Programma

Hieronder kun je het blokkenschema van de EL CID 2024 zien! Scroll naar beneden om alle programma onderdelen in detail te bekijken. Door te swipen of met de muis ingedrukt te slepen, kan je alle activiteiten van de dag zien. 

Maandag 12 augustus 2024

Leer je groepje kennen en informeer je over alles wat Leiden te bieden heeft!
Picture of Verzamelen

Verzamelen

Hier begint jouw studententijd! Bij de opening ontmoet je je mentoren en de andere studenten uit jouw groepje, te herkennen aan een bordje met jullie groepsnummer. Samen met jouw groepsgenoten zal je welkom worden geheten in Leiden en dans je voor de eerste keer mee op het EL CID-nummer van dit jaar!

Picture of Lunch

Lunch

Geniet van je lunch in één van de prachtige parken die Leiden rijk is! Samen met je groepje kun je tot rust komen onder het genot van een uitgebreide lunch die door de Sligro is verzorgd. En is er tijd om elkaar beter te leren kennen door een kennismakingsspelletjes met je mentoren te spelen. Smakelijk!

Picture of Informatiemarkt

Informatiemarkt

Tijdens de informatiemarkt kom je erachter wat Leiden jou als student allemaal te bieden heeft. Ga langs bij meer dan 100 studie-, sport- en studentenverenigingen en maak kennis met organisaties die bij jou passen. Op deze markt krijg je een eerste beeld van hoe jouw studententijd eruit zou kunnen zien!

Picture of Polsbandjes halen

Polsbandjes halen

Kom met je groepje je polsbandje ophalen! Met dit polsbandje krijg je toegang tot alle evenementen van de EL CID.

Picture of Diner

Diner

Na een drukke dag kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden. Laadt alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma en praat je groepje bij over jouw dag.

Picture of Crazy 55

Crazy 55

Maak op een actieve manier kennis met jouw nieuwe studentenstad: Leiden! Ontcijfer samen met je groepje de raadsels van de stad, voer opdrachten uit en probeer zo alle 55 punten binnen te slepen. Naast de stad en elkaar beter leren kennen, maakt je groepje ook nog eens kans op een prijs! Ready, set, go!

Picture of Cultuuravond

Cultuuravond

Ben jij benieuwd naar wat Leiden op cultureel gebied allemaal te bieden heeft? Dan zit je goed bij de Cultuuravond! Laat je verrassen tijdens dit evenement door bijvoorbeeld toneel, cabaret of live muziek.

Picture of Openingsfeest: Clock In

Openingsfeest: Clock In

Na een mooie eerste dag is het tijd om je beste moves te showen op de dansvloer! Met de lekkerste hitjes van Fijne Deuntjes, La$$a en onze beste DJ’s heten wij je van harte welkom op je eerste avond in het Leidse uitgaansleven! Zien we je daar?

Dinsdag 13 augustus 2024

Maak kennis met je studie en leer de verenigingen kennen!
Picture of Start je Studietijd

Start je Studietijd

Ga langs bij jouw aankomende faculteit aan de hogeschool of de universiteit van Leiden! Je neemt een kijkje in het gebouw waar je gaat studeren en leert de bijbehorende studieverenigingen en je studiegenoten alvast kennen. Zo heb je alvast een voorproefje voordat je studietijd in september écht gaat starten

Picture of Lunch

Lunch

Geniet van je lunch in één van de prachtige parken die Leiden rijk is! Samen met je groepje kun je tot rust komen onder het genot van een uitgebreide lunch die door de Sligro is verzorgd. Smakelijk!

Picture of Watersportmarkt/Gamecafé

Watersportmarkt/Gamecafé

Bij dit dubbele evenement kun je kennismaken met de verschillende watersportverenigingen van Leiden, geniet hierbij van de demo die de verenigingen voor jullie zullen verzorgen. Heb je even genoeg van alle drukte, kom langs het Gamecafé! Speel met je vrienden een spel op een van onze consoles, of geniet van bordspellen!

Picture of Diner

Diner

Na een drukke dag kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden. Laadt alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma en praat je groepje bij over jouw dag.

Picture of Voorzittersdebat

Voorzittersdebat

De voorzitters van de vijf grootste gezelligheidsverenigingen (Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus) nemen het vanavond tegen elkaar op. Zij debatteren over verschillende onderwerpen om je mee te nemen in het veelzijdige verenigingsleven in Leiden. Zo gaan ze in gesprek met elkaar over wat het lid worden van een studentenvereniging precies betekent. Kom het debat live kijken op locatie, of volg het debat via een livestream op de verenigingen.

Picture of Veelzijdige Verenigingen Avond

Veelzijdige Verenigingen Avond

Tijdens deze avond maak je kennis met Leiden als echte verenigingsstad. Veel van de verenigingen bieden deze avond een speciaal programma aan voor de EL CID. Bekijk de sociale media en de websites van de verenigingen om te zien wat er allemaal georganiseerd wordt in de stad!

Woensdag 14 augustus 2024

Bezoek een workshop, probeer een nieuwe sport en leer de Leidse geschiedenis kennen!
Picture of Stukosquare

Stukosquare

Benieuwd naar het leven van een stuko (= studentikoze) Leidse student? Volg bij Stukosquare verschillende presentaties en workshops en leer hoe jij je studententijd zonder kleerscheuren doorkomt! Er worden workshops aangeboden over uiteenlopende thema’s. Kom vooral een kijkje nemen, want voor ieder wat wils!

Picture of Fit Festival

Fit Festival

Naast studeren is een gezonde levensstijl ook belangrijk. Tijdens dit evenement kom je van alles te weten over een gezond eten, voldoende bewegen en mentale gezondheid. Je kunt hier verschillende sportworkshops volgen, lezing volgen over mentale gezondheid en leuke recepten krijgen voor een gezonde avondmaal.

Picture of Lunch

Lunch

Geniet van je lunch in één van de prachtige parken die Leiden rijk is! Samen met je groepje kun je tot rust komen onder het genot van een uitgebreide lunch die door de Sligro is verzorgd. Smakelijk!

Picture of Leids Kwartier

Leids Kwartier

Tijdens dit evenement leer je de Leidse cultuur kennen. Niet alleen krijg je alles te weten over de Leidse cultuur, maar ook kun je tijdens dit evenement chillen op de Garemarkt waar op de achtergrond muziek wordt gespeeld en verschillende Leidse ondernemers staan met bijvoorbeeld een Leids biertje.

Picture of Diner

Diner

Na een drukke dag kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden. Laadt alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma en praat je groepje bij over jouw dag.

Picture of Kroegentocht

Kroegentocht

Woensdagavond vindt de kroegentocht plaats! Leiden kent veel kroegen en cafés, waar jij in je studententijd vast nog een keer een drankje gaat doen. Tijdens de kroegentocht ga jij met je groepje op stap en leer je voor het eerst de vele Leidse kroegen en cafés kennen!

Picture of Museumtocht: Night at the MuseumNight at the Museum:

Museumtocht: Night at the MuseumNight at the Museum:

Heb jij het meer van cultuur dan van kroegen? Doe dan mee aan de museumtocht! Tijdens de museumtocht krijg je de kans om verschillende musea te ontdekken buiten de normale openingstijden. Bezoek vooral beide musea, want dan maak je kans op mooie prijzen!

Picture of EL CID-feest: Halftime Show

EL CID-feest: Halftime Show

We zijn alweer op de helft van de week en dat gaan we vieren door middel van de Halftime Show. Rave van Fortuyn zal er zeker voor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan en het dak eraf gaat. Time flies when you’re having fun!

Donderdag 15 augustus 2024

Komt tot rust met een kopje koffie en ga daarna helemaal los op het Leids Eerstejaars Festival!
Picture of Museumontbijt

Museumontbijt

Begin je ochtend door te genieten van een lekker ontbijtje in een van de Leidse musea. Het Wereldmuseum en Museum De Lakenhal zullen jullie verwelkomen voor het museumontbijt! Wanneer je klaar bent met eten, openen de musea hun deuren zodat je in alle rust de collecties kan ontdekken.

Picture of StudentStem

StudentStem

Taboes zijn er om doorbroken te worden. Daarom belichten we tijdens StudentenStem in een interactieve setting onderwerpen die voor jou belangrijk kunnen zijn in je studententijd. Denk aan middelengebruik, soa’s of geld. De Stem van Studenten mag namelijk zeker gehoord worden!

Picture of Hortuslunch

Hortuslunch

Kom gezellig lunchen in de oudste botanische tuin van Nederland! Plof lekker neer op het gras, zoek een plekje aan het water of juist heerlijk beschut onder de bomen en ontspan met je groepje en mentoren terwijl jullie elkaar nog beter leren kennen door de gespreksstarters.

Picture of Leids Eerstejaars Festival (LEF)

Leids Eerstejaars Festival (LEF)

Het Leids Eerstejaars Festival is hét hoogtepunt van de EL CID-week! Op deze dag wordt Park Landskroon omgetoverd tot heus festivalterrein. Tijdens het festival ga je los op de beste line-up van artiesten en zijn er genoeg mogelijkheden om te genieten van het zonnetje met de nieuwe vrienden die je deze week hebt gemaakt.

Vrijdag 16 augustus 2024

Geniet van een heerlijke brunch en dans een laatste keer de sterren van de hemel!
Picture of Morning Minutes

Morning Minutes

Begin de laatste morgen van de EL CID in het prachtige Huigpark! Hier kun je genieten van een ontspannende activiteiten. Laat je stress los met een rustgevende yogasessie of plof neer op een zitzak en geniet van onze buitenbioscoop. Na deze ochtend ben je weer volledig opgeladen en klaar voor de rest van de dag!

Picture of Bruisende Brunch

Bruisende Brunch

Op één van de twee prachtige locaties in de binnenstad kan jij genieten van een luxe brunch en heerlijke vers gebakken broodjes, vers fruit en nog veel meer. En niet te vergeten: de mannen in rokkostuum en dames in mooie jurken zorgen ervoor dat je een glas (alcoholvrije) champagne krijgt.

Picture of Sip & Paint

Sip & Paint

Zin om lekker creatief bezig te zijn? Neem plaats aan tafel met een drankje en schilder als Rembrandt, ontdek de Japanse kunst van origami of knoop armbandjes met de nieuwe vrienden die je deze week hebt gemaakt. Naast knutselen kan je ook goed ontspannen aan het water en nagenieten van deze geweldige week!

Picture of Dubbele Dixo

Dubbele Dixo

Wil je nostalgie oproepen bij de Just Dance, of zelf kiezen waar je op losgaat bij de Silent Dixo? Dan moet je bij de Dubbele Dixo zijn! Breng de voetjes van de vloer tijdens je favoriete guilty pleasure nummers of hitjes tijdens deze, in de studentenwereld veel voorkomende term, dixo’s.

Picture of Barbecue

Barbecue

Om deze energieke dag compleet te maken gaan we met z’n allen barbecueën! Op de Hooglandse Kerkgracht of het Pieterskerkplein kun je genieten van een volledig vegetarische barbecue. Houd jezelf niet tegen om lekker te chillen terwijl je mentoren het eten aan het grillen zijn.

Picture of Eindfeest: The Final Countdown

Eindfeest: The Final Countdown

na een week vol nieuwe indrukken, nieuwe kennis en hopelijk een beter beeld op je studententijd gaan we de week knallend afsluiten tijdens het eindfeest. Kom met ons nog één keer genieten van de lekkerste hitjes en natuurlijk het EL CID-dansje!