Wonderland

Wonderland

Bij de Hooglandse Kerkgracht staan drie Afrikaanse mannen; op trommels van koeienhuiden spelen ze muziek waarbij ze uitgebreid dansen. Hoewel iedereen aan het begin van de middag nog afwachtend toekeek, staan er aan het einde van de dag ruim twintig mensen mee te dansen.

Ook op de Burcht gaat het er hard aan toe. Ondanks dat de muziek als buitenstaander niet te horen is (het is immers een silent disco), klinkt er een heus koor aan vals zingende EL CID-deelnemers in je oren. De hitjes schieten van 80’s naar 00’s, waarbij iedereen in zijn eigen tempo danst. Hakkend, freestylend, springend. Zeker nadat Rampeneren van De Jeugd Van Tegenwoordig door de koptelefoons schiet, is de Burcht een waar Wonderland.

Naast muziek is er nog veel meer te vinden. Karikaturist Johan van Dam bijvoorbeeld, die, gekleed in een blouse met allerlei kleuren en daarboven een zwarte baret, een wit doek omtovert tot een waar portret. Hoe het kan dat hij zo snel en makkelijk kan schilderen? “Met 26 jaar aan ervaring weet ik inmiddels wel hoe ik mensen goed op doek kan zetten.” Aan de deelnemers die nog met brakke gezichtjes en wallen van de vorige nacht rondlopen: de waarheid verhult niets!

Voor hen die houden van de waarheid, is er nog de mogelijk om waarzegster Cindy iets te vragen. Aan de hand een set tarotkaarten legt zij zowel het verleden en heden bloot, maar ook voorspelt ze de toekomst. Zo ook vertelt Cindy over het liefdesleven van Charlotte de Beus (21), studente Nederlandse Taal en Cultuur. Wat blijkt? Voor de toekomst heeft Charlotte de beste kaart getrokken. Charlotte kan de komende zes à zeven jaar alles bereiken wat ze wilt op het gebied van de liefde. Het advies van Cindy: “Maak het tot een succes!”

Het meest populaire kraampje is overduidelijk die van dichter/schrijver Lars van der Werf. Op een kleine, blauwe, ouderwetse typemachine tikt hij binnen no-time een op maat gemaakt versje met zijn twee wijsvingers. Of zijn inspiratie ooit opraakt? ‘Nooit. Dat lijkt me ook niet heel handig met mijn beroep’, antwoordt hij luchtig. Aan alle deelnemers zonder een versje van Lars: wij hebben er gelukkig eentje weten te scoren. Dus namens Lars, voor alle nieuwe studenten:

KvZ

Foto: Gracia Nolten