"Koffie" met Quin

In de rubriek ‘Koffie met Quin’ bespreek ik, onder het genot van een warme drank, elke dag de EL-CID-week van iemand anders. Mijn gast kiest de locatie en wat we drinken. Vandaag ben ik met Clara op het LEF. Helaas is er geen koffie, dus doen we het maar met een biertje.

Naam

Clara Henkes

Leeftijd

22

Wat doe jij deze EL CID?

Ik ben TMT: Trainer Mentor Trainer. Ik was dus verantwoordelijk voor het selecteren en trainen van de mentoren. We hebben, net als elk jaar, onze eigen draai gegeven aan de afkorting. Dit jaar was dat ‘The Magic Touch’. Daarnaast doe ik ook nog de baliecrew en spring ik hier en daar ergens bij, als er opeens crewers nodig zijn.

Wat drink je?

Kornuit bier.

Waar kom je vandaan?

Ik kom uit Geervliet. Een gehucht met duizend inwoners in de buurt van Rotterdam.

Wat studeer je?

Ik ben bijna klaar met mijn studie social work aan de Hogeschool Leiden.

Waarom studeren in Leiden?

Ik twijfelde heel erg tussen Leiden en Utrecht. Mijn zus studeerde in Utrecht, maar ik was bang dat ik daar ‘het zusje van’ zou worden.

Hoogtepunt van de EL CID tot nu toe?

Het klinkt heel suf, maar bij de baliecrew krijg je echt hele aparte vragen en loop je tegen de gekste dingen aan. Zo was iemand gestoken door een wesp en kreeg hij een allergische reactie. Zijn hand was wel twee keer zo groot als de andere hand. Een hoogtepunt zou ik het niet noemen, maar het was wel indrukwekkend.

Waar kijk je het meest naar uit?

De champagnebrunch, dan mag ik champagne schenken in een jurkje en hoge hakken. Hopelijk ga ik niet op mijn bek door al die kleine stenen…

Naar welke act op het LEF kijk je het meest uit?

Barry Badpak! Lekker mee blèren en dansen. Het is gewoon altijd feest als hij er is.

Als je één ding zou mogen toevoegen aan de EL CID, wat zou dat dan zijn?

Ik zou wel een keer een poolparty willen zien tijdens de EL CID. Ik ben alleen wel een beetje bang dat het dan een tikkeltje vuig gaat worden.

En als laatste, wat zou jij de aankomende Leidsche studenten mee willen geven?

Wees heel erg blanco, kijk goed rond, trek geen overhaaste conclusies en blijf open staan voor nieuwe dingen. Zo ontmoet je echt de mooiste mensen.

QB