Wat de pot schaft @ crewtent Plexus

Wat de pot schaft @ crewtent Plexus

Na de eerste twee dagen genoten te hebben van een avondmaaltijd op een kleinere en een grotere studentenvereniging (maandag @NSL, dinsdag @Augustinus), schuift de mediacrew op de woensdagavond aan bij de rest van de crewleden om de hongerige maag te vullen. Wat eet een crewlid?

’s Avonds eten veel van de crewleden op Plexus. In dit multifunctionele gebouw worden onder andere fotoalbums, teksten en video’s in elkaar gezet, het coördinatieteam is er om te zorgen dat alles op rolletje loopt en er worden dus ook bakken vol met eten uitgestald. Vanavond staat er een maaltijd van Aziatisch afhaalrestaurant Eazie op het programma. Eazie, in Leiden gevestigd aan zowel de Breestraat als de Stationsweg, biedt de mogelijkheid om gemakkelijk goed en lekker te eten.

Normaal gezien kun je je maaltijd helemaal zelf samenstellen, maar voor de crew zijn er drie keuzemogelijkheden: kip saté, kip teriyaki en voor de vegetariërs is er tofu met knoflooksaus. Omdat jij als toekomstige student ongetwijfeld eens voor de toonbank van Eazie zult komen te staan om een snelle hap te halen, zijn onze drie maaltijden van vanavond hieronder elk in enkele steekwoorden beoordeeld:

Kip Teriyaki

+    Lekker gekruide saus
+    Goede hoeveelheid kip
+    Grote variatie aan groenten, zeker voor een afhaalmaaltijd
-     Kunstmatig smakende stukjes mais

Kip Saté

+    De rijst heeft precies lang genoeg gekookt
+    Goed afgemeten hoeveelheid saus
-     Kip is ietwat droog  

Tofu met knoflooksaus

+    Groenten, rijst en tofu zijn in goede verhouding
+    Ruime portie
-     Vrij smaakloze saus
-     Textuur van de tofu is ietwat sponzig

CdB

Foto: Remco den Arend