Leids Eerstejaars Festival

Leids Eerstejaars Festival

Er was zoveel te beleven op het Leids Eerstejaars Festival (LEF) en daarom heb je waarschijnlijk niet alles meegemaakt. Gelukkig ben ik voor jou de informatiemarkt nog even langsgelopen, heb ik de speciaalbiertjes van Kornuit gedronken en een praatje gemaakt met zowel Barry Badpak als The Partysquad. Hier het LEF op een rij!

Gratis spullen binnenharken op de informatiemarkt

Het LEF is natuurlijk de ideale gelegenheid voor verenigingen om zich nog één keer goed uit te sloven om jouw lidmaatschap binnen te harken. Studentenverenigingen, sportverenigingen, culturele en politieke verenigingen trekken daarvoor nog alles uit de kast. Als je dan even snel langs alle stands loopt, heb je zo een mooi pakket aan gratis spullen binnengehaald. Onderaan dit artikel heeft een mederedacteur zelfs de 10 leukste beschreven.

Spelen of chillen?

De actievelingen onder ons kunnen eigenlijk overal spelletjes spelen op het LEF: een potje tafeltennis, een metershoge Dokter Bibber opereren of iemand in een groen varkenskostuum bekogelen met levensgrote Angry Birds. Voor hen die liever lui dan moe zijn, zijn er overigens ook genoeg hangplekken gecreëerd: zitzakken, partytenten en tafels gemaakt van bierkratten.

Speciaalbiertjes van Kornuit

Heb je inmiddels wel even genoeg van het gewone bier? Kornuit biedt drie verschillende speciaalbiertjes aan. Hilde Schueler (21), die deze week rondloopt als NEXT en dus aankomend jaar de EL CID zal organiseren, staat te buurten bij de biertruck. Haar aanrader? “Grimbergen Blanche: dat is gewoon een lekker zomerbiertje.” Een goed excuus voor mij om ze ook even uit te proberen, dus ik doe de test. En inderdaad: de Grimbergen Blanche is ook mijn favoriet. Een heerlijk witbiertje met een zachte, fruitige smaak. Als tweede stroomt er een Puur Weizen uit de tap. Heel anders, maar ook dit frisse tarwebiertje is zeker het proberen waard. Wil je juist liever een wat sterkere smaak? Dan is de India Pale Ale (IPA) wat voor jou. “Die is door zijn sterkere smaak vooral geliefd bij de mannen”, vertelt Hilde.

Hungry or not so hungry?

Honger zal je op het LEF niet krijgen. Tosti’s, biologisch ijs, overheerlijke frites, carpaccio en hamburgers: jouw maag raakt heus wel vol. En uiteraard zijn er in de avond nog de pizza’s van Domino’s en wokmenu’s van Eazie. Gelukkig dans je de overtollige calorieën er in de avond toch weer allemaal af.

Waag een dansje!

Hoewel het in de middag nog rustig is, staat de hele dansvloer vol wanneer Barry Badpak het podium betreedt. Ook K-Liber, La Fuente en The Partysquad trekken veel bezoekers. Hoewel ik eerder op de avond al even een praatje heb gemaakt met Barry Badpak (het interview lees je hier) loop ik ook nog even naar de mannen van The Partysquad om te vragen naar een gouden tip voor jullie komende studententijd. “Blijf weg van de feestjes en focus je op de boeken”, grapt Ruben. “Nee, spring in het diepe en ga. Gewoon gaan!”.

KvZ

Gratis goodies op het LEF

  1. Het gaafste wat we kregen, vinden wij de reistandenborstel van Aegee. Aangezien Aegee een reisvereniging is, is het super toepasselijk. Bovendien is het gewoon erg handig.
  2. Ook de sticker van de LGBT+ Network Leiden University vinden we leuk gevonden. Het is een sticker waarop te zien is hoe een vlag geplant wordt tijdens de maanlanding, maar in deze variant zit wat extra kleur – in de vorm van een regenboogvlag natuurlijk.
  3. Als derde hebben wij de fietsbel gekozen, deze werden weggegeven door het universitair sportcentrum (USC). Zelf heb ik geen bel op mijn fiets en er zijn vast meer studenten met dit probleem.
  4. De Blauwe Schuit deelde dit jaar een lichtgewicht, lichtblauwe fles uit van stevig materiaal. Het hergebruiken van flesjes is natuurlijk sowieso goed voor het milieu, maar dit mooie flesje maakt het ook nog eens aangenamer.
  5. Bij COC Leiden kregen we twee siliconen bandjes. Een daarvan bevat alle kleuren die de regenboog telt, maar dan in een tie dye patroon. Op het andere bandje staat de tekst ‘#Liefde is voor iedereen’. Daar zijn we het helemaal mee eens en natuurlijk is deze tekst erg toepasselijk voor COC Leiden.
  6. De zesde plaats gaat naar de zonnebril van Augustinus, een clubmaster met de tekst ‘Maak het waar’ (hun huidige EL CID-thema) subtiel op het pootje gedrukt. Ook Quintus, Catena en SSR verblijdden ons met een zonnebril, maar het hippe montuurtje van Augustinus sprong er duidelijk uit.
  7. Duivelsei gaf ons een flyer met daaraan een speelkaart van Black Stories, waardoor we gelijk voor een raadsel gezet werden. Dat is natuurlijk super toepasselijk voor een studentenvereniging die bekend staat om spelletjes – en het is een leuke ijsbreker!
  8. ROOD, de jongerenorganisatie van SP, verraste ons met een schuursponsje in de vorm van een tomaat. Het studentenleven en bergen afwas zijn eigenlijk vrijwel onafscheidelijk, maar wie weet brengt SP er dit jaar een kléín beetje verandering in.
  9. De een-na-laatste plaats gaat naar de sokken met een print van pilcapsules. Deze kon je krijgen van Proefpersoon.nl indien je je gegevens achterliet; of je dat wilde is natuurlijk de tweede vraag, maar ik zou niet weten wie deze kekke sokken niet wilt.
  10. Het laatste wat onze lijst heeft gehaald is het pakketje dat we van Christine le Duc kregen met daarin: een blinddoek, een zweepje, een boekje en een flyer met condoom. Wat we daar precies mee gaan doen, laten we nog even in het midden.

MvdZ

Foto: Gracia Nolten