Toegankelijkheid

We streven ernaar om de EL CID-week voor iedereen toegankelijk te maken. Er worden ieder jaar twee bestuursleden aangesteld die zich bezig houden met diversiteit, inclusie en studentenwelzijn in het kader van de EL CID-week. Wanneer je een fysieke of psychische functiebeperking of andere speciale behoefte hebt, is het zeker mogelijk om aan de EL CID mee te doen. We zorgen er altijd voor dat je in een groepje geplaatst wordt met een ervaren mentor, die informatie krijgt om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden bij de kennismaking met stad, studie en studentenleven. Daarnaast zijn de activiteiten tijdens de EL CID-week niet verplicht, dus je kunt zelf beslissen aan welke activiteiten je deelneemt. Ook bieden we op de meeste dagen een rustig avondprogramma aan, voor degene die daar behoefte aan hebben. In de EL CID-app zal meer informatie over elke activiteit en locatie te vinden zijn, zoals of een locatie beschikt over genderneutrale of rolstoeltoegankelijke toiletten. Alle activiteiten die door de EL CID-organisatie zelf worden opgezet, zullen beschikken over genderneutrale en rolstoeltoegankelijke toiletten. 
 
Op het inschrijfformulier kun je aangeven wat jouw functiebeperking of andere behoefte is. Wij kunnen hier dan rekening mee houden, en stellen ook je mentoren op de hoogte. Houd tijdens de week goed contact met je mentoren, zodat zij weten wanneer je bijvoorbeeld een evenement overslaat of ergens extra ondersteuning bij nodig hebt.
 
Neem voor meer informatie of vragen gerust contact op met Lid Deelnemers Merel van Dartel via telefoon; 071 527 7993 of via e-mail op deelnemers@elcid.leidenuniv.nl.