Programma – Online

Het digitale programma zal voor iedere deelnemer plaatsvinden op donderdag 12 augustus en vrijdag 13 augustus 2021. Als jij je inschrijft voor de EL CID heb jij gedurende de EL CID en de weken erna toegang tot een groot virtueel platform. Op dit platform bieden wij jou allerlei informatie, evenementen en online vermaak. Zo kun je alvast online kennis maken met jouw faculteit en studiegenoten; kun je online meedoen aan een kookshow, studentenquiz en bingo; en kun je er door middel van een kieswijzer achter komen of een studentenvereniging, studievereniging of vrijwilligersorganisatie misschien iets voor jou is.

Bekijk alle programma-onderdelen door te swipen of met de muis ingedrukt te scrollen! Voor het online programma hebben we het per dag ingedeeld hieronder.

12 Augustus

Inloop

Inloop

10:30 - 11:00

Digitaal

De komende week is het digitale platform van de EL CID voor jou dé plek om al je informatie te vinden, kennis te maken met je groepje, spelletjes te doen, en de leukste livestreams te volgen. Daarom is het wel zo handig als jij precies weet hoe het platform in elkaar zit, en waar je alles kunt vinden. Tijdens de inloop nemen wij je mee door het platform. Zo kun jij op je gemakje alles bekijken, en weet je straks eenvoudig alles te vinden!

Press play: opening

Press play: opening

11:00 – 11:30

Digitaal

De opening is het eerste moment dat jij jouw groepje en mentoren in het echt ziet! Je mentor zal herkenbaar zijn aan de donkerblauwe of oranje polo en een bordje met jullie groepsnummer erop. Samen met jouw groepsgenoten zal je welkom worden geheten in Leiden en dans je mee op het EL CID nummer van dit jaar! Daarna kan jouw fysieke EL CID echt beginnen!

Maak kennis met je groepje!

Maak kennis met je groepje!

11:30 – 12:30

Digitaal

Tijdens de EL CID leer je de stad, de studie en het studentenleven kennen. Maar vergeet vooral niet om ook elkaar te leren kennen! Breek het ijs door middel van onze kennismakingsspelletjes. En bundel jullie krachten om de beruchte crazy 88 te winnen. De winnaar van onze crazy 88 wint kaarten voor de Nacht van Ontdekkingen 2021!

Online studieblok

Online studieblok

12:30 – 13:30

Digitaal

Je komt natuurlijk voornamelijk voor één ding naar Leiden; om te studeren. Wij stomen je helemaal klaar voor je studie tijdens jouw online faculteitenblok. Tijdens dit faculteitenblok maak je online kennis met jouw faculteit, leer je je studievereniging kennen, en krijg je alle informatie die jij nodig hebt om straks voorbereid aan je studie te beginnen. Zoals, waar haal je je boeken eigenlijk vandaan? En hoe studeer je nou het beste voor je tentamen? Vind het uit tijdens het online faculteitenblok!

Studieverenigingen blok

Studieverenigingen blok

13:45 – 14:30

Digitaal

Tijdens deze talkshow neemt het Studieverenigingen Overleg Platform, ook wel het StOP, je mee in het sociale leven van de studieverenigingen. Ze vertellen je exact welke sociale activiteiten studieverenigingen jou te bieden hebben, van verre reizen tot diners, en van congressen tot borrels en feesten. En ze nemen je mee in de ervaringen van hun leden.

Kookshow

Kookshow

17:00 – 18:00

Digitaal

Ga jij op kamers wonen? Maar kun je eigenlijk alleen een eitje bakken? Kom dan naar de kookshow en leer hoe jij met een simpele en gezonde maaltijd de show kan stelen in jouw nieuwe studentenhuis! Wij geven je tijdens deze online kookshow tips hoe je zo gezond en (niet te vergeten) goedkoop mogelijk eet. Dus haal de boodschappen in huis en kook met ons mee!

Matchevent – Get connected!

Matchevent – Get connected!

19:30 – 20:30

Digitaal

Wist jij dat er naast je groepje nog ruim 3000 andere deelnemers zijn die ook meedoen aan de EL CID? Tijd dus om kennis te maken! Tijdens de Match Event wordt je daarom ingedeeld in een groepje van 5 à 6 deelnemers die jouw interesses delen. Zo ken jij ook mensen buiten je studie als je straks aan je studentenleven begint. Vul gauw de matching in en get connected!

Studentenspelshow

Studentenspelshow

20:30 – 22:00

Digitaal

Het is weer tijd voor de Grote Studentenspelshow. Tune In bij deze interactieve quiz en leer van alles over jouw stad, studie en studentenleven! Ga met jouw groepje de strijd aan met andere groepjes om te zien wie de meeste kennis in huis heeft over het Leidse studentenleven.
Onze presentatoren zullen jullie bestoken met de meest uiteenlopende vragen. Hoeveel studenten zijn lid van een studentenvereniging? Wat betekent het woord 'soggen' eigenlijk? En waarom hebben we vrij op 3 oktober? Ook geeft ons panel de deelnemers uitleg over de verschillende onderwerpen die aan bod komen.

13 Augustus

Koffieleid

Koffieleid

9:30 – 11:00

Digitaal

Begin je morgen goed met een kopje koffie of thee! We starten de ochtend met een creatieve tekencursus van het LAK en onze presentatoren zullen ondertussen in gesprek gaan met diverse tafelgasten. Zet jouw heerlijkste kopje koffie of thee en schuif digitaal aan. Kortom, een heerlijk creatief begin van jouw dag!

Leiden in beweging

Leiden in beweging

11:00 – 12:30

Digitaal

Trek je sportschoenen aan en doe mee met drie verschillende online sportlessen van het Universitair Sportcentrum: bootcamp, zumba en core training. Ondertussen leer je alles over het sportaanbod in Leiden en heb jij alle kennis om de juiste sport in Leiden uit te kiezen.

Kieswijzer

Kieswijzer

12:30 – 13:00

Digitaal

Wil je lid worden bij een PKvV-lidvereniging maar twijfel je welke? Of weet je überhaupt niet of je lid wil worden bij een studentenvereniging? Wil je weten of de studentenvereniging die jij op het oog hebt, het meest bij jou past? Of wil je weten welke studentenverenigingen nog meer het kijken waard zijn? Vul dan met ons de PKvV-kieswijzer in!

Veelzijdige verenigingen blok

Veelzijdige verenigingen blok

13:00 – 13:45

Digitaal

De verenigingen zijn onderverdeeld in drie clusters, elk met zijn eigen charme! Zo heb je de traditionele studentenverenigingen, de veelzijdige verenigingen en de watersportverenigingen. Voor iedereen zit er wel iets bij en biedt het de unieke kans om vrienden te maken die jouw interesses delen!
Maak in dit blok kennis met het VVO-cluster en ontdek de Veelzijdige Verenigingen van Leiden! Van spelletjes tot muziek of van cultuur tot religie, het zal je verbazen wat voor een leuke, veelzijdige verenigingen Leiden allemaal kent. Voor iedereen is er wel iets leuk te vinden!

Op weg naar het water

Op weg naar het water

13:45 – 14:30

Digitaal

Maak kennis met de zeven studenten watersportverenigingen van Leiden! Leiden is gek op water van de singels tot de Kaag en van de grachten tot aan het zwembad. Het is dan ook niet gek dat er een lange traditie bestaat wanneer het aankomt op watersport, en al zeker wat studenten betreft! Welke watersportvereniging past bij jou? Vind het uit en stel je vragen in de chatroom, vind jij de weg naar het water? En zo ja, welke vereniging wordt dan de sleutel tot jouw studentenleven?

VriMiBo

VriMiBo

17:00 – 18:00

Digitaal

Het is vrijdagmiddag en dus tijd voor een Vrimibo! Tijdens deze online vrijdagmiddag borrel nemen wij alvast het programma voor jouw fysieke dagen door. Onder het getnot van een heerlijk drankje, krijg jij nog een keer te horen wat voor leuke evenementen er zullen plaatsvinden. Zo begin jij goed voorbereid aan jouw fysieke EL CID!

Voorzittersdebat

Voorzittersdebat

19:30 – 21:00

Digitaal

Twijfel jij of je lid gaat worden van één van de grote 5 gezelligheidsverenigingen? Wil jij graag weten hoe deze verenigingen van elkaar verschillen of wat zij jou kunnen bieden tijdens je studententijd? Kijk dan vrijdag 13 augustus live naar het Voorzittersdebat van de MASCQ-verenigingen: L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L. Catena & A.L.S.V. Quintus. De voorzitters van de grootste 5 studentenverenigingen van Leiden gaan de strijd met elkaar aan!

Borrelbingo

Borrelbingo

21:00 – 22:00

Digitaal

Heb jij altijd al willen voelen hoe het is om de beste van 4000 bingospelers te zijn? Heb jij altijd al de wens gehad de grappenmaker van de bingoclub te zijn? Wil jij kans maken op fantastische prijzen, terwijl je vanuit huis meespeelt op je gepersonaliseerde bingokaart? Speel dan mee en maak kans op onder andere een jaar lang gratis bitterballen!

Afsluiting

Afsluiting

22:00-22:30

Digitaal

De online dagen zitten erop; we're wrapping up! Tijd dus om terug te blikken op twee dagen vol met online activiteiten; van een bingo tot online sportlesjes, en van het voorzittersdebat tot de studentenspelshow. Een feestelijke afsluiting dus! Hef van achter je laptop nog één laatste keer het glas met je groepje, en proost op jullie fysieke kennismaking komende week!

NIEUWS

Lees hier het laatste nieuws over de organisatie van de EL CID 2022!

TMT en CreAcie gezocht!

Ben jij een enthousiaste Leidse student en wil jij je actief inzetten voor de enige echte EL CID? Geef je dan nu op voor één van onze commissies! Wij zijn op zoek naar een nieuwe Crew & Activiteitencommissie (CreAcie) en Trainer Mentor Trainer-commissie (TMT)!

Lees verder »

Media Commissie Gezocht!

MediaCie Gezocht! Voor de MediaCie van EL CID 2022 zijn we op zoek naar mensen die hun talenten het hele jaar door willen tentoonstellen bij projecten van de EL CID.

Lees verder »