Word vrijwilliger

Meedoen aan de EL CID?

Dit kan als deelnemer of als vrijwilliger!

Wil je meer informatie over het deelnemen aan de EL CID? Ga dan naar de Informatiepagina.

 • Inschrijven als deelnemers is mogelijk vanaf 1 mei. - Registration for the EL CID ‘17 will open on the 1st of May.

 • Wil je je inschrijven als vrijwilliger? Klik dan hier voor Mentor of Crew!

 • Ben je geïnteresseerd in een EL CID-bestuursjaar? Klik dan hier.

Vrijwilliger worden?

Zonder vrijwilligers geen EL CID-week. Dus ook dit jaar zijn we weer opzoek naar een hoop vrijwilligers. Ongeveer 600 mentoren, 50 mentortrainers, 200 crewleden en 20 mediacrewleden.

Het is dé kans om de EL CID-week nog een keer mee te maken en er weer een spetterende week van te maken.

 • MediaCrew? De inschrijvingen sluiten op 1 mei 2017.
 • Mentor? De inschrijvingen sluiten op 1 mei 2017.
 • Crew? De inschrijvingen sluiten op 1 augustus 2017.

Mentor

Heb jij ook zoveel mooie momenten beleefd tijdens jouw tijd als deelnemer van de EL CID? En lijkt het je leuk om al je enthousiasme over studeren, wonen en feesten in Leiden door te geven? Meld je dan aan als mentor!
Als mentor neem je samen met je medementor de zorg over een groepje deelnemers op je. Tijdens de EL CID maak je hen bekend met alles wat Leiden te bieden heeft: de stad, hun studie en het studentenleven. Samen met je groepje beleef je een fantastische EL CID-week!


Belangrijk: 
- Je bent samen met je duo aanwezig op de Mentordag op zaterdag 12 augustus.
- Je doorgaat de sollicitatieprocedure bij de Trainer Mentor Commissie.
Wat krijg je hiervoor terug? Een EL CID-bandje voor alle EL CID-evenementen, toegang tot de verenigingen en de vrijwilligersborrels tijdens de EL CID.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op: intern@elcid.leidenuniv.nl / 0715273280
Meer info? https://www.facebook.com/TMTELCID/

Crew

Lijkt het jou leuk om achter de schermen van de EL CID mee te kijken en te helpen met het organiseren van de grootste evenementenweek van Leiden? Meld je dan aan als crew!
 De crewers zijn de stille kracht achter elk evenement tijdens de EL CID-week. Je helpt mee met de op- en afbouw van een evenement, staat achter de bar, bemant een busje of waakt over de slapende deelnemers. Lijkt het je juist leuk om al deze bedrijvigheid vast te leggen? Dan is Mediacrew misschien wat voor jou!  
Je crewtijd start met een gezellige crewdag waar je de in’s & out’s van het crew-zijn gaat leren. Tijdens de week moet je minstens drie shifts draaien. Wat krijg je hier voor terug? Een kek crew-shirt, een toegangsbandje voor alle EL CID-activiteiten, vrijwilligersborrels én verenigingen tijdens de week, gratis bier en gezelligheid in de crewtent op het Plexus en je mag uiteraard de Kroegentocht meelopen met het legendarische groepje 119.


De verschillende soorten crew zijn als volgt: reguliere crew, mediacrew, slaapwacht,  foodcrew en sjoof (chauffeur van busjes). Het is vooral voor de laatste twee crew belangrijk dat je de hele week aanwezig bent.  Wil je graag met vrienden crewen? Dat kan: er wordt dan rekening gehouden met je shifts.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op: intern@elcid.leidenuniv.nl / 0715273280
Meer info? https://www.facebook.com/CreAcie.ELCID/

MediaCrew

De Media Crew verzorgt de gehele week alles rondom de media. Denk aan foto’s maken, filmen, teksten schrijven, nieuwsberichten maken, social media etc. Je draait de hele week achter de schermen mee met de EL CID en zorgt er voor dat alles zo mooi en goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Er zijn verschillende functies waarvoor jij je kan opgeven.

Redacteur
Redacteuren hebben journalistieke ambitie, stappen overal op af, zijn niet bang om vragen te stellen en hebben een groot taalgevoel. Ze kunnen zich inleven in de deelnemer en bedenken leuke invalshoeken voor artikelen. 

Fotograaf
De foto’s die onze fotografen maken geven de sfeer perfect weer en worden daarna nog veelvuldig gebruikt in verschillende vormen drukwerk. Daarnaast is het de ultieme kans om alle artiesten die in de EL CID-week voorbij komen voor je camera te krijgen! Heb je dus een scherp oog voor goede beelden, een goede camera tot je beschikking en kun je eventueel ook foto’s bewerken? Word dan EL CID-fotograaf!

Filmcrew
Ben je handig met een camera en kun je monteren? Met film kan je het beste laten zien hoe leuk de EL CID-week is en wat er allemaal te beleven is. We sturen je op pad met de opdracht om de mooiste momenten van de week in beeld te brengen. Het is pre als je in bezit bent van een eigen camera.

Wanneer jij je wilt aanmelden, krijg je een uitnodiging voor een gesprekje. De mediacrew begint in juni met vergaderen en de week voor de EL CID-week tref je veel voorbereidingen. In de EL CID-week (van 14 t/m 18 augustus) moet je de hele week beschikbaar zijn.

Sjoof/Chauffeur

Achter het stuur van een busje zorg jij samen met een bijrijder dat elk evenement voorzien is van fusten, barren en ander materiaal. Samen met de andere Sjoofs maak je de wegen van Leiden onveilig en ben je de sleutel tot een succesvolle week! Het is belangrijk dat je veel beschikbaar kunt zijn.

Slaapwacht

Je ontfermt je tijdens de week over de deelnemers die slapen in de slaaphal. Met een gezellige groep crewers houdt je ’s nachts de wacht! Je mag maximaal twee nachten dienst draaien en krijgt per nacht een VVV-bon.

Foodcrew

Tijdens de EL CID ben jij onmisbaar: je zorgt ervoor dat elke hardwerkende vrijwilliger tijdens de EL CID voorzien wordt van zijn/haar natje en droogje. Een dankbare taak, welke je uitvoert in een kleine groep! Vereist is dat je veel dagen beschikbaar bent.

10 redenen om crewer te worden!

 1. Je krijgt een kijkje achter de schermen van het op één na grootste evenement van Leiden.

 2. Al je maaltijden en dranken zijn gratis en worden door ons verzorgd.

 3. Je bent de gehele week welkom op alle EL CID-evenementen, de Leidse verenigingen én in de altijd gezellige crewtent!

 4. Als slaapwacht of nachtchauffeur krijg je een extra vergoeding

 5. Je beleeft een super mooie en unieke week waarin alle deuren, letterlijk en figuurlijk, voor je open staan.

 6. Je krijgt van tevoren een informatieve en gezellige crewdag op 5 augustus waar je allerlei crewers leert kennen.

 7. Je loopt de EL CID-kroegentocht mee met het grootste groepje van allemaal: het legendarische groepje 119, met wel 300 crewers!

 8. Voordat de EL CID-week begint ben je welkom op het exclusieve Préfeest…

 9. … en na de EL CID-week wordt er speciaal voor jou en je nieuwe crewvrienden een heerlijk Crew-Bedankdiner georganiseerd!

 10. Bijdragen aan de leukste week van het jaar: iets wat je kunt afvinken op je bucketlist. Tot volgend jaar!

EL CID bestuur?

Een jaar EL CID bestaat uit verschillende onderdelen. Tot aan december tref je voorbereidingen voor de volgende EL CID-week. Je zet in overeenstemming met de verenigingen een weekprogramma in elkaar en vraagt vergunningen aan bij de gemeente. Van december tot aan februari werk je aan het Vademecum. Dat is de studentengids die iedere scholier ontvangt zodra hij/zij zich heeft ingeschreven voor een studie in Leiden. Het schrijven, redigeren, vormgeven en laten drukken van een compleet magazine is een leerzame ervaring. Daarna begint de daadwerkelijke organisatie van de week zelf.

De EL CID/Vademecumcommissie bestaat uit de volgende functies:
Voorzitter
De voorzitter zit de vergaderingen voor en speelt een verbindende rol binnen de commissie. De voorzitter is voor externe partijen het eerste aanspreekpunt en onderhoudt dus goed contact met de gemeente maar ook zeker met het Leidse studentenleven.

Penningmeester
Met het organiseren van de EL CID-week gaat een flinke hoeveelheid geld gemoeid. Dat moet iemand beheren en verdelen. Het voordeel van penningmeester zijn is dat je overal van op de hoogte bent omdat al je commissieleden jou nodig hebben als ze geld uit willen geven.

Commissaris Intern
De commissaris intern is zowel secretaris als coördinator van alle vrijwilligers. Dus zowel de mentoren, de crew en de mediacrew zijn de verantwoordelijkheid van de commissaris intern.

Commissaris Acquisitie
Zonder sponsoren geen EL CID-week. Een uitdagende maar ook zeer leerzame klus is het binnenhalen van genoeg acquisitie. Je gaat in gesprek met grote bedrijven, zoals nationale banken, maar ook met lokale eenmanszaakjes als Leidse fietsenmakers.

Commissaris Deelnemers & PR
De commissaris deelnemers houdt de belangen voor de deelnemers in de gaten. Maar zorgt ook voor alle PR gedurende het hele jaar. Hij/zij heeft het met name druk in de laatste maanden voor de EL CID-week. Dan bellen, mailen, Facebooken en Twitteren de deelnemers er lustig op los.

Commissaris Logistiek
Het aanvragen van alle vergunningen en contact houden met de gemeente, het inventariseren van de wensen van verenigingen en alle benodigdheden voor de week regelen. Als commissaris logistiek moet je goed het overzicht houden.

De EL CID/Vademecumcommissie is een fulltime bestuur. Je loopt mee met de EL CID-week van je voorgangers om te zien hoe alles achter de schermen werkt. Na de EL CID-week ga je met je commissiegenoten op trainingsweekend waarin ook de functies worden verdeeld. Daarna is het een jaar keihard onderhandelen met bedrijven, afspraken maken met talloze studentenverenigingen, studieverenigingen en sportverenigingen. Je wordt getraind in Adobe InDesign, Photoshop en Illustrator en krijgt workshops om succesvol te onderhandelen effectief te brainstormen en een workshop project management. Allemaal vaardigheden die je niet leert tijdens je studie. Wil jij een jaar investeren in je toekomst, of blijf je studeren?

Solliciteren voor EL CID/Vademecumcommissie 2018? Stuur je sollicitatiebrief en CV vóór 28 april 2017 op naar voorzitter@elcid.leidenuniv.nl