Informatie voor ouders

Uw kind gaat binnenkort aan de Universiteit Leiden of Hogeschool Leiden studeren! De overstap van de middelbare  school naar de Hogeschool of Universiteit is een grote stap. Om uw kind wat meer wegwijs te maken in de nieuwe studentenstad, organiseren wij speciaal voor hen en alle andere nieuwe studenten het introductieprogramma, de EL CID! Tijdens dit programma maken ze kennis met de nieuwe studentenstad, de nieuwe studie en het studentenleven.

Aan het begin van de week worden de deelnemers in een groepje van 10 tot 15 studenten (dit is het streven) ingedeeld. Zo maken de studenten meteen kennis met hun studiegenoten. De EL CID is dus geen ontgroening. Voor een uitgebreide beschrijving van het programma van de EL CID-week, klikt u hier. Onder begeleiding van twee ouderejaarsstudenten van de studie (mentoren) zullen ze alle ins-and-outs leren over elk aspect dat om de hoek komt kijken bij studeren!

Wanneer is de EL CID?
Dit jaar zal de EL CID in een hybride vorm plaatsvinden van donderdag 12 augustus tot en met zaterdag 21 augustus 2021. Dit betekent dat de EL CID dit jaar zowel een digitaal als een fysiek programma zal kennen, rekening houdend met de coronamaatregelen van de overheid. Het digitale programma zal voor iedere deelnemer plaatsvinden op donderdag 12 augustus en vrijdag 13 augustus 2021. Wij streven ernaar een fysiek programma te organiseren bestaande uit twee keer drie dagen, waarbij elke deelnemer één keer drie dagen wordt uitgenodigd in Leiden. Het fysieke programma vindt plaats van (1) maandag 16 tot en met woensdag 18 augustus 2021 en (2) donderdag 19 tot en met zaterdag 21 augustus 2021. Vanaf 11 juni kan uw kind zich inschrijven via een persoonlijke link die uw kind ontvangt in de mailbox. Na de aanmelding ontvangen ze direct een bevestiging per mail.

Waarom deelnemen aan de EL CID?
Graag willen wij u ook duidelijk maken dat het belangrijk is om deel te nemen aan de EL CID. Hoewel de EL CID niet essentieel is om de studie te beginnen, zal de EL CID uw kind met het totaalplaatje van studeren in Leiden kennis laten maken. Wij merken dat veel mensen hun vakantie tijdens de EL CID boeken óf dat men vermoedt dat ze bekend genoeg zijn met de stad Leiden, de studie of het studentenleven. Echter willen wij benadrukken dat door de week te lopen met de groep studiegenoten de aankomend student wegwijs wordt door alle nieuwe aspecten van Leiden. Door de EL CID zal uw kind een fantastische week beleven, goede voorkennis hebben over het studeren en medestudenten leren kennen die vrienden voor het leven kunnen worden.

Programma EL CID
Wij raden aan dat uw kind meedoet aan alle programmaonderdelen van de EL CID, zodat uw kind zoveel mogelijk kennis opdoet over alle mogelijkheden die het studeren in Leiden met zich meebrengt. Deelnemers mogen echter gewoon zelf besluiten of ze ergens aan deelnemen of niet. Het programma heeft iedere dag een eindtijd, echter betekent dat niet dat uw kind tot de eindtijd moet blijven. Als uw kind na het eten, of na de avondactiviteit naar huis wil, is dat geen enkel probleem!

Organisatie
De organisatie van de EL CID ligt in handen van de EL CID-commissie, zes studenten die een jaar stoppen met studeren om bestuurservaring op te doen. Ze worden ondersteunt door teamleider Anna de Keijzer en projectmedewerker Cees Faes van de Universiteit Leiden.

Heeft u vragen over de EL CID die u niet kunt terugvinden onder het kopje “Veelgestelde vragen”?Neemt u dan gerust contact op met Commissaris Deelnemers Wilke Geurds via [email protected] of 071 – 5277993.

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2022!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »

Inschrijvingen EL CID zijn gesloten! Je kan je alleen nog aanmelden voor het digitale programma.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden