Loop jij de EL CID?

Vanaf 1 mei kan jij je inschrijven voor de EL CID-week! Dit is de beste start voor je studententijd. In een week leer jij stad, studie en studentenleven kennen door middel van verschillende programmaonderdelen. Je krijgt in de eerste week van mei een mail met daarin jouw persoonljke inschrijflink. Klik op die link om je inschrijving definitief te maken.

De online inschrijvingen sluiten 8 augustus 2019. Wil jij je daarna toch nog inschrijven voor de mooiste week van je studententijd? Dat kan! Op maandagochtend 12 augustus kan je langskomen bij het VVV-kantoor op de stationsweg, waar je je als nog kan inschrijven voor de EL CID. Je betaalt dan ter plekke en wij zorgen ervoor dat je nog in een groepje wordt ingedeeld. Dit kan tot 12:00 uur. 

Hogeschool Leiden

               

Ga je studeren aan Hogeschool Leiden? Klik hier om je te registreren voor inschrijving of check je persoonlijke mail! Nadat je je hebt geregistreerd voor de inschrijving kan je direct door naar de aanmeldpagina. 

Heb jij je al eenmalig geregistreerd maar nog niet aangemeld? Gebruik deze link om in te loggen op je account!

Universiteit Leiden

     

Ga je studeren aan de Universiteit Leiden? Check dan snel je persoonlijke mail! Het is niet nodig, zoals bij de Hogeschool, om je eerst te registreren voor inschrijving. Je kunt je dus meteen inschrijven!

Ben je de uitnodigingsmail kwijt? Probeer dan in te loggen via deze link of stuur een mail naar deelnemers@ELCID.leidenuniv.nl.

Ga jij je studie starten in meerdere steden, wil je graag de EL CID-week lopen en heb jij geen persoonlijke mail gehad? Schrijf je dan in via deze link!

Meehelpen als vrijwilliger?

De EL CID-week is niets zonder vrijwilligers. Van mentoren tot reguliere crew, van foodcrew tot mediacrew en van sjoofs tot slaapwachten; we hebben ze allemaal nodig! Zonder vrijwilligers geen EL CID-week. Ieder jaar zijn we weer op zoek naar een hoop vrijwilligers.

Vond jij de EL CID-week helemaal te gek en wil jij deze graag nog een keer meemaken? Word dan vrijwilliger! Schrijf je in via de volgende knop:

> Meld je aan als Crew

Mentor

Heb jij ook zoveel mooie momenten beleefd tijdens jouw tijd als deelnemer aan de EL CID? Lijkt het je leuk om al je enthousiasme over studeren, wonen en feesten in Leiden door te geven? Meld je dan aan als mentor!

Als mentor neem je samen met je medementor de zorg over een groepje deelnemers op je. Tijdens de EL CID-week maak je hen bekend met alles wat Leiden te bieden heeft: de stad, hun studie en het Leidse studentenleven. Samen met je groepje beleef je een fantastische EL CID-week!

Belangrijk:
- Je bent samen met je medementor aanwezig op de Mentordag (10 augustus 2019).
- Je doorgaat de sollicitatieprocedure bij de TrainerMentorTrainer-commissie.

Wat krijg je hiervoor terug? Een EL CID-bandje voor alle EL CID-evenementen, toegang tot de verenigingen én de vrijwilligersborrels tijdens de EL CID.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op: intern@elcid.leidenuniv.nl / 071-5273280
Meer info? https://facebook.com/TMTELCID/

Je kon je hiervoor inschrijven tot 1 mei. Wil je de EL CID niet missen? Word dan Crew!

Crew

De crewers zijn de stille kracht achter elk evenement tijdens de EL CID-week. Je helpt mee met de op- en afbouw van een evenement, staat achter de bar, bemant een busje of waakt over de slapende deelnemers. Lijkt het je juist leuk om dit alles vast te leggen? Dan is mediacrew misschien wat voor jou!

Je crewtijd start met een gezellige crewdag, waar je de in’s & out’s van het crew-zijn gaat leren en veel medecrewers ontmoet. Tijdens de week draai je minstens drie shifts. Wat krijg je hiervoor terug? Een toegangsbandje voor alle EL CID-activiteiten, vrijwilligersborrels én verenigingen tijdens de week, een kek crew-shirt, gratis bier en gezelligheid in de crewtent op Studentencentrum Plexus. Je mag uiteraard ook de Kroegentocht meelopen met het legendarische groepje 119. 

Er zijn verschillende soorten crew: reguliere crew, mediacrew, slaapwacht, foodcrew en sjoof (chauffeur van busjes). Het is vooral voor de laatste twee crew belangrijk dat je de hele week aanwezig bent. Wil je graag met vrienden crewen? Dat kan! Hier wordt met je shifts rekening mee gehouden.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op: intern@elcid.leidenuniv.nl / 071-5273280
Meer info? https://www.facebook.com/CreAcie.ELCID/

Je kunt je aanmelden voor Crew tot 1 augustus.

MediaCrew

De mediacrew verzorgt de gehele week alles rondom de media. Denk aan foto’s maken, filmen, teksten schrijven, nieuwsberichten maken, social media, etc. Je draait de hele week achter de schermen mee met de EL CID en zorgt ervoor dat alles zo mooi en goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Er zijn verschillende functies waarvoor jij je kunt opgeven:

Redacteur
Redacteuren hebben journalistieke ambitie, stappen overal op af, zijn niet bang om vragen te stellen en hebben een groot taalgevoel. Ze kunnen zich inleven in de deelnemer en bedenken leuke invalshoeken voor artikelen. 


Fotograaf
De foto’s die onze fotografen maken, geven de sfeer perfect weer en worden daarna nog veelvuldig gebruikt in verschillende vormen drukwerk. Daarnaast is het de ultieme kans om alle artiesten die in de EL CID-week voorbijkomen, voor je camera te krijgen! Heb je dus een scherp oog voor goede beelden, een goede camera tot je beschikking en kun je eventueel ook foto’s bewerken? Word dan EL CID-fotograaf!


Filmcrew
Ben je handig met een camera en kun je monteren? Met film kan je het beste laten zien hoe leuk de EL CID-week is en wat er allemaal te beleven is. Het is een pre als je in bezit bent van een eigen camera.


Wanneer jij je wilt aanmelden, krijg je een uitnodiging voor een gesprekje. De mediacrew begint in juni met vergaderen en de week voor de EL CID-week tref je veel voorbereidingen. In de EL CID-week moet je de gehele week, van 12 t/m 16 augustus, beschikbaar zijn.

Je kon je hiervoor inschrijven tot 1 mei. Wil je de EL CID niet missen? Word dan Crew!

Sjoof/Chauffeur

Achter het stuur van een busje zorg jij samen met een bijrijder dat elk evenement voorzien is van fusten, barren en ander materiaal. Een belangrijke en verantwoordelijke taak! Samen met de andere sjoofs maak je de wegen van Leiden onveilig en ben je de sleutel tot een succesvolle week! Het is belangrijk dat je veel beschikbaar kunt zijn. Bovendien word je begin augustus bij de trainingsdag voor sjoofs verwacht.

Slaapwacht

Je ontfermt je tijdens de week over de deelnemers die slapen in de slaaphal (het USC of de Schaatshal). Met een gezellige groep crewers houd je ’s nachts de wacht! Je mag maximaal twee nachten dienst draaien en krijgt per nacht een vergoeding van €50,-.

Foodcrew

Tijdens de EL CID ben jij onmisbaar: je zorgt ervoor dat iedere hardwerkende vrijwilliger tijdens de EL CID voorzien wordt van een heerlijke ontbijt en lunch. Een dankbare taak, die je uitvoert in een kleine, gezellige groep! Belangrijk is dat je veel dagen beschikbaar bent. 

10 redenen om crewer te worden!

  1. Je krijgt een kijkje achter de schermen van het op één na grootste evenement van Leiden.

  2. Al je maaltijden en dranken zijn gratis en worden door ons verzorgd.

  3. Je bent de gehele week welkom op alle EL CID-evenementen, de Leidse verenigingen én in de altijd gezellige crewtent!

  4. Als slaapwacht of nachtchauffeur krijg je een extra vergoeding

  5. Je beleeft een super mooie en unieke week waarin alle deuren, letterlijk en figuurlijk, voor je open staan.

  6. Je krijgt van tevoren een informatieve en gezellige crewdag op zaterdag 3 augustus waar je allerlei crewers leert kennen.

  7. Je loopt de EL CID-kroegentocht mee met het grootste groepje van allemaal: het legendarische groepje 119, met wel 300 crewers!

  8. Voordat de EL CID-week begint ben je welkom op het exclusieve Préfeest…

  9. … en na de EL CID-week wordt er speciaal voor jou en je nieuwe crewvrienden een heerlijk Crew-Bedankdiner georganiseerd!

  10. Bijdragen aan de leukste week van het jaar: iets wat je kunt afvinken op je bucketlist. Tot volgend jaar!