Informatie voor ouders

Uw kind gaat binnenkort aan de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden studeren! De overstap van de middelbare  school naar de Hogeschool of Universiteit is een grote stap. Om uw kind wat meer wegwijs te maken in de nieuwe studentenstad, organiseren wij speciaal voor hen en alle andere nieuwe studenten het introductieprogramma, de EL CID! Tijdens dit programma maken ze kennis met de nieuwe studentenstad, de nieuwe studie en het studentenleven.

Aan het begin van de week worden de deelnemers in een groepje van 10 tot 15 studenten (dit is het streven) ingedeeld. Zo maken de studenten meteen kennis met hun studiegenoten. De EL CID is dus geen ontgroening. Voor een uitgebreide beschrijving van het programma van de EL CID-week, klikt u hier. Onder begeleiding van twee ouderejaarsstudenten (mentoren) zullen ze alle ins-and-outs leren over alles wat om de hoek komt kijken bij studeren!

Wanneer is de EL CID?
Dit jaar zal de EL CID plaatsvinden van maandag 15 augustus tot en met vrijdag 19 augustus 2022. Vanaf midden juni kan uw kind zich inschrijven via een persoonlijke link die uw kind ontvangt in de mailbox. Na de aanmelding ontvangen ze direct een bevestiging per mail.

Waarom deelnemen aan de EL CID?
Graag willen wij u ook duidelijk maken dat het belangrijk is om deel te nemen aan de EL CID. Hoewel de EL CID niet essentieel is om de studie te beginnen, zal de EL CID uw kind met het totaalplaatje van studeren in Leiden kennis laten maken. Wij merken dat veel mensen hun vakantie tijdens de EL CID boeken óf dat men vermoedt dat ze bekend genoeg zijn met de stad Leiden, de studie of het studentenleven. Echter willen wij benadrukken dat door de week te lopen met de groep studiegenoten de aankomend student wegwijs wordt door alle nieuwe aspecten van Leiden. Door de EL CID zal uw kind een fantastische week beleven, goede voorkennis hebben over het studeren en medestudenten leren kennen die vrienden voor het leven kunnen worden.

Programma EL CID
Wij raden aan dat uw kind meedoet aan alle programmaonderdelen van de EL CID, zodat uw kind zoveel mogelijk kennis opdoet over alle mogelijkheden die het studeren in Leiden met zich meebrengt. Deelnemers mogen echter gewoon zelf besluiten of ze ergens aan deelnemen of niet. Het programma heeft iedere dag een eindtijd, echter betekent dat niet dat uw kind tot de eindtijd moet blijven. Als uw kind na het eten, of na de avondactiviteit naar huis wil, is dat geen enkel probleem!

Organisatie
De organisatie van de EL CID ligt in handen van de EL CID-commissie, zes studenten die zich een jaar lang inzetten voor de EL CID. Ze worden begeleid door projectcoördinator Cees Faes van de Hogeschool Leiden/Universiteit Leiden. Hij is te bereiken op [email protected] 

Heeft u vragen over de EL CID die u niet kunt terugvinden onder het kopje “Veelgestelde vragen”? Neemt u dan gerust contact op met Commissaris Deelnemers Sabien Wolken via [email protected] of 071 – 5277993.

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2023!

MediaCie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Media Commissie (MediaCie)!

Lees verder »

TMT gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie)!

Lees verder »