Interview met... Barry Badpak

Interview met... Barry Badpak

Mocht je vóór de EL CID nog geen idee hebben gehad wie Barry Badpak is, na het LEF vergeet je dit unieke trio nooit meer. Want daar in Park Landskroon in Oegstgeest gingen jullie massaal los op hun klassieke hitjes en zijn jullie allen een dansje rijker geworden: de grasmaaier. Voor mij een mooi moment om van de gelegenheid gebruik te maken en om een praatje te maken met rasechte entertainers Roeland Sluyterman, Wouter Vermeulen en Paul Dekker.

Waar halen jullie al die inspiratie vandaan voor jullie muziek?

‘Via bier en via gezelligheid. We reizen door het hele land en dan zitten we vaak heel lang met elkaar in de auto. Op een gegeven moment heb je elkaar echt geen ruk meer te vertellen. Dan komt er alleen nog maar onzin uit, en daar baseren wij onze liedjes op’, vertelt Roeland. ‘Moet je nagaan, als we van Lammenschans naar Groningen moeten, dan schrijven we zo zes hits’, grapt hij nog even na.

Wat willen jullie hiermee bereiken?

Iedereen die nu hoopt op een diepere laag achter de muziek van de mannen, moet ik helaas teleurstellen. Hoewel de mannen proberen om nog een maatschappelijk verantwoord antwoord te geven, komt er niet veel zinnigs uit. Eén ding weten ze in ieder geval wel zeker: ‘We willen graag een lintje van de burgemeester van Leiden. Dat is ons volgende streven’, aldus Paul.

Hoe was jullie eigen studententijd?

Roeland: ‘Een groot zwart gat. Heel veel bier, met toevallig nog een opleiding erbij.’ Al snel blijkt dat minder waar wanneer Roeland mij vertelt dat Paul en hij niet gestudeerd hebben. Wouter heeft er wel een opleiding Bedrijfseconomie op zitten. Nu zitten ze hier. De wijze les: ‘Afstuderen maakt het niet beter’. Laat dat vast een goede motivatie zijn voor de komende jaren hier in Leiden, mensen.

Jullie hebben dus niet zelf de EL CID gelopen?

Dat hebben de mannen inderdaad niet. Wel doen ze alvast een open sollicitatie: ‘Volgend jaar willen we graag voor één dag mentor van een groepje zijn’, roept Wouter. Paul vult aan: ‘Dan nemen we allemaal een eigen groepje, en kijken we daarna wie van de deelnemers het meest bezopen is.’

Hebben jullie nog adviezen voor de nieuwe studenten?

‘Ja, blijf niet alleen maar bij studentenverenigingen hangen, maar kijk ook verder in Leiden. Je hebt ook fantastische kroegen!’, geeft Paul aan. Gelukkig weten jullie die inmiddels ook te vinden dankzij de kroegentocht van woensdagavond.

Hebben jullie nog ambities?

‘Wij blijven gewoon lekker nummertjes maken. En zo lang mensen dat nog leuk vinden en ons niet uitkotsen, blijven we daar ook lekker mee doorgaan’, aldus Roeland. ‘Nou, als ze gaan kotsen’, grapt Paul ‘dan gaan we nog even door’. Bovendien blijft Paul nog even hameren op het lintje van de burgemeester. ‘Dat wil ik al zeven jaar. Overal waar we komen promoten we Leiden, maar de gemeente heeft nog nooit gezegd: “dankjewel jongens!”. Wij willen gewoon dat lintje.’

Laat dit interview dan ook een mooi startpunt zijn voor die open sollicitatie als mentor en dat felbegeerde lintje van de burgemeester. Dus aan het EL CID-bestuur van volgend jaar en aan burgemeester Henri Lenferink: jullie weten wat je te doen staat!

KvZ

Foto: Heleen Otten