Loop jij de EL CID?

Vanaf nu kan jij je inschrijven voor de EL CID-week! Dit is de beste start voor je studententijd. In een week leer jij stad, studie en studentenleven kennen door middel van verschillende programmaonderdelen. Je krijgt in de eerste week van mei een mail met daarin jouw persoonljke inschrijflink. Klik op die link om je inschrijving definitief te maken.

Meehelpen als vrijwilliger?

De EL CID-week is niets zonder vrijwilligers. Mentoren, Crew, Foodcrew, MediaCrew, Sjoofs en Slaapwachten; we hebben het allemaal nodig! Zonder vrijwilligers geen EL CID-week. Ieder jaar zijn we weer opzoek naar een hoop vrijwilligers.
Vond jij de EL CID-week helemaal te gek en wil jij deze graag nog een keer meemaken? Word dan vrijwilliger! De inschrijvingen gaan open vanaf het Winter EL CID-feest op 13 februari!

Mentor

Heb jij ook zoveel mooie momenten beleefd tijdens jouw tijd als deelnemer van de EL CID? Lijkt het je leuk om al je enthousiasme over studeren, wonen en feesten in Leiden door te geven? Meld je dan aan als mentor!


Als mentor neem je samen met je medementor de zorg over een groepje deelnemers op je. Tijdens de EL CID maak je hen bekend met alles wat Leiden te bieden heeft: de stad, hun studie en het studentenleven. Samen met je groepje beleef je een fantastische EL CID-week!

Belangrijk: 
- Je bent samen met je duo aanwezig op de Mentordag op zaterdag 10 augustus.
- Je doorgaat de sollicitatieprocedure bij de TrainerMentorTrainers.

Wat krijg je hiervoor terug? Een EL CID-bandje voor alle EL CID-evenementen, toegang tot de verenigingen en de vrijwilligersborrels tijdens de EL CID.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op: intern@elcid.leidenuniv.nl / 071 – 527 3280
Meer info? https://www.facebook.com/TMTELCID/

De mentorinschrijvingen gaan open tijdens het Winter EL CID-feest op 13 februari!

Crew

Lijkt het jou leuk om achter de schermen van de EL CID mee te kijken en te helpen met het organiseren van de grootste evenementenweek van Leiden? Meld je dan aan als crew!

De crewers zijn de stille kracht achter elk evenement tijdens de EL CID-week. Je helpt mee met de op- en afbouw van een evenement, staat achter de bar, bemant een busje of waakt over de slapende deelnemers. Lijkt het je juist leuk om al deze bedrijvigheid vast te leggen? Dan is Mediacrew misschien wat voor jou!  

Je crewtijd start met een gezellige crewdag waar je de in’s & out’s van het crew-zijn gaat leren. LET OP: Bij inschrijving als crewer ben je direct aangemeld voor de crewdag op zaterdag 3 augustus. Mocht je er door omstandigheden niet bij kunnen zijn, stuur dan een mail met je reden naar intern@elcid.leidenuniv.nl met als onderwerp: Crewdag.

Tijdens de week moet je minstens drie shifts draaien. Wat krijg je hier voor terug? Een kek crew-shirt, een toegangsbandje voor alle EL CID-activiteiten, vrijwilligersborrels én verenigingen tijdens de week, gratis bier en gezelligheid in de crewtent op het Plexus en je mag uiteraard de Kroegentocht meelopen met het legendarische groepje 119. 

Er zijn verschillende soorten crew: reguliere crew, mediacrew, slaapwacht, foodcrew en sjoof (chauffeur van busjes). Het is vooral voor de laatste twee crew belangrijk dat je de hele week aanwezig bent. Wil je graag met vrienden crewen? Dat kan: er wordt dan rekening gehouden met je shifts.

Heb je een vraag? Neem gerust contact op: intern@elcid.leidenuniv.nl / 071 – 527 3280
Meer info? https://www.facebook.com/CreAcie.ELCID/

De inschrijvingen voor crew gaan open tijdens het Winter EL CID-feest op 13 februari!

MediaCrew

De MediaCrew verzorgt de gehele week alles rondom de media. Denk aan foto’s maken, filmen, teksten schrijven, nieuwsberichten maken, social media etc. Je draait de hele week achter de schermen mee met de EL CID en zorgt er voor dat alles zo mooi en goed mogelijk in beeld wordt gebracht. Er zijn verschillende functies waarvoor jij je kan opgeven.

Redacteur
Redacteuren hebben journalistieke ambitie, stappen overal op af, zijn niet bang om vragen te stellen en hebben een groot taalgevoel. Ze kunnen zich inleven in de deelnemer en bedenken leuke invalshoeken voor artikelen. 

Fotograaf
De foto’s die onze fotografen maken geven de sfeer perfect weer en worden daarna nog veelvuldig gebruikt in verschillende vormen drukwerk. Daarnaast is het de ultieme kans om alle artiesten die in de EL CID-week voorbij komen voor je camera te krijgen! Heb je dus een scherp oog voor goede beelden, een goede camera tot je beschikking en kun je eventueel ook foto’s bewerken? Word dan EL CID-fotograaf!

Filmcrew
Ben je handig met een camera en kun je monteren? Met film kan je het beste laten zien hoe leuk de EL CID-week is en wat er allemaal te beleven is. We sturen je op pad met de opdracht om de mooiste momenten van de week in beeld te brengen. Het is pre als je in bezit bent van een eigen camera.

Wanneer jij je wilt aanmelden, krijg je een uitnodiging voor een gesprekje. De mediacrew begint in juni met vergaderen en de week voor de EL CID-week tref je veel voorbereidingen. In de EL CID-week (van 12 t/m 16 augustus) moet je de hele week beschikbaar zijn.

De inschrijvingen voor Crew gaan open tijdens het Winter EL CID-feest op 13 februari!

Sjoof/Chauffeur

Achter het stuur van een busje zorg jij samen met een bijrijder dat elk evenement voorzien is van fusten, barren en ander materiaal. Samen met de andere Sjoofs maak je de wegen van Leiden onveilig en ben je de sleutel tot een succesvolle week! Het is belangrijk dat je veel beschikbaar kunt zijn.

De mentorinschrijvingen gaan open tijdens het Winter EL CID-feest op 13 februari!

Slaapwacht

Je ontfermt je tijdens de week over de deelnemers die slapen in de slaaphal. Met een gezellige groep crewers houd je ’s nachts de wacht! Je mag maximaal twee nachten dienst draaien en krijgt per nacht een VVV-bon.

De inschrijvingen voor Crew gaan open tijdens het Winter EL CID-feest op 13 februari!

Foodcrew

Tijdens de EL CID ben jij onmisbaar: je zorgt ervoor dat elke hardwerkende vrijwilliger tijdens de EL CID voorzien wordt van een heerlijke ontbijt en lunch. Een dankbare taak, welke je uitvoert in een kleine groep! Vereist is dat je veel dagen beschikbaar bent.

De inschrijvingen voor Crew gaan open tijdens het Winter EL CID-feest op 13 februari!

10 redenen om crewer te worden!

  1. Je krijgt een kijkje achter de schermen van het op één na grootste evenement van Leiden.

  2. Al je maaltijden en dranken zijn gratis en worden door ons verzorgd.

  3. Je bent de gehele week welkom op alle EL CID-evenementen, de Leidse verenigingen én in de altijd gezellige crewtent!

  4. Als slaapwacht of nachtchauffeur krijg je een extra vergoeding

  5. Je beleeft een super mooie en unieke week waarin alle deuren, letterlijk en figuurlijk, voor je open staan.

  6. Je krijgt van tevoren een informatieve en gezellige crewdag op zaterdag 3 augustus waar je allerlei crewers leert kennen.

  7. Je loopt de EL CID-kroegentocht mee met het grootste groepje van allemaal: het legendarische groepje 119, met wel 300 crewers!

  8. Voordat de EL CID-week begint ben je welkom op het exclusieve Préfeest…

  9. … en na de EL CID-week wordt er speciaal voor jou en je nieuwe crewvrienden een heerlijk Crew-Bedankdiner georganiseerd!

  10. Bijdragen aan de leukste week van het jaar: iets wat je kunt afvinken op je bucketlist. Tot volgend jaar!