Het LEF had voor ieder wat wils

Het LEF had voor ieder wat wils

Geschreven door: Maaike Veenstra 
Afbeelding door: Vera Broering

Een traditioneel onderdeel van de EL CID-week is natuurlijk het Leids Eerstejaars Festival (LEF)! 

Kan je wel beginnen aan je Leidse studententijd zonder de hitjes ‘Broodje van Kootje’ en ‘Kamelenteen’ mee te kunnen zingen? De mannen van Barry Badpak waren er als vanouds bij en lieten iedereen uit hun dak gaan. 

Toen na Barry Badpak het duo Dio & Geza het podium betraden was het feest compleet. Dio performde live het nummer ‘Tijdmachine’ en de EL CID-deelnemers dansten en zongen de sterren van de hemel.

Natuurlijk is het LEF niet compleet zonder het EL CID-dansje. Voor een van de laatste keren ging iedereen los op ‘Hey Baby’. 

Maar het LEF bestaat natuurlijk niet alleen uit optredens! Ook de informatiemarkt werd goed bezocht. Hier konden verenigingen laatste pogingen ondernemen om nieuwe leden aan te trekken. 

Prachtig versierde kraampjes met interactieve onderdelen waren populair, maar ook de gewone kraampjes waar je langs kon komen voor een goed gesprek, flyers en een leuke tattoo of sticker deden het goed. 

De sfeer zat er goed in en van de verlegenheid van de eerste dag was niks meer te merken. Goed voorbereid op hun studententijd gaan de deelnemers het weekend in!