Spanning en sensatie tijdens de Grote Studentenspelshow

Spanning en sensatie tijdens de Grote Studentenspelshow

Geschreven door: Merel Pennings en Dieuwertje Roelse
Afbeelding door: Michon Leenders

Gisteravond was het in de Marekerk een spannende avond, daar werd namelijk de Grote Sudentenspelshow gespeeld. In deze show werden de deelnemers ondervraagd over onderwerpen die te maken hebben met het Leidse studentenleven. Twee quizmasters presenteerden de show en legden de deelnemers Gabriël (groepje 188), Vera (groepje 181), en Sarai (groepje 181) het vuur aan de schenen. Moeilijke begrippen werden door een studentenpanel uitgelegd.

De spelshow, gebaseerd op het bekende quizprogramma ‘De Slimste Mens’, ging kwart voor negen van start. In de eerste ronde werd de kennis van de eerstejaars aan de hand van meerkeuze- en open vragen getest. De studenten leerden dat Leidenaren 3 oktober vieren door hutspot met stoofvlees te eten, ze van kermis houden, en dat een woonkamer in een studentenhuis een ‘fusie’ wordt genoemd. 

Tussen de verschillende speelrondes door werden introductiefilmpjes getoond van de Leidse studentenverenigingen. De perfecte manier om jezelf als vereniging voor te stellen aan het grote publiek! In de tweede ronde stelden drie bekende Leidenaren aan de hand van filmpjes een vraag waarbij de deelnemers zes goede antwoorden moesten noemen. Een leuk idee, maar de ideeënstroom van onze eerstejaars staakte bij bepaalde vragen onder druk al snel.

In de laatste ronde was het voor de eerstejaars tijd om te puzzelen. Zij moesten ieder uit clusters woorden drie overkoepelende begrippen vinden. Dat bleek nog makkelijker gezegd dan gedaan, het laatste woord bleek ‘studentikoziteit’. De deelnemers waren nog niet bekend met deze term dus mocht het panel dit typische studentenwoord uitleggen. De sfeer was deze laatste ronde wat lacherig en opgewonden maar wel geïnteresseerd . Zo was het publiek druk aan het meedenken en antwoorden aan het fluisteren.

Na een tweede reclameblok werd de winnaar van de Grote Studentenspelshow 2019 bekendgemaakt: Sarai had met 90 punten gewonnen. Al met al was de Studentenspelshow een interessant evenement dat met het nodige polijstwerk zeker gouden potentie heeft.