Nog geen 18 jaar?

De EL CID is voor iedere aankomend student in Leiden. Als niet 18-jarige ben je natuurlijk van harte welkom bij alle programmaonderdelen van de EL CID! Je bent ook zeker niet de enige, want rond de 30% van de deelnemers is minderjarig. Nog steeds aan het twijfelen? Toen Mayke, student Rechten, deelnam aan de EL CID-week was ze 17 jaar. We spraken haar persoonlijk:

Hoe heb je de EL CID-week ervaren?
“De EL CID-week was een eye-opener voor me. Ik was al wel vaker in Leiden geweest, maar nog niet als student. Tijdens de EL CID heb ik de stad anders leren kennen. Het werd voor mij duidelijk wat voor studentenverenigingen er waren en hoe ik opzoek kon naar een kamer.”

Je mocht nog geen alcohol drinken tijdens de EL CID. Hoe was dat?
“Ik heb er nooit last van gehad dat ik nog geen 18 jaar was. Er zijn zo veel mensen die niet drinken tijdens de week, dat hoeft ook helemaal niet. Ik zat met andere minderjarigen in een groep en de anderen maakten er totaal geen probleem van. Op alle activiteiten en feesten was de sfeer heel goed, dus ik kon me daar prima vermaken zonder alcohol.”

Waarom zou je ook onder de 18 jaar mee moeten doen aan de EL CID-week?
“Het is de ideale voorbereiding op hoe je studentenleven eruit gaat zien; nieuwe mensen ontmoeten, de stad en het studentenleven. Vanuit Friesland ben ik hier gekomen, dus alles was nieuw voor me. Dankzij de EL CID ben ik helemaal gewend geraakt in Leiden. Na de week kende ik bijvoorbeeld de weg naar mijn faculteit en had ik al vrienden gemaakt.”

Mocht je nog vragen hebben over de EL CID dan kun je mailen naar deelnemers@elcid.leidenuniv.nl