Werken

Door: Stijn Kuiper en Roos Capel

Hoe combineer je als beginnend student het studieleven met het studentenleven? Er is ontzettend veel leuks te beleven, maar dat kost ook allemaal geld!  
Om alles te kunnen bekostigen, is een bijbaantje daarom erg handig. Maar waar vind je dat? Hieronder een aantal voorbeelden:  

De Leidse horeca 

Leiden heeft ontzettend veel leuke kroegen en restaurants, die altijd wel extra personeel kunnen gebruiken. Van barista tot spoelkeuken, er zijn heel veel mogelijkheden. Hier werken vaak veel andere studenten, dus zo leer je ook weer veel nieuwe mensen kennen! 

Bezorgservices 

In Leiden zie je ze overal: bezorgers op de fiets. In beweging in de buitenlucht en tegelijkertijd bijverdienen! 

Proefpersoon voor onderzoek 

Als je veel moet studeren heb je misschien geen tijd hebt om regelmatig te werken. Misschien zijn medicijnonderzoeken dan wel iets voor jou! Bij bijvoorbeeld het CHDR in Leiden kun je je aanmelden als proefpersoon voor verschillende onderzoeken, waarvoor je soms een aantal dagen daar moet verblijven. Zo verdien je toch een beetje bij, en doe je ook nog eens iets goeds voor de wetenschap!  

Bijles geven 

Was jij een echte ster in bepaalde vakken op de middelbare school? Vind je het leuk om kinderen te helpen met huiswerk? Dan ben jij misschien wel geknipt voor het geven van bijles! Dit kan je bij verschillende organisaties doen, bijvoorbeeld bij Lyceo, maar ook zelfstandig. Hierbij kun je ook redelijk flexibel zijn, en zelf indelen wanneer je bijles geeft! 

Werken bij de universiteit 

De universiteit heeft regelmatig vacatures voor studenten tegen een vergoeding. Je kunt bijvoorbeeld solliciteren voor je opleidingscommissie, die over belangrijke zaken binnen je opleiding vergadert, je inzetten als studentassistent of als studentambassadeur. Let op: vaak mag je pas solliciteren als je minstens tweedejaars student bent. Het is een leuke manier om te kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat bij je faculteit. Werken bij Domino’s

Zoek je nog een leuke bijbaan? Denk dan zeker ook aan Domino’s. Werken bij Domino’s is dankzij de ruime openingstijden goed te combineren met je studie en je komt in een leuk team terecht waar je meteen nieuwe mensen kunt leren kennen. Naast een goed salaris en fooi krijg je bij Domino’s ook personeelskorting, lekker! Om bij Domino’s te bezorgen heb je geen rijbewijs nodig.

 

Met 3 vestigingen in Leiden en meerdere vestigingen net daarbuiten zijn ze nooit ver weg.

Interesse? Solliciteer nu als bezorger of pizzabakker via www.werkenbijdominos.nl