Wat de pot schaft @ Augustinus

Wat de pot schaft @ Augustinus

Na op maandag te hebben genoten van een rijkgevulde pastasalade bij NSL besluiten we vandaag (dinsdag) onze maag te vullen bij Het Restaurant van Augustinus. Dat we daar geen spijt van hebben gekregen, begrijp je na het lezen van deze recensie.

Na het beklimmen van de plakkerige trap lopen we de eetzaal binnen. Dankzij het houten meubilair en de warmrode accenten ademt het de sfeer van een gezellig restaurantje uit.

Onder het genot van een biertje (Jupiler, €1,35) werpen we een blik op de menukaart en realiseren we ons dat we een probleem hebben: er zijn te veel lekkere gerechten om uit te kiezen. Na lang wikken en wegen gaan twee van ons voor een vleesgerecht en de andere twee kiezen een vegetarisch gerecht. De prijzen variëren van €5,90 voor een vegetarische quiche of wrap met frites en salade tot €7,80 voor de mixed grill met frites en groente. Een goedkope optie is de daghap: spaghetti bolognese voor €4,80.

Ons oordeel? Heerlijk eten: het vlees is mals (de mixed grill is om te likkebaarden), de frites zijn knapperig en de salade is fris. Daarnaast zijn de porties flink en ook de vegetariërs hoeven zeker niet met een halfgevulde maag naar huis. Kok Ad en zijn keukencommissie hebben hun best gedaan, niet zonder resultaat.

Wie er ook hun best deden? De dames van dispuut All’ure, die gekleed in spijkerblouses de ramen deden trillen en de glazen net niet deden breken. Tel daar wat gepingel op een piano bij op en je hebt alle ingrediënten voor een onvergetelijke maaltijd.

MP: De frites hadden wat dikker gemogen, maar verder was het top.
CdB: Uitgebreide bierkaart en sfeervol achtergrondgezang maakten het tot een topervaring.
KvZ: Ik kom zeker terug voor de blueberry cheesecake, want dat paste door de goedgevulde borden niet meer in m’n maag.

IG

Foto: Vera Bröring