let us know (via email to [email protected]) about your disability as soon as possible. This will allow us to take your needs into consideration. We will always make sure that you are placed within a group with experienced and competent Guides. Also, keep in mind that you are not obliged to participate in every single activity. However, please inform your guides if you decide not to participate in an event. If you have any doubts or questions you can contact us at [email protected].

Ouders

Nee helaas, dit is niet mogelijk. De EL CID wordt uitsluitend georganiseerd voor eerstejaars studenten.

In dat geval neemt u contact op met het coördinatieteam (CT). Dit team beschikt over alle nodige informatie, inclusief telefoonnummers van de andere leden van het groepje waarin uw zoon of dochter is ingedeeld. Ook het nummer van de mentor is bij hen bekend. Zij kunnen contact leggen met iemand en doorgeven dat uw zoon of dochter contact met u op moet nemen.

Het telefoonnummer van het CT is 071 527 8327.

Tijdens de EL CID wordt elke dag pas na 14.00 uur alcohol geschonken. De deelnemers hebben de mogelijkheid om alcoholische dranken te kopen, maar er zijn altijd alcoholvrije alternatieven verkrijgbaar. Tijdens de gehele EL CID wordt GEEN gratis alcohol verstrekt aan de deelnemers.

De EL CID stelt elk jaar een alcoholbeleid op met behulp van Brijder Verslavingszorg, een instantie die gespecialiseerd is in verslavingszorg. Het alcoholbeleid wordt door EL CID en de studentenverenigingen getekend. Wanneer het beleid in de EL CID niet wordt nageleefd, volgen sancties.

 

Sinds 2011 maakt de EL CID gebruik van twee kleuren polsbandjes, eentje voor deelnemers onder de 18 jaar en eentje voor deelnemers boven de 18 jaar. Crew en verenigingen worden geïnstrueerd dat deelnemers onder de 18 jaar geen alcohol mogen drinken.

De mentoren worden tijdens hun training ingelicht over de gevaren van alcohol. Zij zijn degenen die hun groepje in de gaten houden en ingrijpen als dat nodig is. Mocht blijken dat een mentor zich heeft misdragen, dan volgen sancties en indien nodig kan de mentor uit functie worden gezet. In dat geval zorgt de EL CID ervoor dat een nieuwe mentor zich over de groep ontfermt.

U kunt met al uw vragen terecht bij het coördinatieteam (CT). Het CT bestaat uit vier of vijf personen die jarenlange ervaring hebben binnen de organisatie. Zij hebben een antwoord op al uw vragen. Tijdens de EL CID zijn zij gevestigd in Studentencentrum Plexus. Het telefoonnummer van het CT is 071 527 8327.

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact op met onze commissaris deelnemers Wilke Geurds. Dit kan via [email protected] of door 071 – 5277993 te bellen.