Programma – Fysiek

Stel dit jaar je eigen programma samen van jouw drie fysieke dagen! Er zijn een aantal vaste programma onderdelen, waaronder een bezoek aan je studie, de opening & afsluiting, het sportblok, lunch en diner. De rest van het programma kun jij samen met je groepje invullen. Dit zal jij vlak voor de EL CID en tijdens de EL CID met je groepje samen kunnen bepalen via onze app. Op deze manier houd jij alle vrijheid om jouw eigen programma samen te stellen! Uiteraard wordt tijdens het fysieke programma rekening gehouden met de 1,5-metermaatregel.

Bekijk alle programmaonderdelen door te swipen of met de muis ingedrukt te scrollen! Voor het fysieke programma hebben we de activiteiten ingedeeld per categorie.

Get Ready!

Maak kennis met je groepje en informeer je over alles wat Leiden te bieden heeft!
Opening & Verzamelen

Opening & Verzamelen

De opening is het eerste moment dat jij jouw groepje en mentoren in het echt ziet! Je mentor zal herkenbaar zijn aan de donkerblauwe of oranje en een bordje met jullie groepsnummer erop. Samen met jouw groepsgenoten zal je welkom worden geheten in Leiden en dans je mee op het EL CID nummer van dit jaar! Daarna kan jouw fysieke EL CID echt beginnen!

Polsbandjes halen

Polsbandjes halen

Voor toegang tot een succesvolle EL CID week heb je slechts één ding nodig; je bandje! Haal deze op samen met je groepje, zodat jij straks met gemak op alle EL CID locaties naar binnen kunt. Let op: dit is een doorstroomlocatie, dus kom in het tijdslot waarop jouw groepje is ingedeeld.

Info- en watersportmarkt

Info- en watersportmarkt

Het Leidse studentenleven bestaat uit vele studie- en studentenverenigingen en met zoveel diversiteit kan iedereen zijn plekje vinden! Ben jij benieuwd naar alles wat deze bruisende studentenstad jou te bieden heeft? Dit is de plek waar je alle informatie kan krijgen én waar de watersportverenigingen zich voor jou gaan uitsloven op het water.

Lunch

Lunch

Geniet van je lunch in één van de prachtige parken die Leiden rijk is! Samen met je groepje kun je tot rust komen onder het genot van een uitgebreide lunch die door de Sligro is verzorgd. En natuurlijk is er tijd om elkaar beter te leren kennen door één van de vele kennismakingsspelletjes die je in de app kunt vinden. Smakelijk!

Diner

Diner

Na een drukke dag met veel indrukken, kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden; van vereniging tot faculteit, jij krijgt tijdens je diner heel Leiden te zien! Laadt alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma, en praat je groepje bij over jouw dag.

Rewind: Afsluiting EL CID

Rewind: Afsluiting EL CID

Na drie dagen vol met activiteiten, zit het dan toch echt op. Time to rewind! Tijd dus om terug te blikken op jouw EL CID. Kijk met ons mee naar de beelden van de meest uiteenlopende activiteiten van de afgelopen dagen. Spot jij jezelf en je groepje in onze aftermovie? Pak je telefoon erbij en zorg dat je klaar zit!

Ontdek Leiden!

Van een boottour, een museumbezoekje tot de culturele uithoeken van Leiden!
Boottour

Boottour

Leiden wordt soms wel ‘Klein Amsterdam’ genoemd en niet zonder reden. De stad wordt doorkruist door diverse grachten met de bijbehorende karakteristieke grachtenpanden. Tijdens de boottocht van de Leidse Rederij ontdek je de Leiden vanaf het water. Onder begeleiding van een gids leer je binnen de kortste keren de belangrijkste feitjes over de stad. Dus stap snel met je EL CID-groepje aan boord!

Stadswandeling langs de Leidse horeca

Stadswandeling langs de Leidse horeca

Wandel door de prachtige kleine steegjes in de binnenstad en langs de oude grachtenpanden. Tijdens deze stadstour leer je niet alleen Leiden kennen, maar ook elkaar en de Leidse horeca! Aan de hand van vragen leer jij je medestudenten nog beter kennen. Bovendien liggen op de route een aantal Leidse horecagelegenheden waar je een lekkere versnapering kunt halen. En alsof dat nog niet genoeg is, ga je ook met je groepje aan de slag om een typisch Leids nummer ten gehore te brengen. Dus trek die wandelschoenen alvast maar aan!

Sounds of Leiden

Sounds of Leiden

Kom naar een van de diverse muzikale optredens in de stad! Op de Garenmarkt en in de Burcht zullen artiesten een prachtig programma voor jullie neerzetten. Van een ligconcert, een cabaretvoorstelling, theater optreden en livemuziek van bekende bandjes! De line-up houden wij nog even geheim, maar maken wij binnenkort bekend! Dus maak kennis met de sounds of Leiden.

Stad van Ontdekkingen

Stad van Ontdekkingen

Ga je mee naar de wonderlijke wereld van kennis, wetenschap en cultuur? Laat je verlichten en ontdek Leiden Kennisstad. Op het Pieterskerkplein zullen diverse wetenschappers en kunstenaars je meenemen in hun wereld. Geniet ondertussen van een hapje en een drankje van één van de foodtrucks en luister naar inspirerende verhalen.

Museumbezoek

Museumbezoek

Leiden heeft wel 13 veelzijdige musea om te ontdekken. Met alle uiteenlopende exposities en boeiende tentoonstellingen valt er van alles te ontdekken in de wereld van de kunst en cultuur. Tijdens de EL CID krijg jij toegang tot deze musea. Waan je in de oudheid, bewonder Leidse kunst, of bekijk het cultureel erfgoed van de hele wereld.

Bereid je voor op jouw studie!

Stukosquare

Stukosquare

Ben jij ook zo benieuwd naar het studentikoze leven van een Leidsche student, maar weet jij nog niks over stuko zaken? Bij de Stukosquare kan je op verschillende locaties cursussen volgen over alles wat jij moet weten om jouw studententijd door te komen. Verdient jouw studenten vocabulaire wel wat extra aandacht? Kan jij ook wel een fuck-up cursus gebruiken? Of heb jij nog veel te leren over seks, drank en drugs? Tijdens de Stukosquare zal jij jouw kennis kunnen bijspijkeren.
Kom langs een van de boeiende sprekers en wordt klaargestoomd voor al het studentikoze dat Leiden te bieden heeft!

Studieblok

Studieblok

Je komt natuurlijk voornamelijk voor één ding naar Leiden; om te studeren. Wij stomen je helemaal klaar voor je studie tijdens jouw faculteitenblok. Bezoek jouw faculteit, leer je studievereniging kennen, en maak kennis met jouw studiegenoten en docenten. Al je studie-gerelateerde worden hier beantwoord door zowel docenten als meerderejaars studenten, zodat jij straks helemaal klaar bent om aan je studie te beginnen!

Gezelligheid kent geen tijd!

Doe een dansje, probeer een nieuwe sport uit of maak kennis met een vereniging!
Terras: Tuin-in

Terras: Tuin-in

Omschrijving: dit jaar zet de EL CID speciaal voor jou iets unieks neer: een eigen terras! Met een eigen bar en foodtruck maakt de EL CID het voor jou zo makkelijk mogelijk om op een laagdrempelige manier je studiegenoten en andere eerstejaars studenten te leren kennen. Kom dus vooral met (een deel van) je groepje van een hapje en een drankje genieten!

Dixo Driehoek

Dixo Driehoek

Dansen en meebléren met gouwe ouwe plaatjes én de nieuwste hits, dat heet bij studenten een dixo. Deze activiteit bestaat uit drie verschillende soorten dixo’s; wil jij Just Dance-en met je groepje? Juist alle keuze hebben via de silent dixo? Of voor het eerst in een jaar weer kunnen dansen met een 1.5 band om? Dan ben je hier op de juiste plek! Kom een drankje doen en swingen met die heupjes!

USC-sportblok

USC-sportblok

Tijdens je studententijd is het natuurlijk van belang om ook in beweging te blijven. Tijdens het sportblok kun je als deelnemer kennis maken met de studentensportverenigingen die Leiden rijk is en met het Universitair Sportcentrum, waar je als student aan de Hogeschool of Universiteit Leiden tegen een gereduceerd tarief kunt sporten. Altijd al willen proberen of lacrosse, ultimate frisbee, basketball of beachvolleybal iets voor jou is? Kom dan langs op het USC-terrein!

Leiden Lounge

Leiden Lounge

Van een koud drankje genieten terwijl je naar de fijne deuntjes van meerdere artiesten kan luisteren? Dan ben je bij Leiden Lounge aan het juiste adres. De perfecte activiteit om mee te zingen met je medestudenten en banden voor het leven te smeden.

Toe aan een break?

Kom tot rust tijdens deze evenementen!
Tune Out

Tune Out

De EL CID kan vrij vermoeiend zijn door alle indrukken, nieuwe mensen en geweldige evenementen. Moe van een dag vol activiteiten? Je korte nacht wegsoezen of je groepje wat beter leren kennen? Plof neer op een zitzak met een drankje en kom gezellig chillen.

Film bezoek

Film bezoek

Even uitpuffen na een drukke EL CID-dag of kort ontspannen voor je aan het avondprogramma begint? Kom dan een film kijken in Trianon, het oudste en een van de allermooiste filmtheaters van Leiden! Met een hete popcorn op schoot en een ijskoud drankje in je hand bezoek je hier tijdens de EL CID een van de culturele highlights van de stad.

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2022!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »

Inschrijvingen EL CID zijn gesloten! Je kan je alleen nog aanmelden voor het digitale programma.

Dagen
Uren
Minuten
Seconden