'Ik heb voor vijf dagen vijftien T-shirts bij me'

'Ik heb voor vijf dagen vijftien T-shirts bij me'

Waar normaal gesproken gezweet, gesport en gepuft wordt, vult de sporthal van het USC zich deze zondagavond met de geluiden van luchtbedden die opgepompt worden en eerste kennismakingen. Langzaamaan druppelen de eerste EL CID-deelnemers binnen, bepakt en bezakt om de eerste week van hun Leidse studentenleven zo goed mogelijk door te komen.

Dat sommige deelnemers daarvoor gerust hun halve kledingkast inpakken, blijkt wel wanneer Sofie Sitskoorn (17, Verpleegkunde) de grootte van haar koffer verklaart: 'Ik heb voor vijf dagen vijftien T-shirts bij me'. Wanneer ze dit voor de zekerheid nog even natelt, blijken het er zelfs zestien te zijn. Naast haar is Estelle Pronk (18, Rechten) bezig met het oppompen van haar luchtbed. Ze heeft hiervoor een elektrische pomp meegenomen, die niet onopgemerkt blijft. Wanneer de noodkreet om een pomp door de zaal klinkt, leent ze hem met liefde even uit. Marjolein Gösgens (17, Biomedische wetenschappen) maakt het groepje compleet. Alle drie afkomstig uit Zoetermeer kennen ze elkaar al langer. Ze kijken ernaar uit nieuwe mensen te ontmoeten en de stad en studie alvast beter te leren kennen. Onmisbaar item volgens deze meiden? Oordopjes, om toch hopelijk wat slaap mee te kunnen pakken.

Aan de andere kant van de sporthal zit Justin Eussen (18, Natuurkunde), voorlopig nog alleen. 'Ik heb de dude die naast me ligt al wel ontmoet, maar hij heeft alleen even zijn spullen gedropt en slaapt vannacht ergens anders.” Op de vraag of hij het een beetje ziet zitten om een week lang op een luchtbedje in een volle sporthal te slapen, reageert hij vrij nuchter. “Dat komt vast wel goed, ondanks dat mijn luchtbed nu al een beetje leegloopt. Dan maar op de grond slapen.'

Wanneer de luchtbedden op hun plek liggen en de koffers gedropt zijn, vertrekt een gedeelte van de slaapzaaldeelnemers naar café Van der Werff, waar alvast geproost wordt op een mooie EL CID-week.

IG

Foto's: Simone Both