Programma

Hieronder kun je het blokkenschema van de EL CID 2023 zien! Scroll naar beneden om alle programma onderdelen in detail te bekijken van vorig jaar. Door te swipen of met de muis ingedrukt te slepen, kan je alle activiteiten van de dag zien. 

Maandag 14 augustus 2023

Leer je groepje kennen en informeer je over alles wat Leiden te bieden heeft!
Verzamelen

Verzamelen

Het verzamelen is het eerste moment dat jij jouw groepje en mentoren in het echt ziet! Je mentor zal herkenbaar zijn in een blauw of groen shirt en een bordje met jullie groepsnummer erop. Samen met jouw groepsgenoten zal je welkom worden geheten in Leiden en dans je mee op het EL CID-nummer van dit jaar! Daarna kan jouw EL CID echt beginnen!

Lunch

Lunch

Geniet van je lunch in één van de prachtige parken die Leiden rijk is! Samen met je groepje kun je tot rust komen onder het genot van een uitgebreide lunch die door de Sligro is verzorgd. En natuurlijk is er tijd om elkaar beter te leren kennen door één van de vele kennismakingsspelletjes die jouw mentoren kennen. Smakelijk!

Informatiemarkt

Informatiemarkt

De informatiemarkt biedt jou de mogelijkheid om kennis te maken met alle Leidse verenigingen en organisaties. Neem een kijkje bij informatiekramen van studievereniging tot scouting tot brandweer en alles ertussen in. Zo krijg je op dag één meteen een beeld van wat Leiden je te bieden heeft.

Polsbandjes halen

Polsbandjes halen

Kom je polsbandje halen bij een universiteitsgebouw! Met dit polsbandje krijg je toegang tot alle evenementen van de EL CID.

Diner

Diner

Na een drukke dag met veel indrukken, kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden. Laad alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma, en praat je groepje bij over jouw dag.

City Challenge: Stad van Ontdekkingen

City Challenge: Stad van Ontdekkingen

Tijdens de City Challenge loop je met je groepje één van de drie geselecteerde routes door Leiden. Spelenderwijs leer je steeds meer over wat onze stad jou allemaal te bieden heeft. Versla jij samen met jouw groepje de anderen en claim jij de geweldige prijs?

Openingsfeest: Open Up

Openingsfeest: Open Up

Na een mooie eerste dag is het tijd om je beste moves te showen op de dansvloer! Met de lekkerste deuntjes van Hitjeskanon en onze beste DJ’s heten wij je van harte welkom op je eerste avond in het Leidse uitgaansleven! Zien we je daar?

Dinsdag 15 augustus 2023

Maak kennis met je studie en leer de verenigingen kennen!
Studieblok

Studieblok

Tijdens het faculteitenblok ga je langs bij jouw aankomende faculteit aan de hogeschool of de universiteit van Leiden. Je neemt een kijkje op locatie en leert de bijbehorende studieverenigingen en assessoren alvast kennen. Zo heb je alvast een voorproefje voordat je studie in september écht gaat beginnen.

Lunch

Lunch

Geniet van je lunch in één van de prachtige parken die Leiden rijk is! Samen met je groepje kun je tot rust komen onder het genot van een uitgebreide lunch die door de Sligro is verzorgd. Smakelijk!

Watersportmarkt

Watersportmarkt

De Watersportmarkt draait – zoals de naam al doet vermoeden – om alles wat met water te maken heeft! Maak kennis met de watersportverenigingen van Leiden en ontdek of je wilt gaan roeien, zwemmen of misschien toch zeilen? De verenigingen zullen ook demo’s geven om je een beter idee te geven van de verschillende sporten.

Springkussenfestival

Springkussenfestival

Teveel energie? Leef je dan uit op een van de vele springkussens! Klim je op tegen de toren van de aap of waag je een sprong op ons enorme luchtkussen? Daag je groepje of je mentoren uit voor een battle en kijk wie het snelst over de stormbaan vliegt!

Diner

Diner

Na een drukke dag met veel indrukken, kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden. Laadt alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma, en praat je groepje bij over jouw dag.

Voorzittersdebat

Voorzittersdebat

De voorzitters van de vijf grootste gezelligheidsverenigingen (Minerva, Augustinus, SSR, Catena en Quintus) zullen het vanavond tegen elkaar opnemen in een debat. Zij nemen stelling over verscheidene onderwerpen en zo maak jij kennis met de zogeheten MASCQ-verenigingen!
Kom het debat live kijken op locatie, of volg het debat via een livestream op de verenigingen.

Veelzijdige Verenigingen Avond

Veelzijdige Verenigingen Avond

Tijdens deze avond kan je kennismaken met de veelzijdigheid van de kleinere verenigingen van Leiden. De christelijke verenigingen, muziekverenigingen en culturele verenigingen hebben allemaal een speciaal programma voor jou in petto! Genoeg te beleven en voor ieder wat wils!

Themafeest: Unlock Your Guilty Pleasures

Themafeest: Unlock Your Guilty Pleasures

Temperature van Sean Paul, Wannabe van de Spice Girls of Dancing Queen van ABBA. Wat is jouw guilty pleasure? Ontgrendel al jouw guilty pleasures op dinsdagavond. Eén ding staat vast: niet meezingen is geen optie.

Woensdag 16 augustus 2023

Bezoek een workshop, probeer een nieuwe sport en leer de Leidse geschiedenis kennen!
Stukosquare

Stukosquare

Benieuwd naar het leven van een stuko (= studentikoze) Leidse student? Volg bij Stukosquare verschillende presentaties en workshops en leer hoe jij je studententijd zonder kleerscheuren doorkomt! Er worden workshops aangeboden over uiteenlopende thema’s. Van geld tot brandveiligheid en van seks, drank en drugs tot je fiets versieren… Alles is mogelijk!

Sportblok

Sportblok

Ben jij benieuwd naar alles wat er op het gebied van sport in Leiden te beleven valt? Kom dan naar het Sportblok! Hier heb je de mogelijkheid om kennis te maken met vele studentensportverenigingen en kan je meedoen met workshops van het Universitair Sportcentrum (USC). Wist je dat je bij het USC meer dan 55 sporten kunt beoefenen? En dit alles met hetzelfde abonnement!

Lunch

Lunch

Geniet van je lunch op de sportvelden van het USC! Samen met je groepje kun je even bijkomen van het sporten of van de workshops van Stukosquare, om na de lunch fanatiek met het andere onderdeel verder te gaan. De lunch is wederom verzorgd door de Sligro. Eet smakelijk!

Leids Geluid

Leids Geluid

Leids Geluid is het muziekevenement waar de beste bands en artiesten hun talenten zullen laten horen. Terwijl je geniet van de catchy tunes, kun je je dorst lessen met heerlijke Leidse drankjes en de gezellige sfeer opsnuiven. Of je nu muziekfanaat bent of niet, geniet van de bruisende muziekscene en laat je verrassen door de ongekende talenten van onze stad.

Diner

Diner

Na een drukke dag met veel indrukken, kan je wel een goede maaltijd gebruiken! Geniet daarom van je diner op één van de vele locaties verspreid door Leiden. Laadt alvast op voor één van de activiteiten van het avondprogramma, en praat je groepje bij over jouw dag.

Kroegentocht

Kroegentocht

Woensdagavond vindt de fameuze kroegentocht plaats! Leiden kent veel kroegen en cafés, waar jij in je studententijd vast nog een keer een drankje gaat doen. Tijdens de kroegentocht ga jij met je groepje op stap in jullie versierde kroegentochtshirts en leer je zo de vele Leidse kroegen en cafés kennen!

Museumtocht: Avond van Ontdekkingen

Museumtocht: Avond van Ontdekkingen

Heb jij het meer van cultuur dan van kroegen? Doe dan mee aan de museumtocht! Tijdens de museumtocht krijg je de kans om verschillende musea te ontdekken buiten de normale openingstijden. In de musea zal het dus lekker rustig zijn en kan je alles goed zien. Bezoek vooral alle musea, want dan maak je kans op mooie prijzen!

Donderdag 17 augustus 2023

Komt tot rust met een kopje koffie en ga daarna helemaal los op het Leids Eerstejaars Festival!
Museumontbijt

Museumontbijt

Heb jij genoten van gisteravond en wil je nu genieten van een croissantje en een sapje om daarvan bij te komen? Dat kan! En niet op zomaar een plek, maar in de tuin van musea. Aansluitend aan het ontbijt openen de musea hun deuren zodat je in alle rust de collecties kan ontdekken.

Ontwaak met vermaak

Ontwaak met vermaak

Begin je dag op de juiste manier en sleutel aan je perfecte ochtend. In het prachtige Huigpark kun je genieten van een ochtend ontspannende activiteiten. Laat je stress los met een rustgevende yogasessie of plof neer op een zitzak en geniet van onze buitenbioscoop. Na deze ochtend ben je weer volledig opgeladen en klaar voor de rest van de dag!

Hortuslunch

Hortuslunch

Kom gezellig lunchen in de oudste botanische tuin van Nederland! Plof lekker neer op het gras, zoek een plekje aan het water of juist heerlijk beschut onder de bomen en ontspan met je groepje en mentoren terwijl jullie elkaar nog beter leren kennen door de gespreksstarters. Het LAK zal een djembé workshop aanbieden ter hoogte van de Sterrenwacht.

Leids Eerstejaars Festival (LEF)

Leids Eerstejaars Festival (LEF)

Het Leids Eerstejaars Festival is dé klapper op de vuurpijl van jouw EL CID-week. Ontmoet nog eens de verenigingen en organisaties die Leiden te bieden heeft, sport mee met het Universitair Sportcentrum en ga uit je dak bij het hoofdpodium met een spectaculaire line-up! Het LEF heeft het allemaal!

Vrijdag 18 augustus 2023

Geniet van een heerlijke brunch en dans een laatste keer de sterren van de hemel!
Gamecafé

Gamecafé

De EL CID kan vrij vermoeiend zijn door alle indrukken, nieuwe mensen en gave evenementen. Moe van de week vol activiteiten? Haal hier een kopje koffie of thee, plof neer op een zitzak en kom rustig bij van je drukke week. Liever iets te doen? Ook heb je de mogelijkheid lekker te starten met gezellig spelletje.

Bruisende Brunch

Bruisende Brunch

Op één van de twee prachtige locaties in de binnenstad kan jij genieten van een luxe brunch en heerlijke vers gebakken broodjes, vers fruit en nog veel meer. En niet te vergeten: de mannen in rokkostuum en dames in mooie jurken zorgen ervoor dat je een glas (alcoholvrije) champagne krijgt,

Dubbele Dixo

Dubbele Dixo

Dansen en meeblèren met guilty pleasures én de nieuwste hits, dat heet in de studentenwereld een dixo. Wil jij je stembanden trainen bij de Karaoke Dixo? Of zelf kiezen op welke hitjes jij danst bij de Silent Dixo? Kom langs bij één van de twee dixo’s en show jouw dixo skills!

Knutselkwartier

Knutselkwartier

Sluit aan bij ouderwetse spelletjes of ga zelf creatief aan de slag bij Creatieve Sloten! Kom touwtje springen, speel mee bij een potje Twister, schilder zoals Rembrandt of ontdek de Japanse kunst van origami.

Barbecue

Barbecue

Om deze energieke dag compleet te maken gaan we met z’n allen barbecueën! Op de Hooglandse Kerkgracht of het Pieterskerkplein kun je genieten van een volledig vegetarische barbecue. Houd jezelf niet tegen om lekker te chillen terwijl je mentoren het eten aan het grillen zijn met heerlijke deuntjes van onze huis-DJ’s op de achtergrond.

Slotfeest

Slotfeest

Nog één keer de sterren van de hemel dansen? Nog één keer met je groepje genieten van de lekkerste hitjes? Nog één keer met elkaar het EL CID-dansje doen? Kom naar het eindfeest en sluit de EL CID af met nog één laatste knaller!