Eten bij verenigingen

Eten bij verenigingen

Maandag – Catena :
Tomatensoep ● Pasta met arrabiata- of pestoroomsaus ● Dame Blanche of appeltaart met slagroom.

De tomatensoep is lekker pittig. De sauzen geven de typische studentenkost van pasta toch een unieke smaak. Van de twee springt de arrabiatasaus er toch het meeste uit. Een hybride toetje werd  geserveerd, een erg smaakvol contrast na twee scherpere gangen.

Dinsdag – stamppot bij Levitas

Op tweede EL CID-dag presenteerde Levitas een speciale stamppot. Door de aardappelen zaten verschillende typische stamppotgroentes heen. Denk hierbij aan wortels en courgettes, maar ook aan het minder traditionele groenvoer. De appel en ananas die erin zaten, gaven de stamppot een frisse bijsmaak. De pittige tomatensaus die hierbij geserveerd werd, vormde een smakelijk contrast. Op een eenvoudige, maar effectieve wijze houden de kanoënde koks rekening met vegetariërs. Naast de pannen met saus en stamppot stond namelijk een klein pannetje met gehakt. Wie graag wat vlees door zijn stamppot heeft, kan uit deze pan opscheppen. Wie dat liever niet heeft, hoeft dat ook niet te doen.

Bij welke verenigingen kun je eten?
Om te weten hoe het eten bij de andere verenigingen smaakt, zal je zelf op pad moeten. Voor een klein prijsje kan je dat bijvoorbeeld doen bij Augustinus en Quintus, ook als je daar geen lid bent. Zij hebben een restaurant met wisselende dagschotels en een vast menu. Leuk om hier te gaan dineren met een paar studievrienden of huisgenoten! Vergeet je niet te reserveren?

Geschreven door: Hessel Hoekstra, Bas Kleijweg en Sterre Roeting