Wat is het verschil tussen de EL CID-week en de verenigingsintroductie?

De EL CID-week is een algemene introductieweek voor studenten van Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden. De EL CID-week wordt in opdracht van Universiteit Leiden georganiseerd door de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen, een commissie die uit zes studenten bestaat. Tijdens de week maak je op een leuke en ongedwongen manier kennis met alle aspecten van de stad Leiden en je studie. Er wordt van alles georganiseerd; denk aan activiteiten als een studieblok, een stadsspel, een sportblok, een champagnebrunch en een festival. Je mag aan alle onderdelen meedoen, maar niets is verplicht. In de week leer je al meteen medestudenten kennen. Je zit namelijk in een groepje met studenten van je eigen studie en studenten van een andere studie. De EL CID-week is geen ontgroening.

Tijdens de EL CID-week kun je je inschrijven voor een van de vele studentenverenigingen. Voor de meeste studentengezelligheidsverenigingen is de EL CID-week de enige mogelijkheid om je in te schrijven. Bij veel studentenverenigingen (dus niet bij alle) is het succesvol doorlopen van de kennismakingstijd een voorwaarde om een lidmaatschap te verkrijgen. Tijdens deze periode leer je de vereniging en je jaargenoten goed kennen. De kennismakingstijd van studentenverenigingen start na de EL CID-week.

Omdat de verschillende introducties na elkaar plaatsvinden, is het mogelijk om overal aan deel te nemen. Zo mis je niets van al het moois dat de stad en Leiden jou te bieden hebben!