Informatie voor ouders

Uw kind gaat binnenkort aan de Hogeschool Leiden of Universiteit Leiden studeren! De overstap van de middelbare school naar studeren is een grote stap. Om uw kind wat meer wegwijs te maken in de nieuwe studentenstad, organiseren wij speciaal voor hen en alle andere nieuwe studenten een introductieweek; de EL CID! Tijdens deze week maken ze kennis met stad, studie en studentenleven. 

Aan het begin van de week worden de deelnemers in een groepje van ongeveer  15 medestudenten van hun eigen studie (dit is het streven) ingedeeld. Zo maken de studenten meteen kennis met hun studiegenoten. De EL CID is geen ontgroening en geen enkel onderdeel gedurende de week is verplicht. Onder begeleiding van twee ouderejaarsstudenten (mentoren) zullen ze alle ins-and-outs leren over wat er allemaal bij komt kijken als je gaat studeren!

Wanneer is de EL CID?
Dit jaar zal de EL CID plaatsvinden van maandag 12 t/m vrijdag 16 augustus 2024. Als uw kind zich heeft ingeschreven bij de Hogeschool Leiden of Universiteit Leiden zullen zij begin mei een mail ontvangen met een persoonlijke link, via deze link kunnen zij zich inschrijven. Na de aanmelding ontvangen ze direct een bevestiging per mail. Begin juni zal er ook nog een reminder mail worden verstuurd. Heeft uw kind geen mail ontvangen? Mail dan naar deelnemers@elcid.leidenuniv.nl of bel naar 071 – 5277993.

Waarom deelnemen aan de EL CID?
Graag willen wij u ook duidelijk maken dat het belangrijk is om deel te nemen aan de EL CID. Hoewel de EL CID niet essentieel is om aan de studie te beginnen, zal de EL CID uw kind met het totaalplaatje van studeren in Leiden kennis laten maken. Wij merken dat veel mensen hun vakantie tijdens de EL CID boeken óf dat men vermoedt dat ze bekend genoeg zijn met de stad Leiden, de studie of het studentenleven. Echter willen wij benadrukken dat door de week te lopen met een groep studiegenoten uw kind in een week wegwijs wordt van alle nieuwe aspecten die Leiden te bieden heeft. Door de EL CID zal uw kind een fantastische week beleven, goede voorkennis hebben over het studeren en medestudenten leren kennen die vrienden voor het leven kunnen worden. Tevens kunt uw kind zich voor veel sport- en gezelligheidsverenigingen alleen tijdens de EL CID inschrijven. 

Programma EL CID
Geen enkel programmaonderdeel tijdens de EL CID is verplicht. Wij raden echter wel aan dat uw kind meedoet aan alle programmaonderdelen van de EL CID, zodat uw kind zoveel mogelijk kennis opdoet over alle mogelijkheden die het studeren in Leiden met zich meebrengt. Het programma heeft iedere dag een eindtijd, echter betekent dat niet dat uw kind tot de eindtijd moet blijven. Als uw kind na het eten, of na de avondactiviteit naar huis wil, is dat geen enkel probleem! Het programma van dit jaar vindt u hier! 

Organisatie
De organisatie van de EL CID ligt in handen van het EL CID bestuur; vijf studenten die zich een jaar lang inzetten voor de EL CID. 

Tijdens de EL CID-week is er ook 24/7 een coördinatieteam aanwezig op studentencentrum Plexus. Dit coördinatieteam bestaat uit oud-bestuursleden en vrijwilligers die al jarenlange ervaring hebben bij de EL CID en al uw vragen kunnen beantwoorden. Zij zijn bereikbaar via: 071 527 8327 

Heeft u vragen over de EL CID die u niet kunt terugvinden onder het kopje “Veelgestelde vragen”? Of wilt u liever telefonisch horen hoe de week in elkaar zit? Neemt u dan gerust contact op met Lid Deelnemers Merel van Dartel via deelnemers@elcid.leidenuniv.nl of 071 – 5277993. Bellen kan tussen 10:00 en 16:00 elke werkdag.