Interview met Barry Badpak

Interview met Barry Badpak

Geschreven door: Merel Pennings en Lonneke van der Lei
Afbeelding door: Vera Broering

Wat is het LEF zonder een knallend optreden van Barry Badpak? Flut, maar gelukkig waren ze weer aanwezig om de eerstejaars alvast wat Leidsche trots aan te leren en een interview met ons te doen. 

Hoe wordt je Barry Badpak? 
"Met heel veel drank. En een leuke vriendengroep. We zijn per ongeluk beroemd geworden in 2011 nadat we een klein hitje scoorden en toen is het allemaal vanzelf gegaan."

Hebben jullie liever een broodje van Kootje of friet van Piet? 
"Een broodje van Kootje! Dat is een heel lekker broodje bal."

Is die golden retriever ooit nog gevonden? 
"Nee, helaas niet." 

Wat is het EL CID-gevoel? 
"Een teringzooi voor mijn deur. En ons optreden op het LEF natuurlijk. We doen dit elk jaar om de nieuwe studenten welkom te heten in de Leidse familie en echte Leidenaren van ze te maken." 

Wat is het meest studentikoze wat jullie in al die jaren hebben meegemaakt? 
"Voordat we met Barry Badpak begonnen, kwamen we al stiekem het LEF in. Een vriend van ons werkte voor de drukker die de LEF-bandjes maakte dus wij kregen er altijd een paar voor niks!"

Hebben jullie nog een tip voor eerstejaarsstudenten? 
"Blijf niet in je eigen vereniging hangen. Leiden is zo'n mooie stad, je kan ook in een kroeg naar de tering gaan in plaats van op de soos. Kortom: leer het echte Leiden kennen!" 

Met wat willen jullie het interview eindigen? 
"Wij eisen een lintje! We hebben heel veel bijgedragen aan de stad en het is tijd dat we hiervoor beloond worden. En kom 30 november naar Leiden Ordinair in Gebr. de Nobel! Daar treden we weer op!"