Nog geen 18 jaar?

De EL CID is voor iedere aankomend student in Leiden. Als niet 18-jarige ben je dus natuurlijk van harte welkom bij alle programmaonderdelen van de EL CID! Je bent ook zeker niet de enige, want rond de 30% van de deelnemers is nog minderjarig.  Nog steeds aan het twijfelen? Toen Mayke, student Sociaal Pedagogische Hulpverlening, deelnam aan de EL CID-week was ze nog 16. We spraken haar persoonlijk:

Hoe heb je de EL CID-week ervaren?
“De EL CID-week was een eye-opener voor me. Ik was al vaker in Leiden geweest, maar ik keek opeens vanuit het oogpunt van een student naar de stad, waar ik drie weken na de introductieweek ging studeren. Ik heb dingen gezien in de week die je als gewone burger niet meekrijgt, zoals studentenverenigingen en studentenkamers.”

Je mocht nog geen alcohol drinken in de EL CID. Hoe was dat?
“Ik heb er nooit last van gehad dat ik nog geen 18 was. Er zijn zo veel mensen die niet drinken tijdens de week, dat hoeft ook helemaal niet. Ik zat met andere minderjarigen in een groep en de anderen maakten er totaal geen probleem van. Op alle activiteiten en feesten was de sfeer heel goed, dus ik kon me daar prima vermaken.”

Waarom zou je ook onder de 18 mee moeten doen aan de EL CID-week?
“Het is de ideale voorbereiding op hoe je leven eruit gaat zien; nieuwe mensen ontmoeten, de stad en het bruisende studentenleven. Vanuit Friesland ben ik hier gekomen, dus alles was nieuw voor me. Dankzij de EL CID ben ik helemaal gewend geraakt in Leiden. Na de week kende ik bijvoorbeeld de weg naar mijn faculteit en had ik al vrienden gemaakt.”

Mocht je nog vragen hebben over de EL CID dan kun je mailen naar deelnemers@elcid.leidenuniv.nl

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2024!

Fotoalbum vrijdag overdag EL CID 2023

Alweer de laatste dag van de EL CID. De deelnemers hebben vandaag kunnen genieten van een bruisende brunch waar een heerlijk glaasje (0.0%) champagne en croissantjes werden genuttigd. Daarna konden ze door naar het knutselkwartier, waar zij hun creativiteit konden uiten.

Lees verder »