Verzamelen: Poncho’s, dansjes en een Barry Badpak-pet

Verzamelen: Poncho’s, dansjes en een Barry Badpak-pet

Terwijl het zachtjes begint te miezeren, gaan de ogen van de Leienaren in spé zoekend de Lammermarkt over.  Hier en daar wordt er nog eens zenuwachtig een telefoon gecheckt – op zoek naar de mentoren en groepsgenoten met wie men sinds een dag of twee in een wat ongemakkelijke, maar gezellige Whatsappgroep zit. Als het water echt met bakken uit de hemel begint te vallen en er massaal paraplu’s uit de backpacks getoverd worden, zoekt toekomstig rechtenstudent Wilmar Guleij (19) zijn toevlucht onder de paraplu’s van de mediacrew. Ook hij is nog op zoek naar de studenten met wie hij deze week zal doorbrengen en vertelt ondertussen over de verwachtingen bij zijn EL CID. Hoe hij verwacht er aan het eind van deze week uit te zien? 'Brak, vooral erg brak', benadrukt hij lachend. Tegen de kennismakingsspellen ziet hij wel een beetje op, moet Wilmar toegeven, maar gelukkig kan hij ook wel genieten van wat ongemakkelijkheid.

Die ongemakkelijkheid die bij dit soort eerste ontmoetingen in de lucht hangt, wordt, ironisch genoeg, juist aardig geklaard door de stortregen die inmiddels nog extremere vormen begint aan te nemen. De regen dwingt de deelnemers gezellig dicht bij elkaar onder afdakjes te schuilen en elkaar te helpen met het aantrekken van de poncho’s die door helden in toepasselijke pakjes worden uitgedeeld. Ondertussen houden de mentoren goed de sfeer erin door het EL CID-dansje in te zetten op Galantis’ ‘Satisfied’, het EL CID-nummer van dit jaar.

Onder de dansende mentoren bevinden zich ook rechtenstudente Emma van den Boogaard (21) en biologiestudente Sonja van der Wal (21). Samen zullen zij deze week groepje 187 op sleeptouw nemen door Leiden. Emma en Sonja zijn te herkennen aan hun glittermagische mentorbordje, versierd met glitterlichten en discoballen, en bovendien aan de Barry Badpak-pet die dankzij een potje twerken op de mentordag trots op het hoofd van Sonja pronkt. Zij zal vandaag, als  Barry Badpak van de dag, deze pet doorgeven aan de deelnemer of vrijwilliger met de meest ludieke actie van de dag.  Verder staan er vandaag kennismakingspellen, een rondleiding op Augustinus en een diner bij Minerva op de planning. Wat Emma en Sonja deze week willen meegeven aan hun groepje? 'Heel veel gezelligheid', en, zo geven ze aan, 'We willen vooral laten zien hoeveel Leiden te bieden heeft!'.

CdB

Foto: Vera Bröring