Wat de pot schaft @ NSL

Wat de pot schaft @ NSL

Op maandag luiden we onze dinerweek in bij Navigators Studentenvereniging Leiden, beter bekend als NSL.

Op de vraag of wij welkom zijn om aan te schuiven voor een hapje eten krijgen we meteen een volmondig ‘ja’ als antwoord. Aan gastvrijheid geen gebrek. Nog beter is de locatie van het EL CID-restaurant van NSL: een boot op de Oude Singel.

Onder leiding van lid koken (een functie binnen NSL) is een groepje vrijwilligers bezig met het bereiden van het eerste avondmaal van deze week: pasta-pesto-salade met zongedroogde tomaten en kikkererwten. Tijdens het wachten wordt ons een pitcher Jupiler aangeboden; die slaan we natuurlijk niet af!

Voordat we aan onze maaltijd mogen beginnen heeft de voorzitter van NSL nog een mededeling: ’Zoals jullie misschien weten is NSL een christelijke vereniging, daarom zouden wij graag bidden voor het eten. Voel je vrij om mee te doen, of niet’. Een groot deel van de mensen vouwt de handen in elkaar, waarna God bedankt wordt voor zowel het eten als de gezellige week.

Na het gebed kunnen we écht beginnen met onze dinerrecensie. De maaltijd oogt wat eenvoudig: een standaard studentenpasta, geserveerd op een plastic bord. Daar houdt de vergelijking met een studentenmaaltijd echter op; de pesto is rijk van smaak en de combinatie van kikkererwten en zongedroogde tomaten draagt bij aan zowel de textuur als de smaak. Petje af voor het lid koken en de andere keukenvrijwilligers. Met deze pastasalade laat NSL blijken over enige culinaire kennis en kunde te beschikken. Een professionele kok is dus niet altijd nodig voor lekker eten! Helaas is het restaurant van NSL gedurende de rest van het jaar gesloten voor buitenstaanders, maar gelukkig zijn er deze week nog genoeg dagen over.

QB

Korte recensies van andere aanwezige crewleden:

CB: ‘Eten was goed, de sfeer nog beter.’

IG: ‘Goede pastasalade, met goed gezelschap.’

Foto: QB