EL CID traditioneel geopend met een grote knop, en knal en ballonnen

EL CID traditioneel geopend met een grote knop, en knal en ballonnen

Geschreven door: Dieuwertje Roelse en Maaike Veenstra 

Afbeelding door: Davy Rosbak

"Mag ik al naar binnen?" Waren de woorden van nerveuze deelnemers die nog niet zeker wisten of ze om 21:00 de Grote Zaal in Gebr. De Nobel mochten betreden. Die nervositeit duurde gelukkig niet lang, want al gauw was het ijs gebroken. Met een knal en een hoop gouden ballonnen opende het EL CID-bestuur gisteravond officieel de week.

De avond opende met een panel bestaande uit Marleen Damen (gemeente Leiden), Agnita Mur (Hogeschool Leiden) en Hester Bijl (Universiteit Leiden) die ieder vertelden hoe belangrijk het is om je naast je studie te ontwikkelen. Maak vooral je eigen keus en vaar je eigen koers! Dat was het voornaamste advies van de panelleden. 

“Welkom in de stad waar iedereen welkom is!” zo begroette Debbie Helaha, voorzitter van COC Leiden, de EL CID-deelnemers van dit jaar. De studententijd is volgens haar een tijd waarin je kan ontdekken wie je echt bent, wat je wilt in je leven en vooral je hart te volgen.

Na deze inspirerende sprekers was het tijd voor Emma, voorzitter van de EL CID-commissie, om deze week officieel te openen. Emma heette iedere nieuwe student van harte welkom. Met haar bestuur heeft Emma zich een heel jaar ingezet om van deze EL CID een fantastische week te maken! Tot slot was het tijd om met alle zes bestuursleden op de welbekende gouden knop te drukken waarmee de week feestelijk werd geopend en het gouden ballonnen regende.

Het feest barste los met Rave van Fortuin en hun rad vol muziekstijlen. Een beetje après-ski? Of toch guilty 90’s? Rave had het allemaal!

Al met al een feestje met een gouden randje!