Fotoverhaal: Alles of helemaal niets

Fotoverhaal: Alles of helemaal niets

Geschreven door: Remco den Arend

Afbeelding door: Remco den Arend

Het openingsfeest is toch altijd wel een belangrijk event. Het is een avond waar verschillende belangrijke momenten zijn voor een fotograaf. Ook dit was er één: de groepsfoto met Rave van Fortuin en alle aanwezigen in de Gebr. de Nobel!

Het voelt net op dat moment dat alles van die ene foto afhangt. Wat een zonde zou het zijn als niet alle gezichtjes in het publiek te zien zijn óf dat de fotocamera op het moment suprême net niet werkt. Dat zou natuurlijk ontzettend balen zijn: dit soort momenten zijn er immers niet vaak.

Zo rond 00:15 was het zover. De mannen van Rave gingen voor op het podium liggen (natuurlijk ééntje net in het donker) en ik ging op een net iets te wankele stoel staan zodat ik lekker hoog stond. Wat zou het immers hilarisch zijn als de fotograaf vol op de DJ-booth valt terwijl de hele zaal kijkt.

Gelukkig gebeurde dit allemaal niet. Iedereen lachte goed naar de foto op het juiste moment en zoals jullie hierboven kunnen zien is de foto aardig gelukt. Zoek de foto eens op Facebook, zoom in en zoek je eigen gezicht in het publiek. Dat is toch altijd wel het prachtige aan dit soort foto’s.

Alles of niets past dus wel bij deze situatie. Hoe simpel het ook lijkt, zoveel dingen kunnen er misgaan op zo’n moment. Hetzelfde geldt voor elke andere hardwerkende vrijwilliger aan deze geweldige 50ste EL CID-week. Gelukkig kunnen zij toch tastend bewijs vinden dat zij ook hun lol hebben gehad, door middel van de bovenste foto. En al was deze mislukt, dan heeft een fotograaf altijd nog de vette ervaring van de aanwezigheid op het podium met Rave van Fortuin. Heren, bedankt!